Bucuresti

Sun Help: curs gratuit de pregătire în caz de cutremur

Sun Help: curs gratuit de pregătire în caz de cutremur

Detalii eveniment

Telefon
0721517435
Categorie
Evenimente sociale
Modificat
acum 2 ani si 1 luna
Vizualizari
308

Reprezentari

DataOraLocatie
Sambata 29 februarie 202010:00

Voteaza & Distribuie

Prezentare eveniment

Dacă România ar fi lovită de un cutremur mare, mulți dintre noi am fi prinși nepregătiți. Pentru că un asemenea dezastru nu este previzibil, este momentul să înveți câteva reguli esențiale care îți pot salva viața ție și celor apropiați. Reprezentanții ARCEN și Re:Rise vor susține pe 29 februarie la Sun Plaza un curs gratuit de pregătire în caz de seism.

În repetate rânduri, oficialii au spus că România nu este pregătită pentru un cutremur asemănător celui din 4 martie 1977, care a avut magnitudinea de 7,2 pe scara Richter, mai ales din cauza numărului mare de clădiri cu risc seismic. Doar în București sunt peste 2200 de imobile vulnerabile la cutremur, potrivit calculelor Re:Rise privind rezistența clădirilor. De aceea, acum ai ocazia să înveți de la specialiști cum să reacționezi în cazul unui cutremur.

Cursul gratuit oferit de Sun Plaza cuprinde sfaturi concrete despre cum să te pregătești pentru un cutremur major și cum să îți pui la punct propriul plan de urgență. De asemenea, vei învăța ce să faci în timpul seismului, care sunt primii pași post-cutremur, dar și ce conține kit-ul de supraviețuire. În plus, vei afla cum poți beneficia gratuit de expertiza tehnică a imobilului în care locuiești și în ce condiții pot fi consolidate clădirile cu risc seismic prin programele finanțate de stat.

Cursul de pregătire în caz de cutremur are loc pe 29 februarie în Sun Plaza, la etajul 1, zona centrală. Evenimentul cuprinde trei serii, a câte două ore fiecare: 10.00-12.00, 13.00-15.00, 16.00-18.00. Pentru fiecare serie sunt disponibile câte 65 de locuri. Fiecare curs va avea o parte teroretică și una practică, iar, la final, cursanții vor primi câte o diplomă de participare.