Bucuresti

Cum obţii un păr lucios şi sănătos

Cum obţii un păr lucios şi sănătos

Detalii articol

Categorie
Articole divertisment
Modificat
acum 2 zile si 8 ore
Vizualizari
42

Voteaza & Distribuie

Prezentare articol

Părul este una dintre cele mai expuse părţi ale corpului la poluare, radiaţii solare, schimbări de temperatură şi efecte ale produselor de îngrijire. Dacă adaugi şi fenomenul îmbătrânirii fireşti, degradarea devine din ce în ce mai vizibilă. Din fericire, pentru fiecare tip de păr există câteva trucuri în urma cărora poţi obţine strălucirea naturală şi sănătoasă.

Spălare corectă

Frecvenţa spălării părului este un aspect foarte important al îngrijirii. În acest caz, extremele nu sunt bune. Aşadar, nici ne-spălat, dar nici prea-spălat! Spre deosebire de celelalte părţi ale corpului, care au nevoie de igienizare continuă prin spălare, părul poate primi un răgaz chiar şi de două sau trei zile. Aceasta deoarece substanţele prezente în şampon şi clorul din apă pot afecta sănătatea firelor de păr. Respectând acest interval, ţine cont şi de numărul de spălări propriu-zise. De fiecare dată trebuie să aplici şampon de două ori: prima dată pentru curăţarea scalpului şi a părului, a doua ca tratament. Profită de momentul spălării pentru a aplica un masaj uşor al scalpului, deoarece mişcările repetate stimulează fluxul de sânge şi ajută la întinerirea rădăcinilor firelor de păr.

Dietă

Alimentele pe care le consumi şi stilul de viaţă influenţează aspectul părului tău. Felul cum arată părul depinde foarte mult de sănătatea generală a corpului. O dietă echilibrată şi o hidratare corectă vor aduce beneficii asupra firelor de păr. Peştele, carnea de vită sau pasăre, ouăle, nucile, avocado şi câteva legume sunt pline de proteine. Părul are în componenţă cheratina, o proteină pe care o poate primi prin alimentaţie. Când eşti deshidratat, părul pierde din strălucire. Cu oferta de abonamente la watercoolere de la lafantana.ro vei avea la îndemână, acasă sau la birou, cele opt pahare recomandate pentru consum zilnic. Completează acestea cu fructe şi legume bogate în cantităţile de apă precum pepene verde, fructe de pădure, mere, castraveţi, salată şi varză. Ceaiurile din plante sunt o altă sursă de hidratare suplimentară.

Tunsori regulate

Firele de păr se degradează de la vârf către bază. Din acest motiv este recomandat să îl tai frecvent, indiferent de textură. Tăierea vârfurilor o dată la şase sau opt săptămâni va preveni extinderea despicării de la vârfuri.

Textile potrivite

Atenţie şi la obiectele care îţi ating părul. Când alegi articole vestimentare sau lenjeria de pat, evită unele ţesături precum bumbacul, deoarece este extrem de absorbant şi extrage umezeala din păr, făcându-l uscat şi lipsit de strălucire. Pentru eşarfe şi feţe de pernă, alegerea inspirată şi recomandată este mătasea.

Periaj uşor

O parte importantă a îngrijirii părului este periajul. Dacă spălarea şi aplicarea de şampon este recomandată o dată la câteva zile, periajul trebuie efectuat zilnic. Atenţie: folosirea unei perii greşite este una dintre cele mai frecvente cauze de rupere a firelor. Mişcările trebuie să fie lente, orientate către vârfuri, însă începând progresiv de la capăt pentru a ajunge la rădăcină. Aşadar, dacă ai părul lung, nu începe primele mişcări de la rădăcină. Periază întâi vârfurile şi urcă progresiv până la zona scalpului, crescând mişcările. Între materialele recomandate pentru confecţionarea periilor, părul de mistreţ este cel mai rigid, aspru şi atrage producerea de uleiuri naturale de la rădăcină până la vârf. În plus, ajută la creşterea volumului.

Indiferent că ai părul lung sau scurt, drept sau creţ, natural sau vopsit, trebuie să te îngrijeşti de sănătatea firelor. Expunerea la soare, temperaturi extreme şi mai ales chimicale din produsele de îngrijire personală grăbeşte degradarea şi îmbătrânirea părului. Acest proces poate fi încetinit prin stilul de viaţă asumat. O dietă corectă şi un program adecvat de periaj, spălat şi tuns sunt reţeta câştigătoare pentru un păr lucios şi sănătos.

Sursa foto: pixabay.com/photos/woman-hair-drying-girl-female-586185/