Bucuresti

Cum să organizezi un living îngrămădit și sufocant?

Cum să organizezi un living îngrămădit și sufocant?

Detalii articol

Categorie
Articole amenajare si decoratiuni
Modificat
acum 1 an si 2 luni
Vizualizari
237

Voteaza & Distribuie

Prezentare articol

Ți-ai propus să-ți renovezi sufrageria, dar ideile peste care ai dat pe internet nu pot fi aplicate sub nicio formă în realitate, dată fiind suprafața mică a apartamentului în care locuiești? Știm, poate fi frustrant să cauți inspirație online și să nu găsești decât poze cu partere de vile generoase ca spațiu, în care se pare că ar fi loc pentru orice ți-ar putea trece prin cap. Nu-ți bate capul, pentru că ai ajuns unde trebuie. Ți-am pregătit mai jos cele mai bune idei de reorganizare a unui living înghesuit, așa că pregătește-te să afli secrete de la designeri de interior pe care, în sfârșit, să le poți aplica.

Adoptă stilul minimalist


De departe cea mai bună idee pentru o încăpere mică este adoptarea stilului minimalist, care presupune asocierea a cât mai puține articole de mobilier cu un design extrem de simplificat. Practic, acest stil impune renunțarea la orice ar putea îngrămădi și mai mult spațiul vizual și păstrarea câtorva elemente esențiale. Pentru că vorbim de sufragerie, în afară de o canapea, o comodă TV pentru serialele preferate și câteva rafturi ar fi suficiente pentru a face spațiul util, fără a-l aglomera. Culorile alb, negru și gri sunt cele care definesc cel mai bine stilul minimalist, așa că folosește-le cu precădere în amenajarea sufrageriei tale mici, dar cochete.

Elimină tablourile


Pentru că vorbim despre un spațiu care poate crea senzația de claustrofobie, fiind foarte îngust, o altă idee bună de a-l face să pară mai aerisit este aceea de a renunța la decorul pereților cu ajutorul tablourilor, care pot încărca și mai mult atmosfera. În locul acestora, poți decora livingul cu ajutorul surselor de lumină, care vor crea accente în unghiurile în care alegi să le montezi. Din acest punct de vedere, benzile cu LED-uri, pe care le poți instala chiar și sub canapea, sunt cea mai potrivită alegere.

Schimbă perdelele

Mai rămânem puțin la ideea luminii, pentru că aceasta este singura care ar putea crea impresia unui spațiu mai larg, și ne îndreptăm atenția către cea naturală. Lasă razele soarelui să îți inunde sufrageria, dacă vrei ca aceasta să pară mai mare decât este în realitate. Scoate perdelele vechi și pune în locul acestora unele din voal, un material care permite luminii să treacă nestingherită.

Folosește culorile închise de jos în sus

Dacă vrei să folosești și pete de culoare, alege să le utilizezi pe cele mai închise în partea de jos a livingului. De pildă, dacă o sufragerie în culori pastel sau una în care predomină nuanțele de crem sau gri ți s-ar părea anostă, schimbă vechiul covor cu unul intens colorat și umple canapeaua cu pernuțe decorative în nuanțe de albastru, verde, grena sau altele care îți plac. În acest fel, de bucuri de o sufragerie cu personalitate, fără a o sufoca.

Renunță la obiectele decorative în exces

Desigur, rolul obiectelor decorative este unul esențial într-o locuință în care vrei să-ți pui amprenta pe fiecare colțișor în parte, însă tot ce este folosit în exces dăunează, mai ales dacă spațiul de care dispui este unul mic. Alege doar câteva bibelouri, borcane cu lumânări parfumate sau alte tipuri de obiecte decorative pe care să le păstrezi, iar pe restul pune-le în cutii pe care mai apoi să le donezi sau, de ce nu, să le vinzi. Spațiul eliberat va fi unul cu mult mai aerisit, dar și mai ușor de întreținut, dat fiind faptul că vei putea șterge praful rapid și vei economisi astfel și foarte mult timp.

Acestea sunt ideile noastre care te vor ajuta să îți transformi livingul într-un spațiu util, dar suficient de degajat.

Sursa foto: pexels.com/ro-ro/fotografie/apartament-aspect-biblioteca-camera-106936/