Bucuresti

Cum alegi pompa de apa potrivita – recomandari de la experti

Cum alegi pompa de apa potrivita – recomandari de la experti

Detalii stire

Categorie
Stiri casa si gradina
Modificat
acum 2 luni si 2 saptamani
Vizualizari
786

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

In situatia in care se impune alimentarea cu apa sau intervine necesitatea evacuarii acesteia din anumite incinte, apare si nevoia unei pompe de apa corespunzatoare. Care sunt insa lucrurile de avut in vedere pentru o alegere inspirata? Recomandarea expertilor este necesara, intrucat numai acestia pot oferi informatiile necesare pentru ca pompa aleasa sa se dovedeasca eficienta pentru aplicatia careia ii este destinata. Detaliile din randurile urmatoare sunt oferite de reprezentantii Braco, producator si furnizor de pompe, ventilatoare, si motoare de uz rezidential si industrial.

Ce conteaza atunci cand alegi o pompa de apa?


Piata te poate bombarda cu o multime de asemenea produse, insa nu fiecare va fi potrivit intr-un anume context. Iata de ce trebuie sa tii cont:

1. Scopul utilizarii pompei
O vei folosi pentru alimentare cu apa in locuinta? Ai nevoie de pompa pentru gradina, pentru irigatii? Este vorba despre o aplicatie de nivel industrial? Pentru fiecare din aceste situatii exista si pompe specifice, intrucat nu vei fi tocmai inspirat daca vei alege un produs din categoria pompe apa industriale, cand nu ai nevoie de apa decat in sezonul cald, pentru irigarea micii gradini amenajate pe langa casa.

2. Sursa de apa
Acest aspect este foarte important, intrucat nu toate pompele suporta ape cu reziduuri, spre exemplu. Nu vei putea folosi o pompa pentru ape curate pentru a evacua apa reziduala dintr-o fosa septica – echipamentul se va defecta imediat.

Altele nu au capacitatea de a pompa de la adancimi mult prea mari, motiv pentru care trebuie sa iei in calcul distanta intre sursa de apa si nivelul la care trebuie sa ajunga apa pompata. Sursa de apa va dicta astfel si tipul de pompa pe care il vei alege.

3. Caracteristici tehnice
Desigur, va trebui sa tii cont si de acestea. De regula specificatiile pompei alese vor mentiona adancimea maxima de la care poate fi pompata apa, puterea motorului, debitul si alti parametri.

Foarte important este sa cunosti debitul necesar a fi livrat. Daca este vorba despre alimentarea cu apa a unei locuinte, va trebui sa insumezi debitele necesare pentru fiecare robinet/consumator in parte. Debitul total obtinut va trebui sa fie mai mic sau cel mult egal cu cel pe care il poate furniza pompa, daca iti doresti sa ai parte de eficienta. De asemenea, tine cont de materialele din care este realizata pompa pe care o alegi. De regula, pentru echipamentele durabile se utilizeaza fonta sau inoxul.

Pretul este probabil cel mai putin important element din lista criteriilor de selectie. Cu toate acestea, nu trebuie omis pentru ca nimeni nu isi doreste sa investeasca o suma uriasa pe un produs care nu isi merita pe deplin banii. Cu aceste recomandari in minte, selectia unei pompe de apa nu mai pare o provocare atat de mare. In plus, ori de cate ori exista nedumeriri, o parere avizata salveaza situatia. Reprezentantii companiei Braco stau la dispozitia celor interesati cu servicii de consultanta, in asa fel incat alegerea pompei potrivite sa fie una inspirata.

Autor

  • 0Partener de afaceri

  • eAdvertising este o agenție de marketing online cu focus pe SEO, care dezvoltă campanii la scara largă cu un scop clar: să genereze rezultate de top business-urilor din online, în primele poziții din Google.
  • 0743243306