Bucuresti

Cum te bucuri de o locuinta proprie?

Cum te bucuri de o locuinta proprie?

Detalii stire

Categorie
Stiri casa si gradina
Modificat
acum 4 ani si 5 luni
Vizualizari
605

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

In ultima perioada se observa faptul ca marea majoritate a romanilor opteaza pentru achizitia unei locuinte proprii, astfel incat sa se poata bucura de confort sporit si de indeplinirea unui vis de o viata. Totusi, la momentul de fata, pare sa fie destul de greu sa gasesti un imobil cu adevarat potrivit cerintelor tale sau ale familiei ce urmeaza sa locuiasca o viata intreaga acolo. Exista, totusi, o serie de solutii la care pot apela persoanele aflate in dificultate in acest sens.

Cum gasesti cea mai buna locuinta pentru tine si pentru familia ta?

Atunci cand vine vorba despre dorinta de a gasi un imobil cu adevarat potrivit pentru construirea unei familii se pot lua in calcul urmatoarele variante:
  1. Apelarea la prieteni si cunostinte: foarte multe persoane decid sa porneasca in cautarea apartamentului perfect cu ajutorul cunostintelor, prietenilor sau familiei. Totusi, o astfel de decizie poate insemna pierderea de timp inutila, fara sa se garanteze neaparat succesul.
  2. Publicarea de anunturi: este mare probabilitatea sa existe nenumarate persoane dornice de a isi vinde imobilul din diverse motive, insa, la fel ca dumneavoastra, sa nu fi gasit clientul potrivit. Asadar, puteti lua in calcul aceasta varianta, si anume postarea de anunturi conform carora va exprimati dorinta de a gasi o locuinta proprie. Exista diverse site-uri specializate in acest domeniu, cel mai bun exemplu fiind grandimobiliar.ro.
  3. Cautarea de anunturi de vanzare a imobilelor: cu siguranta, cea mai potrivita varianta pentru a gasi imobilul cautat, perfect pentru familia dumneavoastra, consta in cautarea anunturilor ce implica vanzarea de locuinte. Totusi, este bine sa va orientati cautarea asupra acelor site-uri ce va pun la dispozitie contactul direct cu proprietarul, fara sa fie la mijloc costuri sau comisioane ascunse si, de asemenea, sa dispuna de o gama diversificata de optiuni. Un bun exemplu in acest sens, care respecta toate cerintele de mai sus, este tot www.grandimobiliar.ro.
Desi aspectele de mai sus sunt cele mai recomandate variante la care puteti apela atunci cand cautati un imobil perfect, totusi unele persoane aleg sa colaboreze cu o agentie imobiliara. Principalele dezavantaje presupuse de o astfel de alegere constau in faptul ca reprezentantii unei asemenea agentii imobiliare va vor prezenta initial ofertele pe care acestia doresc sa le finalizeze cat mai repede cu scopul de a-si mari veniturile proprii si, apoi faptul ca implica diverse comisioane pentru munca pe care o puteti depune in mod individual.

Cum procedati in achizitia unei locuinte?
Pentru foarte multe persoane, achizitia unei locuinte este posibil sa fie prima experienta de acest gen si, din acest motiv, recomandat ar fi sa acordati atentie urmatoarelor aspecte:
  1. Cautarea locuintei dupa zona dorita: atunci cand luati in considerare schimbarea unei locuinte, sumele investite in acest sens trebuie sa fie definitive, deoarece nu este chiar comod sa treceti prin aceleasi procese de cautare la intervale scurte de timp. Asadar, incercati sa cautati un imobil in locatia cea mai avantajoasa pentru intreaga familie si sa nu va grabiti in procesul de cumparare.
  2. Verificarea proprietarului: atunci cand sunt implicate costuri ridicate, asa cum este cazul achizitiei unui imobil, inainte de a finaliza sub orice forma procesul de vanzare cumparare, este o cerinta obligatorie de a va asigura ca persoana careia ii inmanati banii este cu adevarat proprietarul imobilului si are dreptul deplin de a vinde apartamentul respectiv. Exista destul de multe cazuri in care persoane cu buna credinta au fost inselate de presupusi proprietari.
  3. Incheierea unui contract de vanzare cumparare: un asemenea proces de achizitie necesita in mod obligatoriu incheierea unui act care sa corespunda pe deplin cerintelor din punct de vedere legal, care sa ateste faptul ca unicii proprietari sunteti dumneavoastra. Fara acest document, nu este nimic altceva care sa ateste cumpararea imobilului si nu veti beneficia de siguranta.
  4. Necesitatea investitiilor ulterioare: atunci cand sunteti de acord cu pretul solicitat de proprietarul unui anumit imobil, trebuie sa verificati daca suma este corecta. Prin aceasta, ne referim la faptul ca preturile practicate trebuie sa reflecte in totalitate realitatea. Daca veti achita o suma deosebit de ridicata si mai apoi, veti investi considerabil in amenajare sau redecorare, atunci aceasta nu este o decizie avantajoasa.
Asadar, avand in vedere toate aspectele mentionate mai sus, procesul de cumparare a unei locuinte proprii implica nu doar timp, ci si atentia dumneavoastra deplina. Este bine sa tineti cont de toate elementele precizate anterior pentru a lua decizia corecta spre o viata frumoasa intr-o locuinta care corespunde din toate punctele de vedere cu exigentele dumneavoastra.

Autor

  • 0Partener de afaceri

  • eAdvertising este o agenție de marketing online cu focus pe SEO, care dezvoltă campanii la scara largă cu un scop clar: să genereze rezultate de top business-urilor din online, în primele poziții din Google.
  • 0743243306