Bucuresti

Anunt Diamant Produse Curatenie

Produse Curatenie Bucuresti - firma PFS Cleaning comercializeaza produse de curatenie in Bucuresti pentru casa, birou si masina (solutii de spalat parchetul, solutii de spalat gresia, solutii de spalat faianta, solutii pentru plastic, solutii pentru masina).
https://produsecuratat.ro

Cum poți izola ușile și geamurile la un preț mic?

Cum poți izola ușile și geamurile la un preț mic?

Detalii articol

Categorie
Articole amenajare si decoratiuni
Modificat
acum 1 an si 1 luna
Vizualizari
262

Voteaza & Distribuie

Prezentare articol

Pierderile de căldură au loc la nivelul ușilor și ferestrelor în proporție de 15-20%, iar izolarea cercevelelor și a spațiilor dintre tâmplărie și pereți duce la o reducere importantă a costurilor pentru încălzirea locuinței. Acest lucru se poate realiza rapid și cu un cost mic, dacă folosești benzi de etanșare. Descoperă care sunt cele mai utilizate tipuri și ce alte avantaje oferă.

Benzi de etanșare pentru izolarea ușilor și ferestrelor


Montarea unor benzi de etanșare pentru izolații reprezintă o soluție eficientă și avantajoasă financiar de îmbunătățire a termoizolației ușilor și geamurilor, dar și pentru alte aplicații. Acestea sunt disponibile pe piață sub formă de role și fie își măresc volumul după aplicarea pe profil, se lipesc pe tâmplărie și pe glaf, etanșând această zonă. Astfel, produsele pot fi împărțite în 2 mari categorii, despre care te invităm să citești mai jos.

1. Benzi de etanșare expandabile
Principala deosebire a benzilor expandabile față de cele clasice este faptul că își măresc volumul inițial după dezlipire și montare, astfel încât să umple complet rosturile ușilor și ferestrelor. Acestea se pot pune în zona de îmbinare a canatului mobil și a cadrului fix sau între tâmplărie și glafuri, înainte de instalarea cercevelelor. Una din fețele rolei este adezivă și aderă pe multe tipuri de suprafețe, pentru a ușura procesul de montaj.

2. Benzi de etanșare adezive pentru glafuri
Benzile foarte subțiri sunt utilizate pentru etanșarea rosturilor dintre glafuri și uși, respectiv ferestre. Acestea pot fi adezive sau dublu adezive, tencuibile, potrivite doar pentru interior sau rezistente la razele UV și impermeabile (cele pentru exterior). O mică fâșie se montează pe tâmplărie, iar restul pe perete. Pentru aplicarea uniformă și asigurarea aderenței maxime chiar și în colțurile de 90 de grade, poți folosi o racletă specială.

Avantajele izolării ușilor și geamurilor cu benzi de etanșare


Montarea benzilor de etanșare nu are doar rol de izolare termică a ușilor și ferestrelor și de menținere a unei temperaturi ambientale optime, ci oferă numeroase avantaje, cum ar fi:

  • Au un preț mic de achiziție, iar procesul de montare este unul ușor, datorită suprafețelor adezive;
  • Împiedică vântul și aerul rece să pătrundă prin crăpăturile din jurul cadrelor de uși sau ferestre, ceea ce contribuie la reducerea pierderilor de căldură din locuință și a zgomotelor provenite din exteriorul casei;
  • Previn infiltrațiile de apă și umiditatea excesivă, iar în acest fel sunt prevenite formarea condensului și a mucegaiului în zonele din jurul tâmplăriei și a glafurilor. Implicit, lucrările și finisajele vor avea nevoie de mai puține lucrări de mentenanță și reparație;
  • Unele benzi de etanșare au un grad ridicat de permeabilitate la vapori, ceea ce permite eliminarea umidității remanente.

Izolează ferestrele și ușile cu bani puțini și bucură-te de nenumărate avantaje atât în sezonul rece, cât și în restul anului. Montează simplu și rapid benzi de etanșare potrivite pentru proiectul tău, precum cele expandabile, impermeabile, pentru exterior cu rezistență la acțiunea razelor UV sau dublu adezive.

Sursă foto: shutterstock.com

Anunt Diamant Euroinstal

Euroinstal Bucuresti - este un jucător important în domeniul instalațiilor termice, sanitare și de ventilație, cu o experiență de peste 24 ani în domeniu.
https://euro-instal.ro