Bucuresti

Anunt Diamant Euroinstal

Euroinstal Bucuresti - este un jucător important în domeniul instalațiilor termice, sanitare și de ventilație, cu o experiență de peste 24 ani în domeniu.
https://euro-instal.ro

De ce este bine sa fim atenti la alimentatie?

Detalii

Categorie
Stil de viata
Modificat
acum 2 ani si 4 luni
Vizualizari
1124

Voteaza & Distribuie

Prezentare

De ce ar fi bine să fim atenți la ce mâncăm?

Motivul pentru care vreau să scriu acest articol este acela de a vă face atenți la unele dintre cele pe care le-am pierdut din vedere, de-a lungul timpului. Iar hrana noastră este unul dintre aceste subiecte, dragii mei!

Curios, ce uimitoare evoluție are omul, stăpânim o tehnologie parcă ”extraterestră”, zburăm în spațiu, ne luăm teren pe Lună, pregătim o populație pentru Marte, însă toate astea vin parcă în paralel cu o totală involuție a firii umane, a frumuseții ei. Oamenii au uitat sa trăiască, însă au învățat perfect să stăpânească, să dobândească și să fie mereu în căutări…

Acum eu vreau să vorbesc despre ”căutarea” sănătății si simplității vieții. Aici sunt eu, un pic pe Lună, cu un picior și pe Pământ și poate uneori cu capul îndreptat spre Marte… Glumesc, evident, fără să vreau adaptarea este și pentru mine bine însușită…așa trăim!

De ce să mă întreb ce mănânc?
De ce este important să știm asta?

În primul rând, pentru că hrana este combustibilul nostru de funcționare. Mașinilor noastre avem mereu atenția de a le aproviziona cu cel mai bun combustibil, cu cel mai potrivit ulei, așa e? Bun, facem asta cu tot felul de achiziții material-utile din adaptarea noastră, de ce nu ar fi la fel și cu alegerea hranei? De ce ar sta altfel lucrurile?

Hrana să vă fie medicament – Hipocrate, acum doua mii și ceva de ani…

Adică cum? Adică, foarte simplu, dacă suntem atenți ca zi de zi să ne hrănim (nu să ne alimentăm!), vom avea grijă automat de sănătatea noastră, vom evita - pe parcursul vieții - apariția bolilor și consumul de medicamente. Este cât se poate de logic, de simplu și firesc, până la urmă! Este importantă hrana, ea ne dă nutrienții de bună funcționare și de bună stare, ea ne dă energia, ne creează și ne structurează.

Spunem cu ce te hrănești, să-ți spun cine ești!

Un alt argument pentru care vă îndemn să consumați hrana conștient, poate pentru a înțelege că randamentul nostru profesional, clarviziunea fiecăruia dintre noi - referitoare la propriile proiecte și viziuni, vise despre evoluția vieții - sunt influențate, într-o proporție covărșitoare, de hrana pe care o ingerăm. Da, așa este, că ne place, că înțelegem sau nu… așa sunt orânduite conexiunile pe aici. Și tocmai de aceea, mă gândeam cum este oare posibil să ne fi pierdut atât de tare din punct de vedere al modului în care ne hrănim!?!

Ce ne lipsește pentru a fi mai mulțumiți?
Ce ne lipsește pentru a fi mai fericiți?

Poate chiar puțină conștiință, cu adevărat…
Poate chiar puțină recunoaștere a tot ce este în jurul nostru (joaca de-a productivitatea și ”creația” unor produse alimentare aflate în polul total opus al hranei optime, promovarea consumismului în defavoarea ființei, uciderea și exploatarea fără milă a tot ce poate însemna viață – spre a transpune în măncare -, etc). Nu acesta este obiectivul acestui articol, să vorbesc despre ”pantele” greșite pe care suntem, fără să avem habar măcar de ele și de ce, asta vă revine fiecăruia dintre voi să vă întrebați și să vă răspundeți…daca aveți curaj și îndrăzniți, evident! Zona de confort a fiecăruia este călduță, ne trebuie mult curaj să ”începem să trăim” altfel….

Mă simt oboist/ă? Parcă nu mai sunt în stare de nimic…

Da, este foarte posibil ca modul în care ne hrănim să ne dea tot mai des aceste stări de incapacitate în a menține ritmul de viață actual, de a avea un bun randament și de a ne mai rămâne o fărâmă de timp și pentru a savura viața. Din experiența profesională vă pot spune că oameni aflați în astfel de situații, conștientizând că trebuie impetuos să facă ceva, au reușit printr-o schimbare radicală a dietei zilnice să recapete forță, încredere și energie pentru un bun randament al vieții.
Da, acum am spus un firesc adevăr, este la îndemâna fiecăruia dintre noi, doar să ne dorim schimbarea!

Neuropsihologia lucrează mână în mână cu nutriția… Știați asta?

Da, este uimitoare aceasta corelație, firească până la urmă, între cele două specialități. De ce? Simplu, lipsa de nutrienți alimentari pe care se presupune că ar fi normal să-i luăm din hrana de zi cu zi, lipsesc în modul actual de alimentație, astfel, funcționalitatea umană este afectată (inclusive buna desfășurare a sistemului nostrum nervos, a activității noastre psihice). Primul remediu într-o depresie? O clismă pentru curățire și o dietă bazată doar pe crudități. Cu câteva ședințe de terapie totul este remediat! Fără pastile, fără capcane de acest fel ce ne pot ține captivi întreaga viață într-o ”ceață de funcționare”, dependenți de medici, psihiatrii, pastille.

Oare am reușit să vă fac atenți?

Ce bine ar fi, însă, provocarea ar fi să vă fi făcut un pic conștienți de toate cele spuse, iar de maine să vă organizați un pic mai bine, un pic altfel hrana de zi cu zi. Doamne ajută, așa să fie!

Dăruim și primim, toată viața facem asta, habar nu avem… Însă, odată dobândită aceasta înțelegere, fiecare dintre noi va începe să trăiască pentru el – cu adevărat – , deschis să dăruiască și să primească, bucuros să înțeleagă și sa-și însușească termenul de ”a trăi ecologic”, a trăi sanogen, atât pentru el cât și pentru cei din jurul lui.

Să fim sănătoși și să facem mereu alegeri înțelepte, conștiente pentru hrana de zi cu zi!
Lavinia Ceuta – Nutriționist

Anunt Diamant Euroinstal

Euroinstal Bucuresti - este un jucător important în domeniul instalațiilor termice, sanitare și de ventilație, cu o experiență de peste 24 ani în domeniu.
https://euro-instal.ro