Bucuresti

Anunt Diamant Euroinstal

Euroinstal Bucuresti - este un jucător important în domeniul instalațiilor termice, sanitare și de ventilație, cu o experiență de peste 24 ani în domeniu.
https://euro-instal.ro

Cum faceti baie unei pisici. Instructiuni pas cu pas

Cum faceti baie unei pisici. Instructiuni pas cu pas

Detalii stire

Categorie
Stiri editorial
Modificat
acum 1 an si 5 luni
Vizualizari
476

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Daca pisicuta dvs. s-a rostogolit in ceva lipicios sau urat mirositor si are nevoie urgent de o baie, probabil va veti gandi ca pisica se va speria. Totusi, pentru a face baie unei pisici nu aveti nevoie de un profesionist, ci doar de instrumentele potrivite, sa fiti calm si sa aveti instructiuni clare de urmat. Asa ca respirati adanc si aflati pas cu pas in continuare cum sa faceti baie unei pisici.

Au nevoie pisicile de baie?


Pisicile sunt de obicei creaturi care se curata singure iar multi pisicute vor trai toata viata fara a avea nevoie de o baie. Dar unele tipuri / rase de pisici trebuie imbaiate fie ocazional, fie regulat. Iata cateva cazuri in care ar putea fi necesar sa stiti cum sa faceti baie unei pisici:

  • Aveti o rasa de pisica fara par - Pisicile fara par au nevoie de bai regulate pentru a elimina excesul de ulei din piele.
  • Aveti o rasa de pisica cu par lung - Chiar daca va mentineti pisica bine periata, ea ar putea avea dificultati sa se mentina curata. Aici interveniti dvs.
  • Pisica dvs. nu se poate curata bine - Este obeza, sufera de artrita sau este in varsta.
  • Pisica dvs. are purici, paduchi sau alti paraziti - Poate fi necesar sa ii faceti baie pisicii cu un sampon special.
  • Pisica dvs. a intrat in ceva urat mirositor - Pisicile ajung uneori in situatii dificile. Daca pisica dvs. este lipicioasa, urat mirositoare, uleioasa sau murdara in alt fel, va avea nevoie de ajutorul dvs. pentru a se curata.

Ar trebui sa fie de la sine inteles: daca pisicii dvs. nu ii place apa, faceti-i baie doar daca este absolut necesar. Va va scuti de stres atat pe dvs. cat si pe pisicuta dvs.

Unde ii faceti baie pisicii


Spre deosebire de caini, pisicilor nu ar trebui sa li se faca baie afara deoarece ar putea fugi. Optati pentru o locatie interioara, de preferinta intr-un spatiu inchis. Locatiile utilizate in mod obisnuit pentru baia pisicilor includ:

  • Chiuveta din baie - Avantajul chiuvetei din baie este ca puteti inchide usa, oferind pisicutei mai putine locuri unde sa se ascunda daca scapa.
  • Chiuveta din bucatarie - Este de obicei mai mare decat chiuveta din baie. La fel, este un loc bun de a face baie pisicii.
  • Cada - Cu un cap de dus, spalarea pisicii devine mult mai usoara.


Lucruri necesare pentru baia pisicii


Pentru a face baie unei pisici, asigurati-va ca aveti la indemana toate cele necesare inainte de a incepe. Unul dintre principalele lucruri de care veti avea nevoie este samponul pentru pisici dar inainte de a trece la actiune, tineti cont de aceste sfaturi:

  • Alegeti un sampon special pentru pisici. Nu toate sampoanele pentru caini sunt sigure pentru pisici, asa ca cititi cu atentie etichetele pentru a va asigura ca samponul este special formulat pentru pisici.
  • Urmati instructiunile de pe eticheta. Unele sampoane trebuie diluate inainte de a fi utilizate pe animale de companie. Daca nu faceti acest lucru, puteti irita pielea pisicii dvs., asa ca cititi intotdeauna eticheta si urmati instructiunile.

Veti avea nevoie de urmatoarele:

  • solutie pentru curatarea urechilor, dischete de bumbac
  • recompense
  • un covoras de baie, un prosop sau un pres antiderapant pe care sa il puneti pe fundul cazii sau chiuvetei
  • un pulverizator pentru clatirea pisicii
  • servetele de ingrijire create pentru stergerea ochilor si a fetei
  • multe prosoape
  • bile de bumbac
  • balsam (optional)
  • un sac de scaldat reglabil pentru pisici, sau o lesa
  • uscator
  • inca o pereche de maini (optional, dar extrem de folositor)


Cum sa va pastrati pisica calma


Mentinerea pisicutei relaxata si fericita va face baia mai usoara pentru amandoi. Iata cateva sfaturi pentru a va mentine pisica calma:

  • Utilizati un difuzor cu feromoni pentru a va ajuta pisica sa se simta in siguranta.
  • Fiti calm. Daca sunteti stresat, pisica va simti si va reactiona cu propriul comportament stresat. Respirati profund, puneti muzica relaxanta, faceti orice care va reduce propria anxietate.
  • Puneti un covoras sau un prosop umed pe fundul chiuvetei sau al cazii. Acest lucru va conferi pisicii siguranta, prin eliminarea pericolului alunecarii si caderii.
  • Asigurati-va ca apa nu este prea fierbinte sau prea rece. Pielea pisicilor este deosebit de sensibila, asa ca pastrati apa calduta pentru a va asigura ca acestea se simt confortabil.
  • Oferiti-le multe recompense, atat in timpul baii cat si dupa baie. Pisica dvs. are mai multe sanse sa ramana calma daca ii este pregatita o recompensa gustoasa.


Pregatirea pisicii pentru baie


Inainte de a va spala pisica, tineti cont de urmatoarele sfaturi:

  • Taiati unghiile pisicii dvs. - Unghiile lungi si ascutite va pot rani daca pisica dvs. va zgarie, asa ca taiati-le mai intai unghiile. Puteti face acest lucru cu o zi inainte, astfel incat pisicuta dvs. sa nu fie deja stresata cand incepeti sa o spalati.
  • Periati si pieptanati pisica - Unii oameni isi spala pisicile atunci cand au calti in par, crezand ca baia va face nodurile mai usor de indepartat. De fapt, este fix invers. Apa face si mai greu de descurcat parul incalcit, asa ca asigurati-va ca parul pisicutei dvs. este periat si descalcit inainte de baie. Din nou, puteti face acest lucru cu o zi inainte.
  • Periati dintii pisicii - Stiati ca mai mult de jumatate dintre pisicile de peste 3 ani au o forma de boala dentara? Spalarea dintilor pisicii este la fel de importanta ca si periajul dvs., dar poate fi putin mai dezordonat. Spalati dintii pisicii inainte de baie, astfel incat sa puteti curata resturile de pasta de dinti ramase.
  • Pregatiti totul la indemana - Nu doriti sa fiti cu o pisica uda in maini si sa realizati ca ati uitat ceva. Asigurati-va ca totul este la indemana inainte de a aduce pisica.
  • Jucati-va cu pisica inainte, astfel incat ea sa oboseasca - O pisica obosita va fi mai putin motivata sa scape in timpul baii, asa ca va puteti juca cu ea inainte. Cand este prea obosita pentru a se mai juca, este timpul pentru baie.

Cum sa tineti pisica


Este o realitate: unor pisici chiar nu le place apa. Multe pisici pot invata sa aprecieze beneficiile unei bai de-a lungul timpului, dar daca pisicuta dvs. este novice in acest domeniu, ar putea incerca sa scape prin orice mijloace necesare. Din acest motiv, in timpul baii, puteti folosi o lesa, pe care sa o legati de robinetul chiuvetei sau a cazii.
Cum sa faceti baie unei pisici. Instructiuni pas cu pas

1. Udati pisica de la urechi in jos

Folosind un pulverizator, umeziti pisicuta de la spatele urechilor pana la coada. Puteti folosi un pulverizator, o ceasca sau chiar causul palmei dvs. pentru a le umezi partea inferioara a corpului. Daca este necesar, plasati cu atentie o mana sub picioarele din fata pentru a le ridica si a uda partea inferioara. Incercati sa evitati sa udati capul pisicii, mai ales in jurul urechilor. Nimanui nu-i place sa-i intre apa in urechi, inclusiv pisicilor, iar excesul de umiditate in urechile pisicii ar putea provoca o infectie. Daca pisica dvs. va tolera, puneti o jumatate de minge de bumbac in fiecare ureche pentru a evita ca apa sa intre in canalele urechii.

2. Aplicati samponul

Urmand instructiunile de pe sticla de sampon, samponati pisicuta de la gat in jos, acordand o atentie deosebita organelor genitale si „axilelor”. Asigurati-va ca nu introduceti sampon in ochii pisicii. Daca aveti ajutor, o persoana poate controla pisica in timp ce cealalta freaca. Nu uitati sa cititi cu atentie eticheta samponului si sa urmati instructiunile. Unele sampoane trebuie diluate inainte de utilizare.

3. Clatiti temeinic

Reziduurile de sampon pot irita pielea pisicutei dvs., asa ca asigurati-va ca sunt bine clatite. Cand credeti ca v-ati clatit bine pisica, verificati din nou fiecare coltisor, apoi clatiti din nou. Pentru pisicile cu par lung sau piele uscata, aplicati un balsam sigur pentru pisici dupa ce clatiti samponul. Asigurati-va ca clatiti foarte bine dupa aceea, asa cum ati facut cu samponul.

4. Stergeti fata pisicii si curatati-i urechile

Utilizati un servetel sau o carpa umeda pentru a sterge fata pisicii dvs., apoi urmati instructiunile solutiei de curatare a urechilor si stergeti-le cu o discheta de bumbac curata.

5. Uscati pisica

Uscati-va pisica cat de bine puteti folosind cel putin 1-2 prosoape. Daca pisica dvs. va tolera, incercati sa utilizati un uscator la o setare scazuta si cu aer mai rece. Retineti ca sunetul ar putea sa va sperie pisicuta. Daca utilizati un uscator, nu folositi aparatul cu aer cald.

6. Recompensati pisica

Odata ce ati terminat, oferiti pisicutei dvs. o multime de bunatati, timp de joaca si lucrurile sale preferate. Oferirea de recompense la terminarea baii ajuta la incheierea experientei intr-o nota pozitiva. Poate chiar va astepta cu nerabdare urmatoarea baie.

Cat de des ar trebui sa faceti baie pisicii?

Majoritatea pisicilor au nevoie de bai doar atunci cand se murdaresc sau miros urat iar multe pot trai toata viata fara sa li se faca baie. Dar exista cateva tipuri / rase de pisici care au nevoie de bai regulate:

  • Pisicile fara par au nevoie de bai saptamanale pentru a-si mentine pielea hidratata si nu prea grasa.
  • Pisicile cu par lung sau pisicile care nu se pot ingriji singure pot avea nevoie de o baie la fiecare 1-2 luni.

Spalarea prea des a unei pisici ii poate usca pielea, asa ca folositi sampoane si balsamuri blande daca va spalati felina mai multe de 1-2 ori pe luna.

Acum stiti cam tot ce trebuie despre cum sa faceti baie unei pisici, fara ca aceasta sa se supere prea tare pe dvs. Amintiti-va sa ramaneti calm si sa va tratati pisica cu blandete pe tot parcursul procesului si cine stie - daca pisica dvs. are nevoie de bai regulate, cu timpul, s-ar putea sa invete sa o iubeasca!
Sursa imagine: unsplash.com

Anunt Diamant Bucuresteni.ro - publicitate online

Site-ul bucuresteni.ro este un site care doreste sa promoveze evenimentele din Bucuresti si nu numai, sa puna la dispozitia utilizatorului cea mai performanta harta electronica a Bucuresti-ului, si in acelasi timp sa ofere posibilitatea firmel...
https://www.bucuresteni.ro/site/publicitate/