Bucuresti

Cum îți amenajezi biroul atunci când lucrezi de acasă?

Cum îți amenajezi biroul atunci când lucrezi de acasă?

Detalii articol

Categorie
Articole amenajare si decoratiuni
Modificat
acum 9 luni si 5 ore
Vizualizari
214

Voteaza & Distribuie

Prezentare articol

Anul 2020 a venit cu multe provocări, una dintre ele fiind lucrul de acasă, acolo unde acest lucru este posibil. Sună bine și frumos, dar nu e chiar așa. În multe cazuri, este necesară o reorganizare a casei, în așa fel încât lucrul să se desfășoare în condiții propice, aproape la fel ca la biroul obișnuit. Dacă te numeri printre cei care își desfășoară activitatea de acasă, ai observat, probabil, că a fost nevoie de câteva ajustări nu doar în programul sau ritmul obișnuit, dar și în amenajarea spațiului de unde îți desfășori activitatea.

Cum îți amenajezi biroul atunci când lucrezi de acasă?


Iată câteva sugestii care te vor ajuta să îți desfășori activitatea în cele mai bune condiții.

Alege, pentru birou, un spațiu cu lumină naturală

Caută, pentru amplasarea biroului la care lucrezi, un loc care beneficiază de cât mai multă lumină naturală. Cu lumina din partea ta stângă, sau frontal, plasează biroul cât mai aproape de una dintre ferestrele din cameră. Dacă îl vei așeza chiar în fața geamului, cu o latură deasupra caloriferului de exemplu, el va fi bine integrat în decorul din restul camerei și vei economisi astfel și spațiu.

Personalizează-l cu două-trei obiecte care să te inspire

Acum, când îți desfășori activitatea de acasă, este cel mai bun moment să îți personalizezi în voie biroul cu obiectele decorative care îți fac plăcere. Adaugă la locul de lucru niște tușe personale, cum ar fi fotografii ale celor dragi sau alte obiecte la care ții. În plus, o plantă decorativă, un tablou cu un citat motivațional și o lampă de birou cu un design interesant vor fi de ajutor nu doar ca să-ți stimuleze creativitatea, dar și să te ajute să poți vizualiza lucruri plăcute atunci când faci o pauză.

Organizează spațiul de lucru

Este nevoie să creezi un cadru confortabil și un mediu propice pentru activitatea ta pe birou și în spațiul din jurul lui. Păstrează lucrurile într-o notă simplă și nu încărca inutil locul cu obiecte care-ți pot distrage atenția de la activitatea ta. Un beneficiu suplimentar al amenajării biroului, dacă lucrezi de acasă, este că poți adapta zona stilului și decorului camerei. Vei crea, astfel, cadrul perfect pentru activitatea pe care o desfășori de acasă.

Alege un scaun confortabil

Unul din cele mai importante aspecte este să alegi un scaun ergonomic, care să-ți asigure confort pentru spate. Cu atât mai mult acum, fiind acasă, poți opta pentru unul din multiplele oferte de acest gen, fiindcă vei face alegerile strict în funcție de preferințele tale sau de decor. Din oferta de scaune pentru birou de la Vivre, poți alege unul cu o configurație modernă, ce are șezutul pivotant și înălțimea ajustabilă, realizat din piele ecologică, sau o variantă de tip fotoliu, în culori vesele și realizat din catifea, dacă ți se pare că este mai potrivit cu restul ambientului.

Păstrează o atmosferă îngrijită

Folosește cutii, spații de depozitare, chiar și etajere sau polițe pentru a păstra în ordine lucrurile pe care le folosești frecvent. Vei salva, astfel, timp prețios atunci când ești nevoit să cauți ceva: dosare, fișiere sau chiar banalele agrafe de birou. În plus, studiile arată că un mediu de lucru curat, aerisit și ordonat reduce nivelul de stres, influențând în bine starea noastră psihică. Un mediu încărcat ne bombardează mintea, excesiv, cu stimuli neimportanți, și ne distrage atenția de la ceea ce avem de făcut, după cum arată psihologul Sherrie B. Carter într-un studiu din Psychology Today din 2012.

Amenajarea biroului de acasă nu ar trebui să fie o sarcină dificilă, ci una pe care să o faci cu plăcere, știind că totul este pentru confortul și eficiența activității tale. Păstrează o atmosferă îngrijită, relaxată, și creează un mediu care să te inspire și care să te ajute să te concentrezi. Cu siguranță, vei simți beneficiile activității desfășurate de acasă, mai ales dacă vei investi și în câteva obiecte care îți vor aduce bucurie și te vor ajuta să lucrezi cu mult spor!

Sursa foto: pexels.com/photo/macbook-pro-on-white-table-3740451/

Filtre articol

Categorie articol: Amenajari