Bucuresti

De ce să alegi ferestre mari pentru casa ta

De ce să alegi ferestre mari pentru casa ta

Detalii stire

Categorie
Stiri casa si gradina
Modificat
acum 1 luna si 1 saptamana
Vizualizari
90

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Există o anumită reținere pentru a proiecta o casă cu multe ferestre, cu atât mai mult pentru ferestre mari. Majoritatea românilor cred că o casă cu prea multă sticlă la exterior va fi greu de întreținut și de încălzit în anotimpurile reci.

Avantajele ferestrelor mari

Ferestrele mari au însă o mulțime de avantaje și iată câteva enumerate mai jos.
Ele furnizează:

  • Multă lumină naturală benefică- Mai ales în zilele întunecate ale iernii, când unii dintre noi suntem afectați de această lipsă sezonieră (se pot produce chiar depresii). Ferestrele mari pot permite lumina în camere, permițându-vă să renunțați la iluminatul electric, beneficiind în același timp de lumina naturală. Se știe că expunerea la lumină naturală ajută la creșterea energiei și a bunei-dispoziții și, în general, te face să te simți mai bine, în același timp reglând ritmul tău natural circadian, încurajând un somn mai bun noaptea.
  • Sursă pasivă de energie - Dacă sunt proiectate corect, ferestrele mari bine poziționate pot ajuta la încălzirea unei case pasiv în timpul iernii, când soarele strălucește. Niște ferestre de calite nu doar că vor opri căldura să iasă și frigul să pătrundă în casă, ci vor aduce și un plus de căldură casei.
  • Te vor duce mai aproape de natură- Ferestrele mari te pot ajuta să simți că faci parte din exterior, chiar și atunci când te afli în interior. Studiile au arătat că apropierea de natură are un efect pozitiv profund asupra sănătății și bunăstării noastre. Ne ajută să ne îmbuntățim starea de spirit și să ne bucurăm mai mult. Frumusețea peisajului poate fi folosită și ca fundal uimitor pentru decorul tău. Ar fi o risipă să locuiețti într-o zonă frumoasă ori să să fii înconjurat de o grădină plină de verdeață și să nu le poți admira și din casă.
  • Adaugă stil și frumusețe casei tale- Ferestrele frumoase sunt plăcute la privit, fac o cameră să pară mai mare și pot să adauge valoare unei case în caz de revânzare. În majoritaea stilurile de construcții moderne sunt prezenți pereții mari din sticlă, terasele din metal și sticlă, chiar părți din acoperiș din sticlă. De fapt sticla și ferestrele mari pot fi încadrate cu succes în orice fel de construcție, chiar și în cele tradiționale ori rustice. De exemplu ferestrele cu rame din termopan care imită lemnul sunt mult mai eficiente decât cele din lemn natural și nici nu iau din frumusețea stilului rustic folosit în multe zone pitorești ale țării.

Sfaturi tehnice pentru proiectarea ferestrelor mari


Consultați un arhitect specializat, cu experienta si care a mai proiectat ferestre in Bucuresti. Acesta va lua în considerare orientarea casei atunci când planifică proiectarea ferestrelor. În mod ideal, ferestrele mari ar trebui să fie orientate spre sud sau sud-vest pentru a permite câștigul maxim de căldură solară în timpul iernii. Reţineţi însă că orientările optime sunt: dormitoare – E (lumina solară ne reglează ritmul circadian şi ne ajută să ne trezim mai uşor dimineaţa), camera de zi – S, bucătării – N.

O casă cu ferestre mari va fi un plus în anotimpurile reci, dar trebuiesc protajate de căldura excesivă în anumite perioade ale anului. Arhitecții pot proiecta ferestre sau structuri de umbrire care ajută la minimizarea razelor solare, păstrând în același timp priveliștea. De asemenea se pot folosi draperii groase sau jaluzele pe timp de vară. Există și frestre dotate cu protecție solară specială sau sisteme de umbrire (obloane metalice).

Nici lărgirea ferestrelor la o casă existentă nu se face fără consultarea unui arhitect sau inginer constructor pentru a nu dărâma pereți de rezistență și a vă asigura că deschiderile noi pentru uși și ferestre nu afectează structura de rezistență a casei.

Alegeți ferestrele mari cu atenție, optați pentru calitate și o închidere etanșă. Profilele din aluminiu, mai ales la exterior vor oferi mai multă rezistență unei ferestre mari sau perete din sticlă decât cele din PVC. Sticla Four seasons (patru anogtimpuri) are o eficiență ridicată, ajutând la izolarea casei iarna dar și la evitarea supra-încălzirii vara.

Contează și să fie instalate de profesioniști, 70% din calitatea și buna funcționare a unei ferestre este dată de execuția unui montaj impecabil.