Bucuresti

Dan Dediu, unul dintre cei mai apreciati compozitori ai momentului, va fi invitat joi la Round Table Bucuresti

Detalii stire

Categorie
Stiri Cultura
Modificat
acum 5 luni si 2 saptamani
Vizualizari
582

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Dan Dediu, unul dintre cei mai apreciati compozitori ai momentului, va fi invitat joi la Round Table Bucuresti

Dan Dediu este unul dintre cei mai apreciati compozitori ai muzicii clasice contemporane, pianist, muzicolog si rectoral Universitatii Nationale de Muzica din Bucuresti (2008 – 2016).

Dedicat posibilitatilor pe care muzica le poate atinge, Dan Dediu a compus peste 150 de opus-uri, majoritatea lucrarilor sale fiind create pentru orchestra simfonica, ansambluri camerale, cor, voce sau pian, iar multe dintre ele sunt interpretate in Europa si pe alte continente. In genul operei semneaza fie piese pe librete proprii (Postficțiunea), fie pe texte literare celebre (O scrisoare pierduta, Münchhausen – Stapanul minciunilor).

A concertat la pian in tari precum Elvetia, Grecia, China, Italia, Portugalia, Germania, Suedia, iar, prin bursele de studiu, Dan Dediu a compus in Berlin, Viena, Hamburg si Bamberg. In Bucuresti, la UNMB, a format numerosi tineri compozitori ce s-au facut remarcati la scena internationala.

Dan Dediu va fi invitatul ultimei editii Round Table Bucuresti din sezonul de primavara, iar dialogul purtat cu muzicologul Valentina Sandu – Dediu, in rol de sotie si moderator, promite sa ofere un final de sezon „boem, plin de surprize si cel putin diferit fata de restul celor 17 editii desfasurate pana in prezent”, au anuntat organizatorii.

Evenimentul va avea loc joi, 31 martie, de la ora 19:00, in Studioul de Opera si Multimedia al Universitatii Nationale de Muzica din Bucuresti (Str. Stirbei Voda nr. 33)

Filtre stire

Perioada: Astazi, Saptamana curenta, Luna curenta