Bucuresti

Cum să folosești cutiile vintage în designul interior

Cum să folosești cutiile vintage în designul interior

Detalii articol

Categorie
Articole amenajare si decoratiuni
Modificat
acum 5 luni si 1 saptamana
Vizualizari
378

Voteaza & Distribuie

Prezentare articol

Mobilarea și decorarea casei, fix așa cum îți dorești, poate fi un task pe care poți să îl duci la bun sfârșit fără să cheltui o sumă mare de bani. Cu atât de multe designuri și opțiuni, poți crea un decor ca în reviste, chiar și cu un buget redus. Cutiile vintage pe care le ai prin casă, ori, pe care ai pus ochii acum ceva timp, cu gândul că vei face frumos cu ele, iți pot veni în ajutor.

Ți-am pregătit o serie de idei despre cum să le integrezi în designul casei tale. În timp ce, pe unele, va trebui doar să le cureți sau, eventual, să le aplici un strat de vopsea sau de lac, cu altele vei avea mai mult de lucru. Partea pozitivă este că poți să te distrezi și să experimentezi cu proiecte Do It Yourself (DYI), iar, la final, să ai niște piese de mobilier utile. Spre exemplu:

Noptiere

Unele cutii vintage sunt de dimensiuni mari și pot fi folosite ca loc pentru veioză, cărțile pe care le citești seara, ochelarii de vedere și paharul cu apă, atât de util pe timp de noapte. Dacă dispui de o cutie mai mare, atașează-i picioare din fier sau lemn, și ai obținut noptiera dorită. Dacă nu este destul de mare, unește două cutii și vei avea un obiect de mobilier plin de personalitate.

Depozitare pe balcon

Depozitarea este una dintre problemele cărora încearcă să le găsească rezolvare arhitecții, designerii de interior, dar și proprietarii de case. Dar, dacă ai reușit să obții câteva cutii vintage, poți să îmbini utilul cu plăcutul și să depozitezi câteva dintre obiectele folosite la îngrijirea plantelor de apartament. Așa că, alături de mobilierul de balcon, unde îți savurezi dimineața cafeaua, pune și cutiile vintage cu toate obiectele ascunse. Vei crea un aspect vintage și vei scăpa și de cel inestetic, al obiectelor așezate dezordonat.

Masă de living

Mulți designeri de interior se folosesc de obiecte vechi, pentru a le oferi o nouă viață și pentru a aduce sentimentul de rafinament, atunci când le îmbină cu articole noi de mobilier. De exemplu, așază lângă o canapea colțar, o masă confecționată dintr-una sau mai multe cutii vintage.

Ghivece pentru flori

Dacă vrei să îți aranjezi plantele, fără să investești prea mulți bani, pune unul sau chiar câte două ghivece în aceste cutii și vor arăta minunat. Poți să le așezi în orice încăpere, pentru că arată bine oriunde.

Rafturi sau dulapuri de bucătărie

Stilul vintage este unul care transcende timpul și este îndrăgit de oameni de pretutindeni. Majoritatea obiectelor care îl compun vin din timpuri diferite, fiecare cu povestea sa și un concept diferit. Dar, faptul că este eclectic l-a ajutat de-a lungul timpului, fiindcă a devenit și mai popular. Dacă ai mai mult timp la dispoziție, fă din cutiile vintage rafturi sau dulapuri de bucătărie. Acesta poate fi un amplu proiect DYI, dar rezultatul va merita. Vei obține spațiu suplimentar de stocare a obiectelor și, în plus, poate deveni obiectul contrastant al bucătăriei.

Cutiile vintage sunt minunate și le poți intra cu ușurință în majoritatea designurilor caselor. Ai nevoie ceva timp la dispoziție și creativitate.

Sursafoto: Vivre.ro

Filtre articol

Categorie articol: Amenajari