Bucuresti

De ce să alegi un medic specialist endodont

Detalii stire

Categorie
Stiri sanatate
Modificat
acum 1 saptamana si 1 zi
Apartine de
Clinica Stomatologica Dentarbre Dental Clinic
Vizualizari
84

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Frecvent, problemele dentare ce necesită un tratament endodontic sunt însoțite de dureri chinuitoare, ce nu cedează la diverse manipulații (aplicarea unor comprese reci sau antiinflamatoare). Respectiv, pacienții nu au nici răbdarea, nici dorința de a căuta minuțios un specialist și fac eroarea de a se adresa la primul cabinet dentar unde găsesc o fereastră disponibilă în orarul programărilor, fără discernământ și neplanificând deloc tratamentul. Această greșeală poate duce la recidiva bolii la scurt timp după intervenție sau la unele incidente neplăcute (de exemplu, fracturarea unor instrumente în proces sau necesitatea unor vizite suplimentare pentru a elimina întreaga pulpă afectată). De ce merită să alegi un medic specialist endodont, nu orice dentist, pentru tratamentele de canal? Afli în continuare argumentele principale.

Specializare îngustă - garanția cunoștințelor profunde

Desigur, orice stomatolog a studiat, la un oarecare moment din viața sa, ce boli duc la necesitatea unui tratament endodontic, tehnicile de lucru în tratamentele de canal și, instrumentele. Totuși, pentru rezultate maxime într-o nișă îngustă e nevoie de studiu suplimentar și dedicație. Există cursuri, specializări, seminare și conferințe exclusiv dedicate domeniului, iar implicarea în procesul de dezvoltare continuă este garanția că medicii endodonți își cunosc la perfecțiune profesia.

Experiența practică este la fel de importantă. Un stomatolog dintr-un cabinet dentar obișnuit se ocupă cu cele mai variate manevre și prestează o gamă variată de servicii, în care tratamentele de canal ocupă doar o parte. În același timp, medicul specialist în endodonție se ocupă din zori până seara de probleme similare, perfecționându-și tehnicile de diagnostic și lucru.

Apropo de diagnostic, acesta are o importanță atât de mare în endodonție, încât poate constitui în sine un argument pentru a alege un specialist. Diferențierea problemelor dentare ce necesită obligatoriu eliminarea pulpei devitalizate, de cazurile în care poate fi aplicatalt tratament stă la baza endodonției. Desigur, un medic specializat va avea o rată mai mare de succes în a diferenția aceste probleme.

Dacă vorbim de un expert în tratamentele de canal, este de la sine înțeles că un avantaj important îl reprezintă abilitățile motorice fine și manevrarea inteligentă a instrumentelor specifice (care, de altfel, pot să nu se afle în set complet într-un cabinet dentar simplu). De exemplu, microscopul endodontic este un instrument scump, performant, care reprezintă o investiție îndreptățită pentru o clinică în care se efectuează frecvent tratamente de canal, dar nu poate fi găsit oriunde. Dacă luăm în calcul că el dublează șansele de succes ale tratamentelor și micșorează rata efectelor adverse sau recidivelor, scurtând considerabil timpul total al tratamentului, este de la sine înțeles de ce înclină puternic balanța în favoarea unui endodont și a unei clinici bine dotate.

În clinica stomatologică din București Dentarbre poți beneficia atât de atenția unui endodont cu experiență, cât și de cele mai performante instrumente - cum este microscopul endodontic de ultimă generație, care facilitează considerabil atât diagnosticul, cât și etapele tratamentului. Clinica o găsești ușor, pe adresa: Colentina, nr. 16, Bl. A1 (Orhideea), complex Rose Garden, Sector 2, București. Pentru consultații, programări poți apela +40 787 877 799