Bucuresti

Cum alegi spoturile LED în funcție de lumină?

Cum alegi spoturile LED în funcție de lumină?

Detalii stire

Categorie
Stiri casa si gradina
Modificat
acum 2 luni si 3 saptamani
Vizualizari
96

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Spoturile LED sunt potrivite pentru a ilumina orice tip de încăpere, indiferent că este vorba despre o zonă destinată relaxării sau despre un spațiu de birouri. O alternativă mult mai eficientă din punct de vedere economic, energetic și ecologic, tehnologia de iluminare cu spoturi LED poate să fie integrată în orice spațiu pentru a obține ambianța dorită, atât acasă, cât și la locul de muncă. Noua tehnologie LED înlocuiește cu succes corpurile de iluminat fluorescente, cu filament incandescent sau halogene.

Diferențierea spoturilor LED în funcție de lumină


Lumina este deosebit de importantă în orice încăpere și trebuie aleasă în funcție de destinația spațiului respectiv. Tipul de lumină din dormitor nu poate să fie același cu cel din baie sau dintr-o cameră de lucru, deoarece e important să existe o atmosferă potrivită pentru fiecare cameră în parte. Datorită tehnologiei moderne de iluminare cu spoturi LED, fiecare spațiu poate să beneficieze de tipul și gradul de iluminare corespunzător.

Spoturile LED generează trei tipuri de lumină:

  • lumină caldă
  • lumină rece
  • lumină naturală/neutră

Scara Kelvin este utilizată pentru a indica temperatura becului, iar în funcție de acest indice ne dăm seama de tipul de lumină pe care îl emite un spot LED. Lumina caldă are un indice cuprins înre 2000K și 3200K, fiind ideală pentru camerele destinate relaxării. De obicei, spoturile LED care produc lumină caldă sunt utilizate în camera copilului, în dormitor sau în sufragerie.

Spoturile LED cu valori între 4600K și 6500K emit lumină rece, iar specialiștii în design interior recomandă instalarea acestora în băi sau în camerele de lucru datorită luminii în nuanță alb-albăstruie care oferă vizibilitate sporită.

Al treilea tip de spoturi LED generează lumină naturală, numită și lumină neutră, cu valori în 3500K și 4500K. Becurile cu lumină neutră imită lumina naturală și, de cele mai multe ori, sunt folosite în încăperea destinată bucătăriei.