Bucuresti

Anunt Diamant Brol Medical Center

Brol Medical Center este o clinica privata situata in centrul orasului Timisoara avand o experienta de aproape 21 de ani in chirurgia estetica. Incepand din anul 2009 clinica isi desfasoara activitatea intr-un spital ultramodern.
https://www.brol.ro

Cum se folosește țeava rectangulară în construcția de gard?

Cum se folosește țeava rectangulară în construcția de gard?

Detalii articol

Categorie
Articole amenajare si decoratiuni
Modificat
acum 9 luni si 1 saptamana
Vizualizari
718

Voteaza & Distribuie

Prezentare articol

Atunci când vrei să construiești un gard, trebuie să ai în vedere o serie de caracteristici în legătură cu materialele, rezistența și durabilitatea acestuia. În componența gardurilor este important și tipul stâlpului folosit, pentru că acesta va prelua majoritatea încărcărilor și va menține în picioare gardul. Cel mai utilizat material pentru realizarea stâlpilor de susținere este țeava rectangulară, un material cu foarte bune caracteristici de rezistență și durabilitate în timp.

Ce este țeava rectangulară?

Țeava rectangulară pentru construcții reprezintă un tip special de țeavă care capătă formă prin prelucrare la rece sau la cald. Forma rectangulara este, de fapt, rezultatul împingerii laturilor unei lamele de oțel, astfel încât, în final, aceasta să aibă un profil aproape dreptunghiular. Prelucrarea în această formă nu face altceva decât să îi sporească rezistența, deoarece forma inițială este ușor supusă efortului de flambare. Pe de altă parte, forma rectangulară are rolul de a opri încărcarea să deformeze produsul nou creat. Practic, profilul devine mai rezistent datorită laturilor sale, care, astfel, preiau încărcările perimetral și nu concentrat pe un anumit punct al lamelei.

Țeava rectangulară este realizată din oțel, material foarte rezistent, potrivit atât pentru utilizări indoor cât și outdoor. Mai mult, prețul său este unul avantajos, așa că țeava rectangulară este aleasă frecvent în detrimentul oricărui alt tip de material similar. Căutând pe internet după sintagma teava rectangulara pret, vei vedea că oferta este una foarte variată și că prețurile sunt mai mult decât acceptabile pentru un material cu proprietăți constructive performante.

Cum se folosește țeava rectangulară la garduri?

Țeava rectangulară este folosită, cel mai adesea, în combinația cu gardurile din sârmă zincată. Practic, țeava rectangulară funcționează pe post de stâlpi de susținere, dispuși la distanță, astfel încât să fie asigurat criteriul rezistenței. Calculul necesarului de țeavă rectangulară se poate face în mod automatizat, prin programe de modelare grafică, sau tradițional, cu o marjă de eroare adăugată. Practic, se calculează deschiderea maximă pe care gardul o poate avea între doi stâlpi, astfel încât cedarea să fie evitată. Calculul se face neomițând încărcări precum greutatea proprie a gardului, zăpada, vântul și chiar încărcarea seismică.

Țeava rectangulară poate fi folosită atât pentru garduri cât și pentru lucrări ce țin de realizarea construcțiilor civile sau industriale. Țeava rectangulară prezintă avantajul de a putea fi cumpărată în dimensiunile dorite, fără condiționări la acest capitol. Sau, la nevoie, poate fi tăiată, debitarea făcându-se ușor, cu ajutorul mașinilor de tăiat. Totuși, atunci când folosim țeava rectangulară pentru garduri, avem în vedere tocmai avantajul lungimii care ne oferă posibilitatea unor lucrări de construcții fără îmbinări sau puncte de sudură. Trebuie reținut că orice material de construcții devine mai rezistent atunci când este folosit ca atare. Orice breșă în structura sa, chiar și punctele de sudură, pot constitui slăbiri ale materialului (materialul sudat nu este la fel din punct de vedere al rezistențelor ca materialul continuu în masa sa).

Avantajele țevii rectangulare


Țeava rectangulară este avantajoasă în special datorită faptului că rezistă foarte bine la aproape orice tip de încărcări sau solicitări. Materialul se pretează folosirii în aer liber, chiar dacă vorbim despre ploaie, zăpade sau vânt. De asemenea, calculată așa cum trebuie, țeava rectangulară preia majoritatea eforturilor dintr-un element de construcție, precum în cazul gardurilor, oferind, astfel, o rezistență superioară structurii.

Sursa foto: unsplash.com/photos/uMbmQYyTH4k

Filtre articol

Categorie articol: Amenajari

Anunt Diamant Euroinstal

Euroinstal Bucuresti - este un jucător important în domeniul instalațiilor termice, sanitare și de ventilație, cu o experiență de peste 24 ani în domeniu.
https://euro-instal.ro