Bucuresti

Cum să îți transformi locuința în acasă. 5 lucruri de care să ții cont

Cum să îți transformi locuința în acasă. 5 lucruri de care să ții cont

Detalii articol

Categorie
Articole amenajare si decoratiuni
Modificat
acum 2 ani si 2 luni
Vizualizari
363

Voteaza & Distribuie

Prezentare articol

Toată lumea are nevoie de un loc pe care să-l numească „acasă”, un loc în care să se simtă în siguranță și care să-i fie refugiu. Dar drumul de la o simplă locuință la acasă poate fi destul de lung. Tocmai de aceea, este nevoie să investești timp și energie pentru a îți transforma locuința într-un oază de bine.

Descoperă modul prin care o casă devine „acasă”

O casă care se simte ca „acasă” are o anumită vibrație în aer, una care te face să te simți calm imediat ce intri în ea. De altfel, asta este una dintre cele mai importante întrebări pe care ți le poți pune pentru a începe acest proces: ce mă face să mă simt calm și în siguranță? Răspunsurile pot fi foarte diferite. Dacă pentru cineva răspunsul poate fi o cameră plină de cărți, pentru altcineva poate fi o bucătărie luminoasă și plină de plante.

Dacă te străduiești să găsești acea senzație de „acasă” în locuința ta, găsești mai jos 5 lucruri universal valabile de care să ții cont pentru a face din acest loc evadarea ta personală.

  1. Energie. Gândește-te conștient la ce înseamnă acasă pentru tine și încearcă să-ți transformi spațiul. De exemplu, din momentul în care ajungi acasă după o zi grea, consideră acasă un fel de bulă în care intri, lăsând afară toate energiile negative. Aerisește bine, aprinde o lumânare parfumată, pune muzică în surdină și fă din statul acasă un respiro binemeritat.
  2. Temperatura potrivită. Este important să te simți bine la tine acasă și temperatura din interiorul casei este un factor important. Nu e prea devreme să cauți aparate de aer condiționat pentru a te asigura că atmosfera din casa ta este cea potrivită, indiferent de anotimp. De exemplu, pe Ideall.ro găsești o varietate de astfel de produse, în funcție de suprafața de răcit, de tipul aparatului, precum și de clasa energetică.
  3. Minimalism. Chiar dacă nu ești un fan al curentului nordic, minimalismul te poate ajuta să-ți transformi casa într-un loc mai confortabil. Nu este nevoie să renunți la cele mai multe lucruri pentru a face asta, ai nevoie doar să fii conștient de cât folosești din lucrurile pe care deja le ai. Vei observa că un spațiu mai aerisit, fără multe elemente de decor, înseamnă și un loc mai liniștit.
  4. Viață verde. Umple-ți casa cu flori, fie că sunt în vaze, fie că sunt în ghiveci. Plantele de orice fel au darul de a înfrumuseța un spațiu și de a-i da viață. Sunt potrivite pentru orice cameră și vor face diferența, cu siguranță, indiferent de decor. Nu trebuie să fie o corvoadă, dacă nu ești prea priceput în îngrijirea acestora. Sunt multe plante care au nevoie de condiții minime de îngrijire. În plus, plantele te vor ajuta să ai un aer mai curat în locuință.
  5. Amintiri. Încearcă să faci din spațiul unde locuiești un loc doar al tău. Gândește-te la lucrurile care îți dau o stare bună de spirit, care îți amintesc de excursii sau persoane dragi, de evenimente importante din viața ta. Umple pereții cu fotografii sau picturi speciale sau adaugă rame personalizate în sufragerie. Acasă înseamnă, poate, mai ales aceste lucruri care te fac să zâmbești.
Te simți ca acasă într-un loc abia după ce îți aduci viața în sine acolo, lucrurile pe care le iubești și care îți aduc confort și liniște. Ce spune casa ta despre tine și despre viața ta?

Sursa foto: shutterstock.com