Bucuresti

Anunt Diamant Bucuresteni.ro - publicitate online

Site-ul bucuresteni.ro este un site care doreste sa promoveze evenimentele din Bucuresti si nu numai, sa puna la dispozitia utilizatorului cea mai performanta harta electronica a Bucuresti-ului, si in acelasi timp sa ofere posibilitatea firmel...
https://www.bucuresteni.ro/site/publicitate/

Dan C. Mihăilescu la Round Table București

Detalii

Categorie
Manifestari culturale
Modificat
acum 8 ani si 1 luna
Vizualizari
758

Reprezentari

DataOraLocatie
Joi 3 martie 201619:00

Voteaza & Distribuie

Prezentare

Dan C. Mihăilescu va fi invitat joi la Round Table București

Despre hedonismul lecturii, despre recenziile a sute de cărți, despre Bucureștiul său și al elitelor literare, sunt câteva subiecte pe care invitatul serii de joi le va putea atinge în dialogul cu Valentina Sandu - Dediu

Joi, 3 martie, de laora 19:00, va continua seria spectacolelor – conferință Round Table București moderate de reputatul muzicolog Valentina Sandu – Dediu. Invitatul special al acestei noi ediții va fi Dan C. Mihăilescu, scriitor cu o activitate prodigioasă dedicată cercetării și criticii literare, cunoscut îndeosebi publicului larg pentru emisiunea realizată timp de 15 ani, „Omul care aduce cartea”, devenind cea mai urmărită emisiune culturală din România.
Joi seară, dialogul purtat cu Valentina Sandu - Dediu va fi completat de recitalul jazz susținut de Ana - Cristina Leonte acompaniată de Ciprian Pop(chitară) și Alex Arcuș(saxofon). Seara se va încheia cu o sesiune de autografe prin prezentarea celor mai recente apariții editoriale semnate de Dan C. Mihăilescu.
Evenimentul se va desfășura în Studioul de Operă și Multimedia al Universității Naționale de Muzică (Strada Știrbei Vodă nr. 33), iar spectatorii din țară pot urmări, și de această dată, transmisiunea în direct pe platforma EnjoyTV.ro. Intrarea va fi liberă, în limita locurilor disponibile, după o rezervare solicitată la adresa de e-mail round.table.bucuresti@gmail.com
Publicul bucureștean va fi invitat în perioada imediat următoare să ia parte la două astfel de întâlniri avându-i în prim plan pe arhitectul Ștefan Ghenciulescu(10 martie) și Sorina Goia, redactor – șef Radio România Cultural (17 martie).

Dan C. Mihăilescu: „Nu eşti om deplin dacă te livrezi unei singure dimensiuni, fie pădurea, fie biblioteca. Nu se poate vieţui armonios decât îmbinând fizicul şi metafizicul, idealitatea şi corporalitatea.

Dan C. Mihăilescu s-a născut în anul 1953 la București, pe 12 decembrie. A început să citească de la vârsta de patru ani și de atunci literatura i-a acordat cele mai mari bucurii și satisfacții profesionale. În ultimii 15 ani a prezentat sute de cărți zilnic la TV și în numeroase publicații literare, a participat la sute de întâlniri cu cititorii și la numeroase lansări de carte, a fost realizatorul celei mai urmărite emisiuni culturale în plan național. Cu o medie de peste 400.000 de spectatori pe minut, emisiunea „Omul care aduce cartea” a stabilit un record național de audiență pentru producțiile culturale.
Din februarie 2016, la vârsta de 62 de ani, Dan C. Mihăilescu a decis să continue activitatea temerară, de această dată în mediul online, prin realizarea emisiunii „Cartea de la ora 5”, adresându-se cu precădere publicului tânăr. Această schimbare de paradigmă se aseamănă, pentru scriitor, cu momentul începuturilor în TV: „la 47 de ani am fost scos din vizuina mea de bursuc în care mă aflam și (...) m-am lăsat aruncat pe sticlă cu o inconștiență fără margini.” Pe platforma noii sale emisiuni, publicul online poate vota cartea care urmează a fi recenzată în fiecare zi de luni și, de asemenea, este anunțat un club de lectură în cadrul căruia criticul va avea întâlniri cu cititorii, cu dialoguri pe marginea cărților preferate.
Pe lângă prezentarea aparițiilor editoriale, Dan C. Mihăilescu a publicat un număr impresionant de cărți și studii literare în volum și în presa de specialitate, a semnat zeci de prefețe/ postfețe și a tradus operele a numeroși autori din limba franceză. Prima sa carte a fost publicată în anul 1982 – „Perspective eminesciene” – pentru care a obținut Premiul pentru debut al Uniunii Scriitorilor din România, la 8 ani de la debutul său publicistic în revista „România literară.”
Activitatea sa literară a fost distinsă de-a lungul timpului cu recunoașteri precum Premiul USR pentru traducerea integrală a dramaturgiei lui Eugen Ionescu (1999), Premiul Consiliului Național al Audiovizualului pentru emisiunea „Omul care aduce cartea” (2003), Premiul Radio Bucureşti (2004), Premiul Radio România Cultural (2007), Premiul de critică al Asociaţiei Scriitorilor din Bucureşti (2004) sau „Premiul pentru educaţie - dascălul românilor", acordat la gala MEDIAFAX (2013).
Timp de 23 de ani (1980 – 2003), Dan C. Mihăilescu a fost cercetător științific la Institutul de Istorie și Teorie Literară „G. Călinescu”, iar în anul 1990 a devenit membru al Uniunii Scriitorilor. În anul 1999, Dan C. Mihăilescu a fost consilier pe probleme de comunicare al Preşedintelui Societăţii Române de Televiziune. Totodată, a fost membru în juriile Uniunii Scriitorilor, UNITER, AFCN, CNC, Festivalului de Comedie, juriul pentru premiile Clubului Român de Presă, Freedom House, Dakino ş.a., a fost membru în Consiliul director al Fundației Soros pentru o Societate Deschisă (2008-2011).

În anul 1976, Dan C. Mihăilescu a absolvit Facultatea de Limba şi Literatura Română, la specializarea Română-Franceză, în cadrul Universităţii din Bucureşti.

În martie 2014, i s-a conferit prin decret prezidenţial Ordinul Naţional „Pentru Merit“ în grad de Comandor.

Joi seară la Round Table București, Dan C. Mihăilescu va citi pentru publicul aflat în sală și, deopotrivă, pentru cel care urmărește online, fragmente din „Cartea simțurilor”

„Potrivit cărui simţ vă rotiţi cu predilecţie făptura? Care dintre cele cinci (sau poate al şaselea?) vă defineşte mai apăsat şi mai autentic realitatea, aşteptările, opţiunile? Ordinea dumneavoastră lăuntrică pune tot văzul pe locul suprem, urmat de auz, miros, gust şi tactil, aşa cum ne-a obişnuit tradiţia? Cu ce simţ operează, pentru fiecare, aducerile-aminte? Acceptaţi un cutreier prin labirintul memoriei senzoriale, evocând cele mai intense, mai răvăşitoare, iniţiatice, înduioşătoare sau provocatoare senzaţii din copilărie, adolescenţă, maturitate? Ce pondere credeţi că au simţurile în manifestările profesionale ale vocaţiei dumneavoastră? Iată numai câteva întrebări menite să contureze perspectiva dintru care am gândit cartea de faţă.“ (Dan C. Mihăilescu)
Volumul, coordonat de Dan C. Mihăilescu, este o antologie publicată la Editura Humanitas în anul 2015 și va fi prezentat joi la eveniment prin standul de carte oferit de Librăriile Humanitas.

Cel de-al doilea sezon Round Table București se va desfășura în Sala de Operă a Conservatorului bucureștean, renumită pentru calitățile sale acustice, cu o scenografie nouă ce cuprinde mobilierul LEM’S, creat de designeri români. Round Table București este un proiect al Uniunii de Creație Interpretativă a Muzicienilor din România, proiect cultural co-finanțat de AFCN.

La eveniment, intrarea va fi liberă, în baza invitației ce poate fi solicitată la adresa round.table.bucuresti@gmail.com, în limita locurilor disponibile.
Seara de joi se va încheia cu o sesiune de autografe urmată de invitația la degustare de vinuri susținută de Organizația Somelierilor din România și vinurile Balla Géza, prin prezența somelierului Istvan Pentek.
Fiecare spectacol - conferință va dura 90 de minute și va fi transmis în direct pe www.EnjoyTv.ro

Arhiva evenimentelor curente, precum și cea a primului sezon Round Table București poate fi urmărită pe site-ul www.EnjoyTV.ro și cuprinde participarea unor personalități precum Maia Morgenstern, Ioana Pârvulescu, Răzvan Mazilu, Aurelian Octav Popa, Răzvan Suma, Octavian Nemescu, Viorica Flintașu, Ștefan Gheorghiu și din sezonul 2: Cosmin Manolescu, Marcel Pavel, Marin Cazacu.
Parteneri: Universitatea Națională de Muzică, Exces Music, magazinele de mobiler LEM’S, Radio România Cultural, Radio România Muzical, EnjoyTV.ro, Organizația Somelierilor din România, Domeniul Vlădoi, Asociația Pro Valores, Valentina Sandovici, Make-up Artist.
Parteneri media: SapteSeri, Observator Cultural, LiterNet, Agentia de Carte, Garbo.ro, Calendar Evenimente, Librăriile Humanitas, Bucureșteni.ro, Judy Florescu, Capital Cultural, Online Gallery, Economistul.ro

Informații suplimentare:

Informații suplimentare:

Despre Round Table București
Parcursul profesional dar şi personal al oricărui om de cultură este inevitabil influenţat de mediul în care a ales să creeze. Prin proiectul Round Table București, organizatorii își propun să descopere în ce măsură efervescentul spaţiu cultural al capitalei a influenţat drumul unor personalităţi care şi-au ales Bucureștiul ca decor al activității lor artistice.
Programul proiectului urmărește promovarea artiștilor români ce s-au făcut remarcați pe scenele internaționale, printr-un efort de redobândire a unei mentalități frumoase: aceea de a ne revalorifica elitele actuale românești.” Valentina Sandu - Dediu
În fiecare joi seară, pe durata a 90 de minute, moderatorul își va provoca invitații la o discuție deschisă, relaxată, despre amprenta pe care orașul și-a pus-o asupra lor ca artiști, ca oameni, despre cum vedeau capitala atunci când erau la început de drum și cum o percep acum, când drumurile lor străbat capitale din întreaga lume, ori despre șansele sau deziluziile pe care le-au trăit aici, de-a lungul timpului. Parcursul acestui itinerariu prin Bucureștiul personal al fiecărui artist invitat va fi presărat cu momente artistice de cea mai bună calitate - oferite de protagoniștii spectacolelor sau de către invitații acestora.
De ce Round Table București?Pentru că mediul de întâlnire al acestor evenimente își propune să fie unul prietenos, plăcut, fără colțuri și fără ascunzișuri, unde nimeni nu stă în capul mesei. Invitații și publicul, deopotrivă, vor împărți același spațiu: Bucureștiul. Coordonate: Sala de Operă și Multimedia a Universității Naționale de Muzică.

Despre Valentina Sandu – Dediu
Valentina Sandu-Dediu a absolvit în 1990 muzicologia la actuala Universitate Națională de Muzică din București, unde a rămas din 1993 să predea istoria muzicii, muzicologie și stilistică. Este autoarea a peste 30 de studii și 300 de articole, a câtorva serii de emisiuni radiofonice, a semnat zece volume publicate în România și Germania (vezi Rumänische Musik nach 1944, Pfau Verlag, Saarbrücken, 2006; Alegeri, atitudini, afecte. Despre stil și retorică în muzică, București, Ed. Didactică și Pedagogică, 2010; Octave paralele, București, Humanitas, 2014).
O altă latură a activității sale se concentrează pe apariții concertistice și înregistrări, în calitate de pianistă în ansambluri camerale (CD-uri editate în România cu Aurelian Octav Popa, in Germania / Neos cu Dan Dediu, și în Boston / Albany cu Ray Jackendoff). Valentina Sandu-Dediu a fost bursier al Wissenschaftskolleg zu Berlin, actualmente ocupă poziția de profesor la Universitatea de Muzică și pe cea de rector la New Europe College, București. În 2008 a primit Premiul acordat de Peregrinus-Stiftung, Academia de Științe Berlin-Brandenburg.

Despre Uniunea de Creație Interpretativă a Muzicienilor din România – UCIMR
Orice muzician care aderă la UCIMR și întrunește condițiile necesare poate deveni membru al organizației noastre.
Prin activitatea noastră, oferim membrilor UCIMR burse în vederea participării la seminarii și cursuri de specialitate organizate de asociatia care se remarcă printr-un palmares de excepție.
Suntem implicați totodată și în sprijinirea artiștilor pensionari, precum și în susținerea materială a unor reviste de specialitate.
De asemenea concepem proiecte culturale de interes național și internațional, având o structură egal răspândită pe întreg teritoriul României.

Anunt Diamant Euroinstal

Euroinstal Bucuresti - este un jucător important în domeniul instalațiilor termice, sanitare și de ventilație, cu o experiență de peste 24 ani în domeniu.
https://euro-instal.ro