Bucuresti

Cum sa-ti deschizi propria companie de web hosting

Cum sa-ti deschizi propria companie de web hosting

Detalii stire

Categorie
Stiri afaceri - economie
Modificat
acum 4 saptamani si 3 zile
Vizualizari
294

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Eşti încântat de a-ţi deschide o afacere, mai exact o companie de web hosting? Ei bine, pentru a contura acest plan în succes, trebuie să reţii unele lucruri, mai ales că te afli la început de drum, lucruri esenţiale pentru a te asigura că vei avea un oarecare succes. În prezent, există zeci, poate chiar sute de astfel de companii din care orice potenţial client poate să aleagă. Tocmai de aceea, pe parcursul acestui articol te vom învăţa cum să-ţi deschizi propria companie de web hosting, dar şi câteva sfaturi de care să ţii cont pentru a te putea bucura de ceva succes.

Setează-ţi nişte obiective

În primul rând, înainte de a-ţi deschide o astfel de afacere, important este să îţi setezi nişte obiective clare dar şi acţiunile la care vei recurge pentru a fi sigur că îţi vei atinge obiectivele. Îţi doreşti o companie mare, care să aibă sute, mii de utilizatori şi de clienţi mulţumiţi, sau îţi doreşti o extindere a afacerii, pentru a oferi şi alte servicii faţă de cele pe care deja le oferi acutalilor clienţi?

Vrei doar să ai asigurat un venit lunar decent sau doreşti să înregistrezi venituri lunare mari, care să îţi ofere un trai fără decent dar şi posibilitatea de a investi pe mai departe? Doar tu ştii răspunsul la aceste întrebări.

Alege o nişă corectă

Odată setate aceste obiective, trebuie să ţii mare cont de acest sfat, deoarece aici vei face diferenţa, aici vei reuşi să ieşi în evidenţa tu, prin compania ta, faţă de celelalte companii deja prezente pe piaţă, aici fiind punctul cel mai important al dezvoltării afacerii tale.

Dacă deja te bucuri de o afacere în domeniul IT, indiferent că e vorba de dezvoltare web, branding sau orice alte servicii IT, deja ştii oarecum cu ce se mănână acest domeniu. Acum, treci la treabă! Identifică ce poate oferi concurenţă, apoi identifică lipsurile confurenţei şi pune-ţi la cale un plan astfel încât să poţi să satisfaci şi nevoile clienţilor concurenţei, să umpli tu lipsurile celorlalte companii.

O schemă uşoară ar fi aceea de a fi reseller, mai exact, e a revinde servicii de web hosting celor pe care deja îi ai ca şi clienţi. Există nenumărate variante pentru a putea revinde găzduire web, iar tocmai de aceea trebuie să apelezi la o firmă de încredere.

Alege un furnizor cu experinţă, ce poate garanta seriozitatea!

Odată ce am stabilti planul de bătaie, a venit timpul să trecem la treabă. Acum trebuie să te hotărăşti cum vei vinde tu aceste servicii de web hosting clienţilor tăi. Evident, la început ţi s-ar părea mai profitabil să cumperi, apoi să îţi administrezi singur serverele, însă, dacă te uiţi mai adânc în problemă, vei vedea că îţi vei irosi tot timpul în încercarea de a gestiona serverele decât de a câştiga clienţi.

Asfel, ai putea alege la închirerea unui spaţiu pe un server dedicat cu procesor intel xeon al unei companii ce deja furnizează web hosting. Este important ca furnizorul să fie unul ce se bucură de o popularitate destul de mare şi este de încredere, să ofere servicii complete, să aibă la dispoziţie suport tehnic nons-stop, să pună la dispoziţie cPanel şi să ofere protecţie faţă de atacurile DDoS.

Aşadar, aceştia ar trebui să fie primii paşi în ceea ce ţine deschiderea unei companii de găzduire web. Cu siguranţă dacă te vei ţine de cele mai sus menţionate, clienţii, cât şi câştigurile, nu vor întârzia să apară.