Bucuresti

Cum te ajută suplimentele cu ingrediente comune pentru păr, piele și unghii

Cum te ajută suplimentele cu ingrediente comune pentru păr, piele și unghii

Detalii

Categorie
Stil de viata
Modificat
acum 3 saptamani si 15 ore
Vizualizari
101

Voteaza & Distribuie

Prezentare

Ingredientele ce se găsesc în mod obișnuit în suplimentele pentru păr, piele și unghii, oferă beneficii comune, deoarece conțin nutrienți eficienți în buna funcționare generală a organismului. Suplimentele nutritive conțin, în general, ingrediente naturale, fără efecte adverse.

Biotin

Unul dintre cele mai populare ingrediente găsite în vitaminele pentru păr, piele și unghii este biotina - o vitamină B despre care se crede că ajută la creșterea părului și a unghiilor. Cercetările susțin utilizarea la persoanele care au un deficit de biotină.

Vitaminele A, D și E


Vitaminele A, D și E sunt vitamine liposolubile care se găsesc frecvent în suplimentele pentru păr, piele și unghii datorită beneficiilor lor potențiale.

De exemplu, aportul adecvat de vitamina A te ajută să îți păstrezi părul și pielea hidratate, deoarece stimulează producția de colagen - o proteină care funcționează cu elastină (o altă proteină) pentru a susține părul și pielea cu aspect sănătos. Deficiența de vitamină A este corelată cu părul rar și cu pielea uscată. În timp ce sunt necesare mai multe cercetări, vitamina A poate fi, de asemenea, utilă pentru persoanele care suferă de acnee.

În ceea ce privește vitamina D, cercetările sugerează că există o legătură potențială între acnee și nivelurile scăzute de vitamina D.

În cele din urmă, se știe că vitamina E are efecte antioxidante puternice, ceea ce sugerează că ar putea avea beneficii pentru păr și piele. Întrucât stresul oxidativ cauzat de radicalii liberi a fost legat de deteriorarea părului și a pielii, se crede că vitamina E poate ajuta la protejarea împotriva acestor efecte. Studiile sugerează că vitamina E poate proteja, de asemenea, împotriva expunerii la radiații UV și poate ajuta la tratarea dermatitei atopice, o afecțiune a mâncărimii, cunoscută și sub numele de eczeme.

Este important să reții că, deoarece A, D și E sunt vitamine liposolubile, cantitățile în exces sunt stocate mai degrabă decât eliminate. Drept urmare, aceste vitamine pot fi dăunătoare dacă sunt luate în cantități mari.

Acid hialuronic

Acidul hialuronic este o substanță naturală care ajută la menținerea nivelurilor de hidratare în organism. Deși se găsește frecvent în produsele topice de îngrijire a pielii, aportul oral de acid hialuronic în doze de 120-240 mg pe zi, s-a dovedit a ajuta la îmbunătățirea umidității pielii, în special la persoanele cu pielea uscată. În mod similar, utilizarea topică poate fi utilă și pentru sănătatea unghiilor.

Colagen

Colagenul este cea mai abundentă proteină din organism. Este, de asemenea, unul dintre cele mai populare suplimente datorită rolului său în producția de keratină - o proteină care este componentă structurală primară a părului, pielii și unghiilor. De asemenea, colagenul funcționează cu elastină pentru a menține pielea sănătoasă și netedă.

Unele studii au arătat o îmbunătățire semnificativă în elasticitatea pielii, la femeile cu vârsta cuprinsă între 35 și 55 de ani. Studiile au arătat, de asemenea, că administrarea suplimentelor de colagen poate ajuta la reducerea semnelor de îmbătrânire și la îmbunătățirea hidratării și elasticității pielii.

În ceea ce privește sănătatea părului, proprietățile antioxidante ale colagenului sunt considerate a fi protectoare împotriva radicalilor liberi care pot deteriora părul. Colagenul poate fi, de asemenea, util pentru unghiile tale. Acesta poate crește duritatea unghiilor fragile, poate stimula creșterea acestora și a arătat o scădere notabilă a frecvenței de rupere a unghiilor.

Coada calului

Coada calului este o plantă cu un puternic efect antioxidant care ajută la protejarea împotriva deteriorării celulare cauzate de radicalii liberi. Aceste proprietăți antioxidante pot ajuta și la prevenirea deteriorării părului cauzate de mediul înconjurător.

Cercetări suplimentare sugerează că extractul de coada-calului ajută la reducerea căderii părului și la creșterea densității acestuia, atunci când este combinat cu alte ingrediente eficiente, cum ar fi biotina, vitaminele A și D și zinc. De asemenea, coada calului a arătat eficacitate și în tratarea unor probleme ale unghiilor, cum ar fi unghii fragile și decolorate.

PLATINIUM HAIR & NAIL – Supliment pe bază de complex de vitamine și extract de coada calului, ce acționează din interior spre exterior