Bucuresti

Anunt Diamant Brol Medical Center

Brol Medical Center este o clinica privata situata in centrul orasului Timisoara avand o experienta de aproape 21 de ani in chirurgia estetica. Incepand din anul 2009 clinica isi desfasoara activitatea intr-un spital ultramodern.
https://www.brol.ro

De ce să renunți la actualul sistem de încălzire și să treci pe încălzirea cu peleți?

De ce să renunți la actualul sistem de încălzire și să treci pe încălzirea cu peleți?

Detalii articol

Categorie
Articole amenajare si decoratiuni
Modificat
acum 1 an si 2 luni
Vizualizari
1296

Voteaza & Distribuie

Prezentare articol

Toată lumea caută în momentul de față sisteme fiabile și economice de încălzire. Dacă sunt și prietenoase cu mediul înconjurător, cu atât mai bine. Nu toate sistemele de încălzire de pe piață îndeplinesc aceste condiții, însă centralele termice pe peleți par să se apropie cel mai mult de adevărat. Vei afla astăzi de ce ar fi pont bun să renunți la sistemul actual de încălzire și să optezi pentru încălzirea cu peleți. Acest articol îți oferă toate detaliile pe care trebuie să le cunoști ca viitor utilizator al unei centrale termice pe peleti.

Ce sunt peleții?


Peleții sunt un combustibil solid realizat din lemn, din rumeguș sau alte deșeuri lemnoase. Vorbim despre un combustibil 100% ecologic, dar și 100% reciclat. Peleții sunt compuși din materiale naturale prin presare și uscare. În procesul de creare al peleților nu se folosesc substanțe chimice. Este suficientă lignina din compoziția lemnului pentru ca peletii să fie compacți și să își păstreze forma. Totul este ecologic și prietenos cu mediul.

Ce putere calorică au peleții?


Având în vedere modul în care sunt creați, puterea lor calorică este foarte mare, iar densitatea este pe măsură. Se întâmplă de multe ori ca peleții să aibă o putere calorică cu mult mai mare ca a multor specii de lemn. Costurile de transport, stocare și utilizare sunt mai scăzute, comparativ cu combustibilii convenționali. Știai că 1,8 - 2 kg de peleți au o valoare calorică egală cu cea a unui metru cub de gaz?

Ce avantaje prezintă peleții, implicit centrala termică pe peleți


Despre peleți trebuie să știi, în primul rând, că sunt ușor de depozitat și nu necesită o pregătire înainte de utilizare, așa cum se întâmplă cu lemnele. Ei vin gata uscați, ambalați corespunzător și pregătiți pentru utilizare. Singura lor cerință este să fie depozitați într-un loc ferit de umiditate pentru a nu-și pierde din proprietăți.

Costurile de transport pentru peleți sunt reduse, mai ales dacă îi achiziționezi în cantități mari. Există firme care îi comercializează ce oferă chiar și transport gratuit atunci când treci pragul unei sume anume. De asemenea, peleții sunt considerați un combustibil neutru din punct de vedere al emisiilor de dioxid de carbon. În timpul arderii, cantitatea de fum ce iese pe horn este una infimă. Același lucru se poate spune și despre cantitatea de cenușă. Este extrem de redusă, iar pentru că este ecologică, o poți folosi ca îngrășământ pentru plante.

Nivelul de depuneri de pe componentele centralei termice pe peleți este redus. Bine, asta nu înseamnă că nu trebuie să respecți cu strictețe termenii de curățare, ci doar că aceasta va avea o durată mai lungă de viață. Modul în care o îngrijești influențează acest lucru.

Un lucru de care trebuie să știi înainte să achiziționezi o centrală termică pe peleți este că are un preț mai ridicat în comparație cu alte sisteme de încălzire. Însă, având în vedere costul peleților, dar și avantajele acestora, lucrurile se amortizează în timp.

Filtre articol

Categorie articol: Instalatii

Anunt Diamant Euroinstal

Euroinstal Bucuresti - este un jucător important în domeniul instalațiilor termice, sanitare și de ventilație, cu o experiență de peste 24 ani în domeniu.
https://euro-instal.ro