Bucuresti

Cum reduci suma facturilor la gaze și energie? Sfaturi și recomandări utile

Cum reduci suma facturilor la gaze și energie? Sfaturi și recomandări utile

Detalii stire

Categorie
Stiri afaceri - economie
Modificat
acum 4 luni si 3 saptamani
Apartine de
Digital Metrics
Vizualizari
184

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Ne aflăm într-o perioada în care facturile la gaze și energie pur și simplu au explodat. Mai mult decât atât, afară este încă rig, iar consumul lor mai mare. Pentru a nu ajunge într-un impas financiar există câteva sfaturi care te vor ajută să adopți câteva practici pentru a reduce costurile facturilor și a economisi bani. Despre ele îți vom povesti în continuare.

Consumul de energie atunci când nu folosești aparatele electrice

Din neatenție ți se poate întâmplă să lași lumina aprinsă în hol sau la baie, chiar dacă nu ai nevoie de ea în acel moment. Din păcate acest obicei de consum, pe care mulți dintre noi îl avem ne crește degeaba facturile la electricitate. În același caz de află și cuptorul electric. Atunci când vrei să faci mai multe feluri de mâncare, organizeaza-ti timpul astfel încât să nu porneșți de la 0 cuptorul de mai multe ori. După cum știi acesta are nevoie de de ceva timp pentru a se încălzi.

Înlocuiește becurile led cu cele clasice

La prima vedere, becurile LED îți dau impresia că au niște prețuri foarte mari în comparație cu cele clasice, însă pe termen lung impresia dispare. Un bec LED rezistă mult mai mult timp, iar consumul este mult mai mic în comparație cu cel al unui bec clasic. Din acest motiv, investiția ți se amortizează repede, iar diferența la factură se va vedea la finalul fiecărei luni. Evita să lași lumina aprinsă atunci când nu ai nevoie de ea și poți monta lumini cu senzor de mișcare în camerele pe care le folosești rar.

Folosește corect aparatură electrică

Cei mai mari consumatori de curent din casele noastre sunt frigiderul, aerul condiționat, mașină de spălat și uscătorul. Din acest motiv este important să fii atent la ele încă din momentul în care le achizitionezi. Alege o clasa energetică superioară și economică, precum clasa A. Totodată, învață să nu suprasoliciti electrocasnicele pentru că în astfel de momente ele folosesc mai mult curent. Deschide aparatele frigorifice numai atunci când ai nevoie și nu lasă foarte mult timp ușa deschisă.

Dacă vei respecta toate aceste reguli de consum și vei face din ele un obicei, vei vedea rezultatele în costul fiecărei facturi. În cazul în care ești luat prin surprindere și nu faci față costului ridicat al facturilor, poți apela la un credit pana la salariu.

Sursa foto: pixabay.com/ro/photos/bani-financiara