Bucuresti

Cum să-ți alegi chitara în funcție de stil?

Detalii stire

Categorie
Stiri divertisment
Modificat
acum 2 saptamani si 2 zile
Vizualizari
84

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Dacă pasiunea ta pentru chitară este o sursă de inspirație și motivație, atunci poți fii sigur că vei avea rezultatele dorite.

În cei peste 20 de ani de activitate în vânzarea de instrumente muzicale, chitara - fie clasică sau acustică, bass sau electro-acustică - s-a bucurat de o atenție deosebită atât din partea începătorilor, cât și din partea chitariștilor profesioniști. Muzica este o formă de dezvoltare personală și artistică. Abilitățile deprinse în urma învățării unui instrument muzical sunt puncte forte în formarea caracterului personal. Ambiția, efortul și pasiunea pentru a învăța să cânți la chitară sunt lucruri pe care le vei simți cu drag, atunci când vei obține rezultatele dorite.

Dacă ești fascinat de chitară și vrei să încerci un hobby nou sau dacă ești un avansat care vrea să-și depășească performanțele muzicale, atunci aceste rânduri îți pot fi de ajutor!

Tipuri de chitară și stilurile muzicale

Ei bine, deși mulți confundă chitara clasică cu cea acustică, diferențe de sunet există. Chitara este un instrument care s-a dezvoltat în mai multe direcții de sunete și frecvențe. În ziua de astăzi, tot mai mulți pasionați de chitară se orientează către chitare bass sau chitare electronice. Pentru a identifica ce tip de chitară ți se potrivește, trebuie mai întâi să cunoști caracteristicile tonale și acustice ale fiecărui model.

Chitara clasică este un pionier printre celelalte instrumente muzicale. Este destinată muzicii clasice în principal, dar și latino. Totuși, sunetele produse pot fi adaptate pentru un spectru muzical destul de vast. Ea produce un sunet cald și moale, datorită coardelor din plastic și a tipului de lemn din care este creată.

Chitara acustică are o curbură în partea de sus a corpului și se găsește sub diferite forme și dimensiuni. Este utilizată în foarte multe genuri muzicale precum folk, pop, muzică ușoară, muzică romantică. Ea produce un sunet rece, dar mult mai aproape de natural.

Chitara electro-acustică este o defapt o chitară acustică care are montată o doză (pickup) și un preamplificator. Este folosit în principal în genurile muzicale care au nevoie de amplificarea precum rock, pop, funk sau jazz inclusiv. Sunetul produs este mai puternic, mai impunător și mai versatil în combinație cu celelalte instrumente muzicale sau voce.

Chitara electrică este o fascinație râvnită pentru pasionații de muzică rock, pop, country sau jazz and blues. Ea oferă un sunet aprins, care conectat la un amplificator primește mai mult volum și putere. Îți permite să jonglezi cu sunete impresionante pe care să le transformi în adevărate solo-uri de chitară.

Chitara bass este un instrument complementar, care redă acele frecvențe joase de bass, potrivit pentru foarte multe genuri muzicale. Este adesea folosit lângă o chitară acustică sau electrică și trebuie să deprinzi cunoștințe mai avansate de chitară pentru a putea cânta la una bass.

Chitara ukulele sau chitara preferată a copiilor este o chitară de mici dimensiuni, cunoscută și ca chitară hawaiană. Ea produce un sunet cald și armonios, care te face să simți o relaxare plăcută în corp. Este o chitară ideală pentru copii mici și pentru adulți pasionați de sunetul plăcut.

Ce tip de chitară mi se potrivește?
Ei bine, dacă nu ai mai practicat asta până acum și vrei să te orientezi spre o chitară pentru începători, atunci gândește-te la una clasică sau acustică. Deși chitara clasică este mult mai intuitivă pentru începători, prin muncă și ambiție poți ajunge să stăpânești bine tainele chitarei, fie acustică sau clasică.

Dacă ai deja cunoștințele de bază, cunoști acorduri simple de chitară și ești familiarizat cu mișcarea mâinilor, dexteritatea și acuratețea pozițiilor de pe taste, ești comod cu poziția pe care o ai în timp ce cânți, atunci poți avansa la un model de chitară electronică. Poți începe să descoperi diversitatea acustică pe care o oferă o chitară electronică, cântând pe mai multe genuri. Dacă studiezi deja chitara de câțiva ani și îți îndrepți atenția către chitara bass, atunci te așteaptă o provocare.

Chitara bass nu este un instrument ușor, pentru că trebuie să ai simțul sunetului destul de dezvoltat astfel încât să intervi exact pe linia frecvențelor de bass, oferind o acompaniere solidă pentru celelalte instrumente implicate. Trecerea de la un model de chitară la alta nu trebuie să fie bruscă sau repezită. Dacă ai luat doar câteva lecții de chitară și încă nu poți cânta o melodie de la început până la final, atunci e posibil să fii dezamăgit de upgrade-ul făcut chitarei.

Dacă ambiția ta este să muncești pentru a deprinde talentul de a fi chitarist, atunci poți fii sigur că poți să ajungi în locul în care îți dorești. Fie că e un hobby în care vrei să excelezi, fie o cale spre o viitoare carieră, studiul unei chitare este o formă de dezvoltare sinceră, care te va transforma într-o persoană creativă și echilibrată. În muzică, trebuie să simți sunetul pentru a-l putea produce. La fel și în cazul alegerii unei chitare. Trebuie să simți că acela este instrumentul pe care vrei să-l descoperi.

Munca noastră este muzica, iar satisfacția este atunci când vedem entuziasmul în ochii clienților.

SoundStil - Magazinul online cu instrumente muzicale și echipamente profesionale de sonorizare ți-a pregătit un catalog diversificat de produse, care să te inspire în drumul tău spre muzică. Descoperă ofertele noastre și trăiește-ți pasiunea cu stil, de la SoundStil!