Bucuresti

Anunt Diamant Brol Medical Center

Brol Medical Center este o clinica privata situata in centrul orasului Timisoara avand o experienta de aproape 21 de ani in chirurgia estetica. Incepand din anul 2009 clinica isi desfasoara activitatea intr-un spital ultramodern.
https://www.brol.ro

Cum sa alegi cea mai buna imprimanta multifunctionala de birou. 5 criterii de luat in calcul

Cum sa alegi cea mai buna imprimanta multifunctionala de birou. 5 criterii de luat in calcul

Detalii

Categorie
Stiri Tehnologie
Modificat
acum 1 an si 5 luni
Vizualizari
497

Voteaza & Distribuie

Prezentare

Imprimantele multifunctionale sunt echipamente must have in birouri de orice marime. Gama de produse disponibile este variata, motiv pentru care poate fi dificil sa alegi imprimanta ideala nevoilor tale. De aceea, ti-am pregatit un scurt ghid care te va ajuta sa intelegi diferentele dintre mai multe tipuri de dispozitive, precum si aspectele de care trebuie sa tii cont inainte de a achizitiona o multifunctionala.

Ce este o imprimanta multifunctionala


Imprimantele multifunctionale sunt acele echipamente periferice care combina mai multe aparate. Cu alte cuvinte, un dispozitiv all-in-one inlocuieste mai multe dispozitive dedicate. Astfel, vei face economie de bani si de spatiu. O multifunctionala asigura functiile de imprimare, scanare, copiere si, in cele mai multe cazuri, fax.

Tipuri de imprimante multifunctionale: inkjet vs laser Exista doua tipuri de imprimante multifunctionale, clasificate in functie de tehnologia de imprimare. Discutam in continuare despre diferentele dintre inkjet si laser.

Imprimanta multifunctionala inkjet

Imprimantele inkjet folosesc un jet de cerneala. Mai exact, un cap de scriere incalzeste picaturile de cerneala, apoi le arunca prin duze pe coala de hartie. Desi pretul de achizitie este mai mic, cerneala este mai scumpa. Calitatea imaginii nu este excelenta, insa sunt eficiente pentru documentele text.

Imprimanta multifunctionala laser

Imprimantele laser folosesc o raza laser ce incalzeste un cilindru, avand la baza principiul electricitatii statice. Cilindrul devine aderent pentru pulberea de cerneala, care este apoi „lipita” de hartie. Calitatea imprimarii si viteza acesteia sunt mai bune decat in cazul tehnologiei inkjet. Cu toate acestea, modelele color sunt mai scumpe (atat ca pret de achizitie, cat si in ceea ce priveste consumabilele).

5 criterii pentru cea mai buna imprimanta multifunctionala Inainte de a achizitiona o imprimanta multifunctionala, tine cont de urmatoarele aspecte:

Color vs alb negru

Alegerea este simpla: daca in biroul tau se tiparesc doar documente text, atunci nu ai nevoie de o imprimanta color. In cazul in care trebuie sa printezi si color (fie text, fie imagini), orienteaza-te catre un model care suporta cartuse color.

Viteza de tiparire

Analizeaza volumul de tiparire lunar pentru a-l compara cu cel al multifunctionalei. Atentie, daca vei imprima pagini care contin si imagini, grafice sau text cu font mic, viteza reala este mai mica decat cea declarata.

Rezolutie

Daca pana acum am vorbit doar de functia de imprimare, in cazul rezolutiei ne referim si la scanare si copiere. Rezolutia este exprimata in DPI (dots per inch) si reprezinta numarul de puncte de un inch liniar. Cu cat DPI este mai mare, cu atat mai detaliata va fi imaginea.

Tipuri de hartie suportate

Cei mai multi utilizatori folosesc hartie standard, insa e posibil sa ai nevoie de coli mai subtiri sau mai groase. De aceea, e bine sa tii cont de tipurile de hartie suportate, care pot fi mai grele sau mai usoare. Daca folosesti coli subtiri si usoare, e posibil ca rolele sa nu le traga, iar daca sunt groase si grele, rolele se pot bloca.

Modalitatea de conectare

Cele mai multe imprimante multifunctionale se conecteaza la computer prin USB. Cu toate acestea, mare parte dintre modelele moderne pot fi conectate si prin Bluetooth, WiFi sau in reteaua locala. Astfel, poti imprima cu usurinta chiar de pe telefon, fara a fi nevoie sa te ridici de la birou.

Dupa cum vezi, e usor sa alegi cea mai buna imprimanta multifunctionala cat tii cont de cateva aspecte. Odata ce ai decis intre inkjet si laser, ia in calcul viteza de tiparire, rezolutia, tipurile de hartie suportate, modalitatea de conectare si capacitatea de a folosi cartuse color sau monocrome.

Sursa foto: shutterstock.com

Anunt Diamant Produse Curatenie

Produse Curatenie Bucuresti - firma PFS Cleaning comercializeaza produse de curatenie in Bucuresti pentru casa, birou si masina (solutii de spalat parchetul, solutii de spalat gresia, solutii de spalat faianta, solutii pentru plastic, solutii pentru masina).
https://produsecuratat.ro