Bucuresti

De ce a doua opinie medicală (second opinion) este importantă în diagnosticarea cancerului

De ce a doua opinie medicală (second opinion) este importantă în diagnosticarea cancerului

Detalii stire

Categorie
Stiri sanatate
Modificat
acum 3 luni si 3 saptamani
Vizualizari
658

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Conform unui raport realizat de Agenția Națională de Cercetare a Cancerului, în România, 23% din totalul populației riscă să primească un diagnostic de cancer înainte de 75 de ani. Totodată, numărul cazurilor de cancer a continuat să crească anual, în 2017 identificându-se peste 78.000 de cazuri noi, cu aproape 4000 mai multe față de 2008. De ce îți trebuie sfatul unui medic de second opinion în diagnosticarea cancerului?

Oferă siguranță
Medicii care oferă a doua opinie medicală (second opinion medical) sunt medici recunoscuți la nivel internațional pentru rezolvarea cu succes a unor cazuri medicale complexe și care sunt expuși la o cazuistică semnificativ mai numeroasă. Expertiza lor permite identificarea clară a diagnosticului corect și recomandarea tratamentului celui mai potrivit.

Elimină incertitudinea
Cele mai multe diagnosticuri de cancer sunt precise. Prin urmare, mulți pacienți consideră că nu este necesar să facă apel la second opinion medical. Totodată, atunci când diagnosticul de cancer este pus, intervin frica, o serie de neînțelegeri și multe întrebări despre terapie. De cele mai multe ori, atunci când primesc diagnosticul, pacienții încep investigarea personal pentru a se documenta în legătură cu tipul de cancer identificat. Totuși, informațiile găsite pe internet pot induce de multe ori în eroare, întrucât cauzele, efectele, metodele de tratament și terapia specifice unui anumit tip de cancer diferă de la caz la caz.

Acești factori determină modul în care pacientul va acționa mai departe. Decizia de a apela la second opinion medical este necesară pentru siguranța diagnosticului și certitudinea că tratamentul urmat este cea mai bună soluție.

Planul internațional de asigurare de sănătate
Un plan de asigurare de sănătate privată poate fi achiziționat atât de către persoane fizice, cât și de către companii pentru angajații lor. Alegerea unei polițe de asigurare internațională de sănătate oferă o acoperire anuală între 500.000 euro până la 3 milioane de euro. Totodată, o poliță de asigurare medicală internațională pune la dispoziție o listă extinsă de servicii medicale de top, precum și o gamă largă de clinici de renume din toată lumea în care polița poate fi accesată.

Cardul NESA - soluție simplă pentru finanțarea investigațiilor inițiale
Din dorința de a susține demersul timpuriu de diagnosticare a cancerului în rândul pacienților români, dar și cercetarea oncologică, MediHelp International, împreună cu Lamp Insurance și The New European Surgical Academy (NESA) au lansat în România o nouă formă de finanțare oncologică – cardul NESA.

Ce este cardul NESA și cum funcționează?
Cardul NESA este o soluție medicală pentru persoanele care nu dețin o asigurare internațională de sănătate. În cazul în care clientul NESA este diagnosticat cu o formă de cancer, el primește 2000 de euro pentru acoperirea costurilor inițiale de investigații și de diagnostic, sprijin în procesul de navigare medicală și second opinion avizat de la oncologii NESA din Berlin. Costul acestui card este de 33 euro pe an și reprezintă o donație către fundația NESA din Berlin prin care se susține cercetarea oncologică.