Bucuresti

Cum poți să îți schimbi singur ecranul telefonului?

Cum poți să îți schimbi singur ecranul telefonului?

Detalii

Categorie
Stiri Tehnologie
Modificat
acum 4 luni si 3 zile
Vizualizari
101

Voteaza & Distribuie

Prezentare

Telefoanele inteligente oferă o mulțime de facilități care ne fac viața mai ușoară, dar au un mare dezavantaj: sunt foarte sensibile. Cea mai des întâlnită problemă de care se lovesc utilizatorii este crăparea sau chiar spargerea ecranului. Dacă și tu te confrunți cu această situație neplăcută, trebuie să știi că ai la dispoziție o singură rezolvare: înlocuirea ecranului. Chiar dacă dispozitivul tău nu este afectat complet, iar funcționarea lui este posibilă la un nivel redus, te poți aștepta ca ecranul să cedeze în orice moment.

Utilizarea unui telefon cu ecranul crăpat poate reprezenta un pericol destul de mare, deoarece sticla te poate tăia atât pe mâini cât și pe față. Din acest motiv, este recomandată schimbarea ecranului, cu ajutorul unui kit special, care include toate accesoriile de care vei avea nevoie. Chiar dacă la nivel teoretic, este ușor de luat decizia de a schimba un display Samsung A20E, trebuie să recunoaștem că este nevoie de câteva abilități speciale, care includ înțelegerea instrucțiunilor, o mână sigură, dar și răbdarea necesară pentru toate operațiunile. Orice mișcare greșită poate provoca daune grave telefonului tău, astfel încât din dorința de a economisi costurile cu intervenția unui specialist pentru schimbarea ecranului spart, vei ajunge să plătești o reparație mult mai completă.

De cele mai multe ori, noul ecran pe care îl vei cumpăra, este însoțit de pensetele și șurubelnițele necesare pentru demontarea telefonului. În plus, vei avea nevoie de un feon sau un pistol termic. Există nenumărate modele de telefoane, dar pașii principali ce trebuiesc urmați pentru schimbarea unui ecran sunt:

1. Demontarea telefonului


Pentru început, va trebui să desfaci carcasa din spate a telefonului, să îndepărtezi bateria și să te uiți unde sunt localizate șuruburile. Acestea pot fi ascunse sub diverse etichete sau chiar în spațiul destinat bateriei.

2. Deconectarea cablurilor, șuruburilor și îndepărtarea ecranului


Odată identificate șuruburile este momentul să le desfaci, să deconectezi cablurile și să îndepărtezi ecranul vechi. Aceasta este etapa în care se poate să fie nevoie de utilizarea unui dispozitiv de încălzire, care să înmoaie adezivul cu care este lipit ecranul. Cu gesturi ferme dar blânde împinge ecranul, dar ai grijă dacă este foarte spart, să nu se desprindă cioburi care să cadă în telefon.

3. Montarea ecranului noi


Vei avea nevoie de o rolă nouă de adeziv, pe care trebuie să o decupezi în fâșii înguste de 1 mm. Adezivul trebuie așezat cu grijă pe rama telefonului și nu pe ecranul din sticlă. Cu multă atenție, va trebui să așezi noul ecran pe locul său și să presezi pentru o fixare completă. Nu apăsa pe mijlocul ecranului ci doar pe zonele care se suprapun cu marginile telefonului, unde ai pus adezivul.

4. Asamblarea telefonului


Acum poți reconecta cablurile, poți adăuga restul componentelor pe care le-ai îndepărtat la primii pași din acest ghid și poți atașa spatele carcasei telefonului. Verifică funcționarea telefonului înainte de a monta șuruburile, iar dacă totul este în regulă, poți strânge șuruburile și poți monta la loc bateria.

Odată cu achiziționarea unui smartphone, este ideal să te gândești la o metodă de a-i proteja integritatea fizică. În special pentru a evita spargerea ecranului și necesitatea unor cheltuieli suplimentare cu înlocuirea acestuia, poți opta pentru o folie de sticlă. De asemenea, o husă de protecție este ideală, mai ales dacă ai o viață activă, care presupune utilizarea telefonului în multe locații. Dacă, totuși, te vei regăsi în situația neplăcută de a te confrunta cu un ecran spart, comanda un ecran de telefon de pe powerlaptop.ro și vei rezolva destul de ușor problema cu ajutorul recomandărilor de mai sus. Nu uita să verifici mai întâi dacă telefonul mai este în garanție sau dacă ai făcut o asigurare care să acopere genul acesta de incidente.

Sursa foto: piqsels.com/en/public-domain-photo-spjma