Bucuresti

De ce este necesara izolatia locuintei?

De ce este necesara izolatia locuintei?

Detalii stire

Categorie
Stiri casa si gradina
Modificat
acum 2 luni si 1 saptamana
Vizualizari
659

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Prea putini sunt cei care inca nu au avut in vedere izolatia locuintei, avand in vedere dezavantajele pe care acest lucru le are in ceea ce priveste confortul termic. Motivele pentru care romanii opteaza pentru diversele materiale izolative pentru protejarea termica si fonica a locuintelor sunt multiple. Piata ofera diversitate din acest punct de vedere, iar acest aspect poate fi vazut ca un avantaj pentru ca fiecare poate opta pentru solutia cea mai potrivita pentru persoana sa, dar si un dezavantaj pentru ca trebuie acordata o atentie sporita achizitionarii unor produse de inalta calitate.

Atunci cand vine vorba despre cele mai convenabile astfel de articole de izolatie, magazinul online e-izolatii.ro reprezinta prima alegere a celor care se axeaza pe calitate. Astfel, acest furnizor pune la dispozitia tuturor celor interesati o varietate de materiale destinate termoizolatiei, care pot fi achizionate la cele mai bune preturi de pe piata. Desigur, in acest sens nu se face nici un fel de rabat de la calitate, acesta fiind de fapt principalul obiectiv al societatii.

Despre izolatia termica si motivele pentru care este aceasta necesara

Unul dintre motivele cele mai cunoscute pentru care este necesara izolatia termica a locuintelor consta in faptul ca ofera proprietarilor posibilitatea de a reduce in mod considerabil consumul de energie termicax. Asta inseamna automat si costuri mai mici la facturi, deci si economii, respectiva suma de bani putand fi redirectionata pentru alte prioritati.

Unii se gandesc ca este vorba totusi despre o investitie destul de insemnata. Este adevarat acest lucru, insa si mai adevarat este faptul ca in decursul primilor ani dupa izolatie, respectiva cheltuiala va fi amortizata, iar economiile nu vor inceta sa fie facute. De altfel, unii nici nu considera izolatia locuintei o cheltuiala pentru ca aceasta este necesara pentru a beneficia de maximum de confort in locuinta, atat pe timp de vara cand temperaturile se ridica la valori mari, cat si pe timp de iarna cand gerul de afara incearca sa razbata pentru a patrunde in interior.

Care sunt variantele pe care le propun expertii din spatele site-ului e-izolatii.ro celor care planuiesc sa izoleze locuinta?
Daca decizia de a izola a fost deja luata, urmeaza un alt pas important, ce trebuie facut cu atentie. Este vorba despre tipul de material ce va fi folosit pentru a izola termic, precum si bugetul financiar disponibil pentru o astfel de cheltuiala.

Conform specialistilor care gestioneaza magazinul online www.e-izolatii.ro, pentru a izola termic o locuinta cei interesati se pot orienta dupa o varietate de materiale, cu proprietati distincte precum polistirenul extrudat si cel expandat, precum si vata bazaltica sau cea de sticla.

In mare, alegerea celui mai potrivit material trebuie sa fie facuta in functie de o serie de factori, precum mediul, umiditatea aerului, suprafata care urmeaza sa fie izolata, etc. Spre exemplu, cei care locuiesc intr-o arie care atinge temperaturi mai scazute decat in restul tarii in cea mai mare parte a anului, atunci cel mai recomandat este sa fie luata in considerare posibilitatea de a izola peretii exteriori ai casei. Care este motivul? Ei bine, in acest fel va scadea considerabil de mult riscul de a favoriza aparitia condensului. De asemenea, si capacitatea de a mentine caldura in interior sau racoarea, in functie de anotimp, va fi mult mai mare.

Un procent de peste 35% din aerul din interiorul locuintei este risipit prin intermediul peretilor aflati la exterior, 25% prin acoperis, 15% prin intermediul pardoselii, 10% prin sistemele de deschidere/inchidere reprezentate de ferestre si 15% prin usi.

Atunci cand proprietarii ales sa izoleze peretii exteriori ai casei, contribuie la acumularea de caldura in camere, lucru ce favorizeaza echilibrarea temperaturii din interior. Numai atunci cand se opteaza pentru materialele ce sunt caracterizate de calitate va fi exclusa posibilitatea de inghet, indiferent de cat de scazuta va fi valoare exerna a temperaturii.

Suma necesara pentru achizitionarea materialelor de izolatie depinde si de materialele din care este construita cladirea in cauza. Spre exemplu, in cazul celor realizate din caramida, cheltuielile vor fi mult mai mici.

In cazul in care decizia legata de izolarea exterioara este orientata catre polistiren, atunci aceasta este cea potrivita. Motivul? Acesta este renumit pentru proprietatile sale termiozolante, dar si pentru faptul ca este capabil sa elimine cu eficienta puntile termice. De asemenea, vorbim despre un material care nu afecteaza in nici un fel rezistenta cladirii si nici nu ii modifica arhitectura.

Tot pentru izolarea termica exteriora, cei interesati pot folosi vata minerala. Aceasta estre extrem de flexibla, lucru ce favorizeaza utilizarea sa in reabilitarea fonica a mansardelor si pardoselilor. In combinatie cu mortarul silicatic, vata minerala impiedica aparitia condensului.

Avand in vedere toate aceste aspecte, acum fiecare stie de ce este necesara izolatia locuintei si care este cel mai potrivit mod prin care poate face acest lucru astfel incat sa beneficieze de cele mai bune confidii de confort in locuinta proprie, atat pe timp de iarna, cat si in perioada verii. Cei care doresc sa achizitioneze materiale termoizolante la un pret bun si accesibil pot accesa pagina e-izolatii.ro pentru a plasa o comanda ce va fi onorata in cel mai scurt timp posibil.

Autor

  • 0Partener de afaceri

  • eAdvertising este o agenție de marketing online cu focus pe SEO, care dezvoltă campanii la scara largă cu un scop clar: să genereze rezultate de top business-urilor din online, în primele poziții din Google.
  • 0743243306