Bucuresti

Cum poţi face accesorii decorative din obiectele pe care le ai acasă

Cum poţi face accesorii decorative din obiectele pe care le ai acasă

Detalii articol

Categorie
Articole divertisment
Modificat
acum 12 luni si 2 saptamani
Vizualizari
206

Voteaza & Distribuie

Prezentare articol

Decorarea casei poate fi un serviciu pe care îl laşi în seama unui artist contractat sau o activitate plăcută de a petrece timpul împreună cu familia, îmbogăţindu-ţi locuinţa cu accesorii inventate din obiecte pe care nu le mai foloseşti. Prima variantă este scumpă şi nu te reprezintă. Cea de-a doua nu costă nimic şi te lasă să-ţi pui la propriu amprenta asupra casei tale. Îţi prezentăm câteva idei pentru realizarea de accesorii decorative homemade din obiecte pe care altfel le-ai fi aruncat.

Pregăteşte instrumentarul

Ca să creezi, ai nevoie de inspiraţie şi unelte. În funcţie de camera pe care doreşti să o personalizezi şi de materialul cu care vei lucra, o să ai nevoie de hârtie, lipici, capsatoare, perforatoare, sârmă, ciocan, cuie, şuruburi, şurubelniţe şi cleşti pentru prelucrarea obiectelor din casă.

Corpurile de iluminat sunt cele mai ofertante

În fiecare încăpere, un obiect de mobilier sau de decor trebuie să fie protagonist. Din acest punct de vedere, corpurile de iluminat sunt cele mai ofertante. O sfoară, câteva şuruburi, ţevi şi fitinguri sanitare din cupru şi un bec vintage aşezate în ordinea corectă se pot transforma într-o lustră antichizată, creaţie proprie. Lustra veche cu abajur simplu nu trebuie neapărat înlocuită, ci înnoită: poţi picta sticla, o poţi îmbrăca într-o ţesătură personalizată, poţi lipi pe ea diferite forme care îţi plac şi pe care, la aprinderea luminii, le va proiecta în încăpere. Materialul textil poate proveni chiar dintr-o haină veche de care te-ai ataşat. Când vine vorba de lampadare, poţi improviza cu hârtie, cărămidă, origami, sfoară împletită, vopsea spray şi câteva cârlige de care poţi agăţa orice.

Organizatoare personalizate

Un organizator homemade aflat la vedere îmbină utilul cu plăcutul: este şi funcţional, deoarece adăposteşte obiecte care altfel ar fi rămas aruncate prin casă, şi estetic, pentru că e înfrumuseţat de tine. La intrarea în casă poţi confecţiona un suport pentru chei cu mesaje motivaţionale sau imagini preferate, din sârmă împletită sau din lemn. Un coş de frânghie aşezat pe poliţa de la intrare, în bucătărie, în birou sau chiar în living pe masa de cafea este potrivit pentru chei, telefoane, portofele, bijuterii, ceasuri şi alte obiecte mici. Partea bună este că îl poţi confecţiona de la zero dacă ai prin casă o frânghie groasă, un pistol cu lipici fierbinte şi vopsea spray pentru a-l colora.

Rafturi şi poliţe unice

Poliţele şi rafturile cumpărate sunt standard. Le găseşti în diferite dimensiuni atât la magazin, cât şi în alte câteva mii de case. Ca să fie unice, trebuie să ţi le confecţionezi. Poţi începe cu livingul, unde televizorul stă aşezat pe comodă, iar în faţa lui sunt înşirate un router, o consolă Xbox sau un DVD player. Din trei bucăţi de lemn poţi improviza un raft pe care să aşezi televizorul, iar sub el rămâne spaţiul necesar pentru gadgeturile tale. În baie sau în bucătărie, suportul pentru prosoape nu trebuie să fie neapărat standard. Îl poţi realiza din ţevi şi armături metalice, având deasupra şi o poliţă din lemn pe care să aşezi plante ce absorb umiditatea. Pe hol poţi aşeza ramele cu fotografiile familiei în rafturi duble de perete. Ai nevoie de două cutii de lemn, ciocan, cuie mici, vopsea spray pentru personalizat în culorile preferate. Dimensiunile sunt la alegere, în funcţie de suprafaţa peretelui şi de numărul de poze pe care vrei să le adăpostească.

Când simţi că un obiect din casă nu-ţi mai este de folos, nu te grăbi să-l arunci. Foloseşte-ţi imaginaţia şi dă-i o nouă întrebuinţare. Un obiect de decor realizat în casă va avea întotdeauna valoarea conştiinţei că este creaţia ta.

Sursa foto: unsplash.com/photos/hWhkVavh-EQ