Bucuresti

Anunt Diamant Brol Medical Center

Brol Medical Center este o clinica privata situata in centrul orasului Timisoara avand o experienta de aproape 21 de ani in chirurgia estetica. Incepand din anul 2009 clinica isi desfasoara activitatea intr-un spital ultramodern.
https://www.brol.ro

Cum să decorezi exteriorul casei tale cu tencuială decorativă

Cum să decorezi exteriorul casei tale cu tencuială decorativă

Detalii articol

Categorie
Articole amenajare si decoratiuni
Modificat
acum 2 ani si 1 saptamana
Vizualizari
1729

Voteaza & Distribuie

Prezentare articol

Casa ta este precum o pânză: o pictezi și îi combini culorile cum vrei, pentru ca în final rezultatul să fie conform așteptărilor. Tencuiala casei devine așadar unealta prin care îți însuflețești locuința, mai ales dacă vorbim despre exteriorul acesteia. Iată cum îți poți decora exteriorul casei cu tencuială decorativă și care sunt lucrurile pe care ar trebui să le ai în vedere.

Alege tencuiala decorativă potrivită pentru casa ta


Tencuiala decorativă se alege nu doar după preferințe, ci și în funcție de nevoile locuinței. Pereții exteriori ai casei sunt expuși intemperiilor, așa că s-ar putea ca aplicarea tencuielii decorative să fie cel mai important pas pe care îl poți face pentru a obține un aspect deosebit al clădirii, dar și pentru a o proteja.

Există mai multe tipuri de tencuieli decorative pentru exterior, în funcție de materialele pe care le au acestea în componență. Tencuielile siliconice, spre exemplu, conțin rășini siliconice care pot sigila foarte bine suprafețele împotriva umidității. Tencuielile minerale au la bază cimenturile, iar acestea vor ajuta peretele să respire. Cele acrilice au la bază rășini acrilice, care sporesc aderența la substrat. Alegerea trebuie făcută în concordanță cu aceste caracteristici, dar și cu cerințele clădirii.

Decorează folosind culorile potrivite pentru casa ta

Culoarea pentru care optezi pentru exteriorul casei tale trebuie să respecte cromatica zonei și să fie potrivită pentru stilul casei. Tencuielile decorative îți oferă o gamă amplă de culori din care poți alege, așa că nu va trebui să îți faci griji din acest punct de vedere. Culorile vor trebui să fie corespunzătoare cu aspectul exterior al casei, începând de la glafurile din piatră naturală și terminând cu acoperișul. În general, pentru exterior sunt preferate nuanțele calde ale tencuielilor decorative, vesele, care oferă un aspect inedit și o senzație de spațiu cât mai primitor.

Un lucru foarte important în acest caz îl constituie conlucrarea dintre anumite materiale, cum ar fi tencuiala decorativă combinată cu piatra naturală folosită pentru placarea fațadelor. Piatra naturală va aduce naturalețea în amenajarea exterioară a casei tale, iar acest lucru va înfrumuseța locuința, conferindu-i unicitate. În general, placările cu piatră naturală sunt realizate în zona soclului, pentru a proteja acest element constructiv de umiditate, în vreme ce pe înălțime este aplicată tencuiala decorativă.

Decorează folosindu-te de textura tencuielii decorative


Tencuiala decorativă este recunoscută pentru aspectul modern și original, particularitate realizată cu ajutorul serviciilor firmelor care oferă aplicatori profesioniști. Există o multitudine de stiluri de aplicare a tencuielii decorative, iar felul în care aceasta arată la final se datorează doar măiestriei aplicatorului și sculelor de mână folosite. Se delimitează astfel și cele mai cunoscute tipuri de texturi ale tencuielii decorative, în speță tencuiala decorativă de exterior tip bob de orez, tencuiala zgâriată sau tencuiala striată. Fiecare dintre aceste tipuri de tencuieli sunt realizate grație mișcărilor de aplicare a materialului, iar suprafețele capătă un aspect deosebit, care își păstrează structura în timp.

Decorarea locuințelor la exterior cu tencuială decorativă necesită și operațiuni de pregătire a stratului suport pe care nu ar trebui să le ignori. Pentru ca tencuiala să adere, este nevoie să folosești tipul potrivit de produs pentru substratul aferent. Apoi este nevoie de reparații la nivelul suportului, de curățare și aplicare a amorsei. Abia în final se poate trece la aplicarea tencuielii decorative. În unele cazuri, tencuiala decorativă poate fi aplicată și mecanizat, caz în care timpul de execuție este redus, iar casa arată perfect fără a mai fi nevoie de așteptare. Totuși, aplicarea mecanizată a tencuielii poate fi mai scumpă decât aplicarea manuală, iar rezultatele sunt perceptibile la nivel de aspect.

Așadar, dacă vrei să aplici tencuială decorativă pentru casa ta, ține cont de structura sa, de modul de aplicare, de culoare și alege tipul potrivit. Ia în considerare toate aceste lucruri și cu siguranță rezultatul final va fi unul fericit!

Sursa foto: piatraonline.ro/tencuiala-decorativa

Anunt Diamant Produse Curatenie

Produse Curatenie Bucuresti - firma PFS Cleaning comercializeaza produse de curatenie in Bucuresti pentru casa, birou si masina (solutii de spalat parchetul, solutii de spalat gresia, solutii de spalat faianta, solutii pentru plastic, solutii pentru masina).
https://produsecuratat.ro