Bucuresti

Cum să faci economie la energie electrică?

Cum să faci economie la energie electrică?

Detalii stire

Categorie
Stiri casa si gradina
Modificat
acum 2 luni si 3 saptamani
Vizualizari
92

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Mulți dintre noi se gândesc poate mult prea mult la economisirea energiei electrice sau a mai multor consumabile din locuința lor. Acești oameni tind să uite de calitatea vieții și să se lase purtați de grija permanentă a costurilor. Nu spunem că nu este un lucru bun, dar economisirea trebuie făcută atunci când este suficient de absurd să plătești un serviciu care cu siguranță poate fi obținut mai ieftin. De exemplu, ar trebui să te gândești la economii la gaze în sezonul cald, nu iarna când chiar ai nevoie să te încălzești.

Care sunt cele mai eficiente metode prin care poți face economii la energie și resurse consumabile? Urmează sfaturile din paragrafele următoare.

Caloriferele folosite eficient

Chiar dacă deja folosești calorifere sau se află în locuința ta deja de ani de zile, este important să le folosești așa cum trebuie sau cel puțin să confirmi faptul că le folosești cum trebuie. Pentru a putea beneficia de avantajele pe care le oferă niște calorifere, trebuie să ai în vedere trei factori importanți. Iată care sunt aceștia:

Pentru o centrală Ariston sau orice altă centrală, caloriferele trebuie să fie de calitate. Degeaba ai o centrală foarte bună dacă prin calorifere ai foarte multe pierderi de căldură sau ele sunt amplasate greșit prin locuință și nu ajută cu nimic la temperatura spațiului.

  • Nu acoperi caloriferele cu materiale, obiecte depozitate, etc. Acestea trebuie să emane căldură într-un mod uniform în locuință. Chiar și uscatul hainelor pe calorifer scade eficiența acestora cu până la 20%.
  • Oferă spațiu caloriferelor. Acestea nu trebuie să aibă obiecte în apropierea lor. În același timp, trebuie să fie mereu aerisite. Eficiența poate crește cu 15% dacă sunt respectate aceste lucruri.

Un regim de viață grijuliu


Dacă vrei să faci economie la energie și să te bucuri mai mult timp de căldura generată de sistemul tău termic, ar trebui să îți creeze câteva obiceiuri benefice care te vor ajuta să nu ai pierderi pe care mai apoi va trebui să le recuperezi. Dacă centrala Immergas a încălzit apartamentul, tu ar trebui să faci următoarele lucruri:

  • Să nu deschizi geamurile locuinței atunci când afară este vânt. Din cauza curentului, toată temperatura stabilă din locuință se va schimba rapid.
  • Dacă soarele bate direct în geamuri, aceste raze ar trebui oprite din a pătrunde în interior. Draperii sau perdeaua sunt soluții destul de bune.
  • Aerul Condiționat nu este chiar avantajos. Acesta consumă de 12 ori mai mult decât un frigider.

Surse regenerabile și de durată


Soluțiie prin care poți obține energie mult mai ieftină sunt o soluție excelentă. Panourile solare, o sursă de energie eoliană sau hidraulică sunt soluții care s-ar putea potrivit perfect zonei unde locuiți.

Concluzie

Dacă vrei să consumi mai puțin, tot ceea ce trebuie să faci este să îți dorești acest lucru. Există foarte multe soluții și strategii folosite deja de oameni din jurul nostru. Majoritatea dintre ele dau rezultate foarte bune.