Bucuresti

Cum intretinem corect bicicleta? Sfaturi ce te pot ajuta sa prelungesti durata de viata a vehicului tau

Cum intretinem corect bicicleta? Sfaturi ce te pot ajuta sa prelungesti durata de viata a vehicului tau

Detalii stire sportiva

Categorie
Stiri Sport
Modificat
acum 4 saptamani si 5 zile
Vizualizari
102

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire sportiva

Desi bicicletele sunt adesea privite strict ca niste obiecte menite sa ne duca dintr-un punct intr-altul, de foarte multe ori, uitam de faptul ca bicicletele sunt cele care ne pot oferi momente de neuitat, atat prin parcurile special amenajate, cat si prin varfurile muntilor. Pentru ca aceste momente sa fie intr-adevar unele memorabile, este necesar ca bicicleta sa fie intr-o stare tehnica excelenta din toate punctele de vedere. Chiar daca in perioada urmatoare nu vom mai circula la fel de mult cu bicicletele din pricina carosabilului alunecos, intotdeauna este o idee inspirata sa pregatim din timp bicicleta pentru cand sezonul cald isi va face din nou simtita prezenta.

Intretinerea corespunzatoare a unei biciclete nu este deloc un proces complex, ci acesta presupune doar cateva vrerificari constante, dar si inlocuirea de indata a pieselor uzate. Facand acest lucru, durata de viata a bicicletei se va prelungi semnificativ, in special daca vei utiliza piese de schimb de calitate. In cele ce urmeaza, am pregatit pentru tine cateva sfaturi utile ce iti pot fi de un real folos in procesul de intretinere al bicicletei.

Inlocuirea pieselor uzate la timp

Poate unul dintre cele mai importante aspecte care pot scurta sau prelungi durata de viata a unei biciclete sunt componentele acesteia. Mai precis, daca acestea sunt intretinute in mod corespunzator si inlocuite ori de cate ori situatia impune acest lucru, durata de viata a unei biciclete va creste semnificativ. Astazi este mai simplu ca oricand sa regasim de la clasicii rulmenti pentru biciclete, pana la cadre, transmisii si anvelope, astfel ca nu ar trebui sa intampinam probleme in gasirea pieselor de schimb.

Curatarea cu regularitate a bicicletei

Durata de viata a componentelor unei biciclete poate fi afectata semnificativ si de procesul de curatare al acestora. Mai exact, daca noroiul si in general murdaria nu este indeparata cat mai curand posibil, in timp aceasta poate poate duce la coroziunea anumitor componente importante. Din acest motiv, este recomandat ca murdaria sa fie curatata de indata ce apare sau imediat dupa ce am terminat cu plimbarea. Mai mult decat atat, bicicleta nu ar trebui depozitata niciodata in locuri cu umezeala multa.

Utilizarea produselor speciale pentru intretinere

Curatarea in mod corespunzator a unei biciclete nu ar trebui sa se faca niciodata prin utilizarea unor produse de curatare cu o calitate indoilenica sau nespecifice. Astfel, pe piata exista numeroase solutii la care putem apela atunci cand ne dorim sa intretinem in mod corespunzator toate componentele ce alcatuiesc bicicleta.

Lubrifierea transmisiei si suspensiei

Transmisia si suspensiasunt doua elemente componente ce necesita lubriefiere in mod constant pentru a putea functiona in paramentri optimi. Din acest motiv, este recomandat sa optezi pentru un ulei de calitate. In general, specialistii recomanda ca lubrifierea sa se faca ori de cate ori se curata bicicleta, pentru ca apa distruge oarecum pelicula de ulei. Ai insa grija ca uleiul sa nu ajunga pe discurile sau placutele de frana. In situatia in care acesta ajunge totusi, este recomandat sa le cureti de indata, cu ajutorul unui degresant.