Bucuresti

Cum întreții corect canapeaua din living în funcție de materialul din care este realizată

Cum întreții corect canapeaua din living în funcție de materialul din care este realizată

Detalii stire

Categorie
Stiri casa si gradina
Modificat
acum 5 luni si 3 saptamani
Apartine de
Digital Metrics
Vizualizari
223

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

În mod clar îți dorești ca aspectul nou al canapelei tale să fie păstrat și peste ani. Pentru că această investiție este una considerabilă, nu îți dorești să o faci periodic. În plus aceasta este un obiect din mobilier destul de voluminos.

Depinde foarte mult și de mediul în care este păstrată, sunt canapele care sunt folosite doar atunci când vin musafirii, dar și canapele care sunt supuse zilnic energiei celor mici sau a animalelor de companie, care mai au și blăniță, dar și gherute. Indiferent de situația în care se află canapeaua ta, este indicat să o întreții într-un mod corect pentru a arăta la fel de bine ca atunci când ai cumpărat-o.

Ce înseamnă mai exact să îți cureți canapeaua cum trebuie?


Trebuie să te raportezi la materialul din care este confecționată canapeaua și să o cureți în funcție de acest aspect.

Cum cureți corect canapelele din piele?

Canapeaua din piele va fi plusul de rafinament în orice cadru. Pielea naturală este un material foarte rezistent, trebuie doar să ștergi praful cu o cârpă moale și umedă. Este indicat să folosești apă distilată pentru a nu supune pielea deteriorării datorită calcarului și a clorului. Și în privința pielii ecologice se poate spune că este la fel de rezistentă, dar de asemenea trebuie curățată adecvat, chiar dacă nu este la fel de pretențioasă. O poți curăța chiar și cu peria moale a aspiratorului, atunci când nu vrei să folosești laveta.

Cum vei curăța corect canapeaua din piele întoarsă?

Velurul trebuie îngrijit cu o atenție mai deosebită. Acest tip de canapea trebuie curățată săptămânal și trebuie să îți achiziționezi o soluție specială pentru piele întoarsă, pentru a o păstra cât mai mult timp ca și nouă. Trebuie să fii foarte atent cu lichidele, dacă totuși vei avea ghinionul să o pătezi, trebuie să clătești porțiunea respectivă, iar după ce vei scăpa de pată, neapărat sa usuci.

Cum vei curăța corect canapele din material textil?

Acestea se curăță în funcție de recomandarea de pe etichetă. Comparativ cu celelalte materiale, cele textile sunt mai greu de păstrat și de întreținut, dar nu imposibil, trebuie să le întreții adecvat și eventual să să îți achiziționezi huse pentru a proteja aspectul nou o perioadă cât mai lungă. Acestea ar trebui curățate săptămânal pentru a nu lăsa praful să pătrundă în material și în plus, cu cât le lași mai mult necurățate, cu atât le vei curăța mai greu. Să nu uzi foarte tare materialul și să ai grija ca după fiecare curățare, canapeaua să fie complet uscată înainte de a fi folosită.

Cum vei curăța corect canapeaua din catifea?

De asemenea, și canapeaua din catifea va trebui curățată săptămânal, dar cu acest material trebuie să ai mai multă grijă. Pentru a-i păstra acea strălucire aparte este necesar să periezi canapeaua după fiecare curățare. Dacă până acum ți-au dat bătăi de cap aceste obiecte din mobilier, canapele living, cu acest articol cu siguranța ți-ai pus la punct noțiunile de care aveai nevoie pentru a păstra curate și în bună stare canapelele.

Sursa foto: pixabay.com/ro/photos/apartament-sufragerie-acasa-camera-2084992/