Bucuresti

Cum merge lumea, de Noam Chomsky: o carte incomodă, dar pe care ar trebui să o citești și tu!

Cum merge lumea, de Noam Chomsky: o carte incomodă, dar pe care ar trebui să o citești și tu!

Detalii articol

Categorie
Articole arta / cultura
Modificat
acum 6 luni si 3 saptamani
Vizualizari
240

Voteaza & Distribuie

Prezentare articol

LIBREX îți prezintă o nouă carte menită să scoată la iveală adevăruri inconfortabile pentru unele persoane și de interes pentru foarte mulți dintre noi: Cum merge lumea, de Noam Chomsky. Conform New York Times, Noam Chomsky este ,,indiscutabil cel mai important intelectual în viață”. Acesta mai este descris de către traducătorul cărții, Paul Gabriel Sandu, drept unul dintre cei mai controversați intelectuali, un reputat activist politic, filosof și lingvist.

Cartea Cum merge lumea este de fapt o colecție de interviuri și discursuri, realizate cu editorii David Barsamian și Arthur Naiman, avându-l pe Noam Chomsky în centrul atenției. Cartea evocă cele mai importante și dificile subiecte din istoria recentă a Statelor Unite ale Americii, iar unele informații sunt prezentate pe baza unor documente istorice desecretizate la începutul anilor ‘90. Așadar, dacă te pasionează istoria și dacă ai vrut să afli adevărata istorie, despre care până nu demult se scria cu subînțeles, această carte cu siguranță îți va fi pe plac.

Înainte de a-ți da mai multe detalii despre carte, trebuie să îți spunem și despre autorul Noam Chomsky. Acesta este un filosof reputat, activist politic, lingvist si autor al unor cărți foarte interesante și populare în întreaga lume. Avram Noam Chomsky s-a născut la data de 7 decembrie 1928 în Philadelphia (Pennsylvania, SUA), fiind copilul unui cărturar evreu. Chomsky a fost căsătorit aproape 60 de ani, până în anul 2008, când soția sa, Carol, a decedat. Noam Chomsky are trei copii. De menționat faptul că Noam Chomsky este al optulea cel mai citit autor al tuturor timpurilor și cel mai citit autor în viață, în prezent. A scris numeroase cărți despre politică și a primit 37 de titluri academice onorifice. A predat filosofie și lingvistică la Massachusetts Institute of Technology (MIT) încă din anul 1955 și este supranumit ,,părintele lingvistice moderne”.

Cartea Cum merge lumea, așa cum am menționat și mai devreme, este un ghid extras din interviuri și discursuri cu Noam Chomsky, despre problemele politice ale SUA din secolul trecut și din acesta. Printre temele principale abordate în carte se numără crizele politice prin care au trecut SUA în ultimii 50 de ani, lovituri de stat și de guvern, invadarea țărilor din Lumea a Treia din zona lor de influență, adevărul din spatele celor mai controversate alegeri prezidențiale și nu numai. Practic, este o analiză a politicilor SUA, care ne afectează pe noi toți, din prisma celei mai influente națiuni de pe Glob.

Deși ar putea părea, nu este o carte ce prezintă teorii ale conspirației, din contră, dorește să le demonteze și să prezinte faptele așa cum s-au petrecut, prezentând dovezi concrete (cum sunt și documentele desecretizate de care menționam anterior).

Dacă ți-am atras atenția, trebuie să știi că poți comanda această carte de la LIBREX, la un preț special și cu transport gratuit! Este o volum pe care oricine interesat de politică și de modul în care SUA ne influențează viețile de zi cu zi, mai mult decât ne-am fi gândit vreodată!

Autor