Bucuresti

Cum funcționează un aparat de aer condiționat?

Cum funcționează un aparat de aer condiționat?

Detalii stire

Categorie
Stiri casa si gradina
Modificat
acum 2 saptamani si 4 zile
Vizualizari
125

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Funcția principală a unui aparat de aer condiționat este de a elimina căldura și umiditatea din aerul din interiorul unei încăperi. Acesta face acest lucru prin circulația unui lichid de răcire prin țevi care răcesc aerul care intră. Aerul trece apoi peste un element de încălzire care funcționează ca un ventilator de încălzire pentru a răci treptat încăperea. Acest proces se repetă la nesfârșit până când un senzor din aerul condiționat detectează o creștere a temperaturii interioare, declanșând astfel oprirea, odihna și reluarea procesului de răcire a aparatului de aer condiționat.

Un aparat de aer condiționat absoarbe căldura din aer folosind o substanță numită agent frigorific. Agentul frigorific se transformă din lichid în gaz prin deplasarea prin serpentinele sistemului de aer condiționat. Acesta absoarbe căldura și o lichefiază, înainte de a o elibera în exterior. Face acest lucru prin conversie de fază. Partea răcitoare conține un dezumidificator, care îndepărtează umiditatea din aer și împinge aerul rece în încăpere.

Noul aer răcit este împins prin conductele din casă pentru a răci aerul. Agentul frigorific se deplasează apoi către unitatea exterioară. Acesta este pompat printr-un compresor, crescând presiunea și volumul agentului frigorific înainte de a călători spre serpentina condensatorului. Aerul răcit este apoi distribuit în toată casa.

Compresorul este inima aparatului de aer condiționat, controlând aproape toate elementele mecanice ale sistemului. Acesta comprimă un gaz numit agent frigorific, o substanță care absoarbe căldura din încăpere. Acest gaz este împins printr-o conductă către o serpentină, de obicei din cupru, situată în exterior. Odată ajuns acolo, lichidul refrigerant călătorește înapoi în interior până la serpentina de evaporare a unității interioare, unde este răcit și pus în circulație.