Bucuresti

De ce să cumperi Workstation şi nu Desktop pentru business?

De ce să cumperi Workstation şi nu Desktop pentru business?

Detalii

Categorie
Stiri Tehnologie
Modificat
acum 2 luni si 2 saptamani
Vizualizari
337

Voteaza & Distribuie

Prezentare

Este destul de tentant să cumperi un desktop mai puternic pentru business şi să renunţi la o investiţie substanţială într-un workstation. Cu toate astea, specialiştii recomandă cumpărarea unui workstation pentru business dacă vrei să ai productivitate la superlativ şi să reuşeşti să îndeplineşti toate sarcinile şi toate proiectele pe care ţi le-ai propus.

Nu toate afacerile au nevoie de un workstation şi de puterea pe care o oferă odată ce l-ai pus în funcţiune. De exemplu, inginerii, creatorii de conţinut îţi vor cere un workstation ca să poată termina mai uşor şi mai bine tot ce au de făcut. Au sarcini complexe, au nevoie de echipamente de top pentru a rula cele mai complexe programe. Alte tipuri de angajaţi pot să îşi facă treaba excelent şi cu ajutorul unui desktop. Un răspuns universal pentru această întrebare nu există, totdeauna intervine subiectivitatea şi activităţile pe care le desfăşori în business.

Performanţă şi putere de procesare mai mare, eficienţă sporită

Un workstation este un desktop foarte puternic, gândit special pentru sarcini extrem de complexe, pentru editare video, randare rapidă, pentru inginerie, pentru design 3D, pentru lucrul cu date şi baze de date, software cu cerinţe hardware foarte mari. Are un CPU mai rapid, GPU mult mai performant, mai multă memorie RAM, capacitate de stocare foarte mare, viteză mare de scriere şi citire pentru mediul de stocare, de obicei un SSD de ultima generaţie, certificare software, rezistenţă mare la uzura extremă. Poţi să îţi construieşti o arhitectură în funcţie de nevoile tale, poţi face upgrade la aproape orice de la început şi ai şi piese de schimb extrem de puternice. Unele modele pot fi foarte voluminoase, dar avem şi variante desktop sau mini, chiar şi mobile.

Cuvântul de ordine pentru workstation e performanţă. Dacă investeşti într-un workstation pentru business vei avea ECC (error-correcting code) RAM, nu ai erori, nu ai BSOD, nu ai aplicaţii care se „agaţă” mereu, totul e rezolvat din mers, procesoare cu mai multe nuclee, 16, 24, 64 nuclee, pentru a putea avea sarcini complexe rezolvate foarte rapid. De asemenea, vei primi GPU-uri de ultima generaţie, extrem de puternice, cu mai multe nuclee şi ele, pentru imagini mult mai clare şi procese ce necesită GPU-ul mult mai uşor de suportat. Stocarea RAID e deja ceva obişnuit când ai workstation, se face mereu un backup ca să nu pierzi tot ce ai lucrat.

Siguranţă şi servicii de calitate oferite clienţilor tăi


Vei cumpara un workstation refurbished (investiție mai mică) pentru business şi nu un desktop pentru că fiecare workstation este testat, construit şi certificat să ofere performanţe ridicate şi să te poţi baza pe el. Ai siguranţă foarte mare, ştii că va funcţiona mai bine în orice fel de context, vei avea şi garanţia unei utilizări pe ani întregi fără nicio problemă majoră pentru că ai componente foarte bine construite, din materiale de calitate superioară.

Un alt motiv pentru care vei cumpăra un workstation pentru afacerea ta este calitatea serviciilor şi produselor oferite clienţilor. Un desktop nu va fi niciodată o soluţie optimă dacă vrei să oferi mereu calitate superioară şi cele mai bune servicii. Da, investeşti mai mult în workstation, dar amortizezi banii prin oferirea unor servicii şi produse unor clienţi dispuşi să le cumpere mereu de la tine tocmai datorită calităţii pe care o oferi constant.