Bucuresti

Anunt Diamant Produse Curatenie

Produse Curatenie Bucuresti - firma PFS Cleaning comercializeaza produse de curatenie in Bucuresti pentru casa, birou si masina (solutii de spalat parchetul, solutii de spalat gresia, solutii de spalat faianta, solutii pentru plastic, solutii pentru masina).
https://produsecuratat.ro

Cum poți consuma lapte de capră dacă ai alergii sau intoleranță la lactoză?

Cum poți consuma lapte de capră dacă ai alergii sau intoleranță la lactoză?

Detalii

Categorie
Stil de viata
Modificat
acum 2 luni si 2 saptamani
Vizualizari
599

Voteaza & Distribuie

Prezentare

Dacă te confrunți cu alergii sau intoleranță la lactoză, dar totuși îți dorești să te bucuri de beneficiile consumului de lapte, înlocuirea celui de vacă cu cel de capră ar putea reprezenta o potențială soluție. Când și cum poți consuma lapte de capră dacă ai alergii sau intoleranță la lactoză vei descoperi în rândurile de mai jos.

Ce este intoleranța la lactoză?


Intoleranța la lactoză este o afecțiune digestivă ce se caracterizează prin incapacitatea organismului de a descompune complet lactoza, un tip de zahăr regăsit în lapte și alte produse lactate. Motivul îl reprezintă un deficit de lactază, o enzimă responsabilă pentru descompunerea lactozei. Simptomele intoleranței la lactoză pot apărea la câteva ore după consumul de produse lactate și pot include balonare, diaree, dureri abdominale și flatulență. Persoanele cu intoleranță la lactoză își pot gestiona simptomele fie limitând cantitatea de alimente care conțin lactoză pe care le consumă, fie urmând o dietă fără lactoză.[2]

Intoleranța la lactoză vs. alergia la lapte


Intoleranța la lactoză și alergia la lapte sunt două afecțiuni diferite, deși ambele sunt legate de consumul de lapte. Alergia la lapte este o reacție a sistemului imunitar la proteinele din lapte și poate provoca o gamă largă de simptome, de la erupții cutanate și urticarie până la dificultăți de respirație și chiar anafilaxie, o reacție alergică severă care poate pune viața în pericol. Persoanele cu intoleranță la lactoză pot fi capabile să tolereze o anumită cantitate de lactoză în dieta lor, însă în cazul alergiei la lapte este esențială evitarea tuturor produselor cu lapte și a produselor care pot conține proteine din lapte.[3]

Consumul de lapte de capră și intoleranța la lactoză


Dacă ai intoleranță la lactoză, dar nu vrei să renunți complet la consumul de lapte, ai putea încerca laptele de capră de la Artesana.

Laptele de capră conține o cantitate mai mică de lactoză decât cel de vacă, ceea ce înseamnă o probabilitate mai mică de a experimenta simptomele neplăcute asociate cu intoleranța la lactoză. În plus față de conținutul scăzut de lactoză, laptele de capră este și mai ușor de digerat, ceea ce, din nou, îl face mai ușor de tolerat decât laptele de vacă de către cei care au intoleranță la lactoză.

Persoanele cu intoleranță ușoară la lactoză pot fi capabile să consume și produse secundare ale laptelui de capră, cum ar fi iaurtul, chefirul și brânzeturile. Aceste produse sunt adesea mai bine tolerate decât laptele proaspăt, deoarece procesul de fermentare ajută la descompunerea unei părți din lactoză.

Totuși, este important să reții că, deși laptele de capră poate fi o opțiune mai bună pentru unele persoane cu intoleranță la lactoză, acesta tot conține lactoză și poate provoca simptome la persoanele cu intoleranță severă.[2]

Consumul de lapte de capră și alergia la lapte


Laptele de capră este adesea considerat o alternativă mai blândă pentru cei cu alergii sau intoleranță la lactoză, datorită conținutului său mai scăzut de alfaS1-cazeină, un alergen obișnuit găsit în laptele de vacă. AlfaS1-cazeina este unul dintre principalii alergeni din laptele de vacă, iar nivelurile sale reduse în laptele de capră pot provoca mai puține reacții alergice.[1]

În ciuda acestor diferențe, este important de reținut că multe persoane alergice la laptele de vacă pot avea reacții similare și la laptele de capră. Prin urmare, înainte de a face orice schimbări în dietă, este esențial să consulți un medic sau un dietetician. Acest lucru este deosebit de important pentru cei care au reacții alergice severe.[2]

Dacă ai o alergie sau o intoleranță severă la lactoză, probabil că va trebui să eviți și laptele de capră. Dacă însă aceasta este ușoară, s-ar putea să descoperi că poți consuma anumite cantități de lapte de capră fără efecte negative. Discută totuși cu un medic înainte de a face schimbări în dieta ta.
Surse de referință:
  1. „Goat Milk: An Easily Digestible and Hypoallergenic Option”, International Milk Genomics Consortium, 10 Oct. 2023, milkgenomics.org/?splash=goats-milk-an-easily-digestible-and-hypoallergic-option. Accessed 4 Jan. 2024.
  2. Lang, Ariane. „Does Goat’s Milk Contain Lactose?”, Healthline, 12 May 2020, healthline.com/nutrition/does-goat-milk-have-lactose. Accessed 4 Jan. 2024.
  3. „Milk Allergy”, Mayo Clinic, 2022, mayoclinic.org/diseases-conditions/milk-allergy/symptoms-causes/syc-20375101. Accessed 4 Jan. 2024.

Anunt Diamant Brol Medical Center

Brol Medical Center este o clinica privata situata in centrul orasului Timisoara avand o experienta de aproape 21 de ani in chirurgia estetica. Incepand din anul 2009 clinica isi desfasoara activitatea intr-un spital ultramodern.
https://www.brol.ro