Bucuresti

Cum trebuie aleasă măsuță de cafea pentru sufragerie?

Cum trebuie aleasă măsuță de cafea pentru sufragerie?

Detalii stire

Categorie
Stiri casa si gradina
Modificat
acum 4 luni si 5 zile
Vizualizari
96

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Pentru ca măsuța de cafea să fie confortabilă de utilizat, aceasta trebuie în primul rând să fie perfect asortată cu colțarul. Ce este esențial de reținut în această situație și cum trebuie adaptate dimensiunile unei astfel de piese de mobilier?

Mărimea optimală a măsuței de cafea

Este foarte important, mai presus de toate, ca această piesă de mobilier să nu fie prea mare, deoarece atunci poate împiedica accesul la canapea și deplasarea prin interior. Înălțimea blatului mesei este, de asemenea, importantă. Se pare că ar trebui să fie cu aproximativ 3 până la 5 centimetri mai mică decât înălțimea șezutului canapelei. Acest va permite accesarea mai convenabilă la măsuța de cafea și utilizarea acesteia în fiecare zi.

Dar cum trebuie aleasă lățimea? Designerii recomandă ca măsuța de cafea să reprezinte 1/2 sau 1/3 din lungimea canapelei, dar trebuie măsurate numai dimensiunile șezutului. Datorită acestui lucru, vor fi păstrate și proporțiile adecvate ale unei astfel de piese de mobilier.

Forma corespunzătoare a măsuței de cafea

Un alt criteriu care trebuie luat în calcul este ca măsuța de cafea să se încadreze în interior din punct de vedere al formei. Deci, dacă camera este dominată de margini ascuțite, atunci va fi perfectă o variantă pătrată, dreptunghiulară sau chiar poligonală. Cu toate acestea, pentru camerele cu linii dominante moi, cel mai bine este să alegeți o măsuță de cafea rotundă. Desigur, vă puteți juca și cu formele și puteți combina piese aparent nepotrivite. Cu toate acestea, necesită un ochi foarte bun și de preferință experiență în proiectarea interiorului.

Măsuță de cafea în interior cu încălzire prin pardoseală

În momentul în care se face alegerea trebuie să se țină cont și de caracterul practic. Un exemplu sunt încăperile cu încălzire prin pardoseală, unde cel mai bine este să folosiți mobilier pe picioare subțiri, mai înalte, pentru a dezvălui spațiul și a permite să circule aerul cald. Prin urmare, merită ca și măsuța de cafea să îndeplinească acest criteriu și să fie mai înaltă și nu așezată cu întreaga sa suprafață pe podea.

Măsuțele de cafea variază ca mărime, formă și funcții suplimentare. Aceste aspecte ar trebui luate în considerare și la cumpărare. De exemplu – dacă aveți o familie numeroasă sau oaspeți frecventi, este mai bine să alegeți o piesă de mobilier mai mare. Pe de altă parte, dacă interiorul tău este mic, stoicul ar trebui să fie corespunzător mai mic.

Daca pretuiesti modernitatea, poti opta pentru un model din sticla securizata. Pe de altă parte, atunci când te concentrezi pe soluții tradiționale - o măsuță de cafea din lemn masiv va funcționa mai bine. Printre acestea se numără și modele cu un finisaj neobișnuit - de exemplu, cu blaturi acoperite cu material textil sau mobilier caracteristic cu picioare. Indiferent de soluția pentru care alegeți, amintiți-vă că măsuța de cafea ar trebui să se potrivească cu celelalte mobilier din sufragerie și să se potrivească cu culoarea podelei și a pereților.

După cum puteți vedea, atunci când alegeți măsuțe mici de cafea, trebuie să acordați atenție câtorva factori cu adevărat importanți, și anume nu numai stilului, ci și dimensiunii și formei. Din fericire, oferta acestui tip de mobilier este cu adevărat largă, ceea ce facilitează luarea unei decizii de cumpărare.