Bucuresti

Anunt Diamant Produse Curatenie

Produse Curatenie Bucuresti - firma PFS Cleaning comercializeaza produse de curatenie in Bucuresti pentru casa, birou si masina (solutii de spalat parchetul, solutii de spalat gresia, solutii de spalat faianta, solutii pentru plastic, solutii pentru masina).
https://produsecuratat.ro

Curs de Istoria Religiilor

Curs de Istoria Religiilor

Detalii curs

Pret
250 LEI
Categorie
Cursuri educatie
Locatie
Fundatia Calea Victoriei
Modificat
acum 6 ani si 8 luni
Vizualizari
942

Voteaza & Distribuie

Prezentare curs

Istoria religiilor – O introducere
Fundația Calea Victoriei vă invită începând de marți, 17 februarie, de la ora 19:00, la cursul Istoria religiilor – O introducere, susținut de Mario Barangea.

Acest curs se adresează celor care doresc să-și extindă cultura generală despre istoria religiilor în același timp în care aprofundează, de fapt, câțiva termeni-cheie. Așadar, propunerile cursului vin să acopere două dimensiuni: amplitudinea și profunzimea cunoașterii unui (asemenea) domeniu. Misiunea nu-i ușoară, dar nici nu împovărează intelectual cu analize sterile sau teoretizări îmbibate de abstracțiune.

În fond, (par)cursul ne va fi simplificat de cei care au studiat problemele înaintea noastră. Explicarea naturii religioase a omului e un efort plăcut, căci e vorba, în cele din urmă, de propria noastră înțelegere.

Temele întâlnirilor sunt:
  1. Religii primitive. Discuția va avea ca puncte de plecare conceptele de totem și tabu, urmărind semnificația sacrului ca interdict. Religie și Magie. Gândirea magică este una dintre cele mai importante caracteristici ale religiozității.
  1. Panteonul infinit: Hinduismul. Una dintre cele mai vechi religii ale lumii, hinduismul persistă încă printr-un ritualism complicat, pe alocuri sălbatic (ca marcă a arhaismului).
  1. Zoroastrismul și religiile vechi iraniene. Mithraismul: religia persilor înainte de reforma zoroastriană. Mesajul lui Zarathustra. Consistența unui simbol: focul.
  1. Disoluția: Taoismul. Discuție liberă despre „Dao de jing”, despre marile figuri fondatoare ale taoismului filosofic, alchimia chineză și altele, cu ajutorul metodelor Isabellei Robinet.
  1. Reconstrucție spirituală: Neopăgânismul. Oferta religioasă post-modernă: de la libertatea alegerii la consumerism. Prin ce e specifică sociologia religiei.

Anunt Platina Cursuri de gemologie

Prin aceasta meserie nobila si unica ne dorim sa promovam formarea de viitori specialisti in cadrul cursurilor nostre de initiere in gemologie acreditate de Ministerul Muncii si Ministerul Educatiei Nationale, gemologia fiind stiinta si arta studierii diamantelor.