Bucuresti

De ce se blocheaza laptopul si cum rezolvi situatia

Detalii

Categorie
Stiri Tehnologie
Modificat
acum 6 luni si 2 saptamani
Vizualizari
207

Voteaza & Distribuie

Prezentare

Iti urmareai filmul linistit. Pana cand, in punctul cel mai culminant, acesta s-a brocat brusc. Sa iesi de pe pagina si sa-l reincarci nu merge. Iar din incercarea de a inchide filmul prin Task Manager sau un restart, te mai trezesti si cu o fereastra neagra de la Comant Prompt. Orice ai incerca, salvarea se dovedeste a fi o inchidere fortata, chiar prin inlaturarea bateriei.

Situatii sunt multiple, la fel ca si cauzele. Cert e ca, fiecare dintre noi experimenteaza la un moment dat, problema blocajelor laptopului atunci cand ne relaxam sau cand facem diferite activitati practice. Un laptop cu probleme nu tine din nefericire cont de scopul pentru care il utilizezi, ci pur si simplu se defecteaza cand iti e lumea mai draga.

In momentul in care acest lucru se intampla, prietenii tai nastrusnici iti vor spune sa-l strici de tot. Dar stim ca acest lucru se intampla chiar atunci cand nu ti-ai propus o noua investitie in tehnologie. Pana sa dai o fuga la un magazin de laptopuri si calculatoare ca sa-ti rezolvi problema achizitionandu-ti unul nou, afla ca exista solutii mai simple, mai rapide si mai accesibile. De exemplu, poti apela la service onlaptop care va gasi sursa problemei si o vor rezolva chiar in mai putin de 24 ore.

4 motive frecvente pentru care se poate bloca un laptop Memoria incarcata Marea majoritate a calculatoarelor functioneaza cu una sau doua partitii - cea principala (indispensabila) in care va rula sistemul si, uneori, o parte secundara in care iti poti stoca toate fisierele si aplicatiile ca functionarea sistemului sa nu preintampine probleme.

Indiferent de numarul de partitii, periodic ar trebui sa-ti faci timp sa analizezi tot ceea ce stochezi pe laptopul tau astfel incat, fisierele inutile sa fie sterse. Alminteri, acestea se vor acumula si iti vor ingreuna mersul calculatorului care pe timp ce trece, va dispune de tot mai putina Memorie RAM si resurse pentru ca toate aplicatiile si driverele din spatele a ceea ce e deja deschis pe ecran sa functioneze corespunzator.

Laptop virusat O alta cauza frecvent intalnita e virusarea laptopului. Daca iti folosesti laptopul fara o licenta antivirus si accesezi site-uri neautorizate care pot fi de asemenea expuse la contact cu virusii digitali, device-ul tau poate avea de suferit. De fiecare data cand iti accesezi un nou calculator, nu uita sa-ti securizezi aplicatiile si modul in care accesezi internetul folosindu-te de programe antivirus eficiente.

Probleme ale Windows-ului Orice laptop se bazeaza pe o platforma de operare. Iar marea majoritate folosesc Windows sau MAC, in functie de brandul laptopului si de cerintele acestuia, ubuntu si alte platforme fiind utilizate indeosebi in domeniul tehnic. Daca sistemul de operare nu este instalat corespunzator sau caracterizarea acestuia nu mai e la curent cu noutatile digitale, se intampla frecvent ca laptopul sa se blocheze.

De exemplu, unele persoane vor incerca sa instaleze sisteme de operare in versiuni mai vechi pe laptopuri noi, in timp ce altele vor fi entuziasmate sa descopere in diferite surse windows-uri si/sau licente neadecvate. Iar rezultatul nu e intotdeauna cel mai placut, dar exista rezolvare.

Laptopul nu beneficiaza de suficienta ventilatie Daca-ti folosesti frecvent laptopul tinandu-l pe brate, pe perna, pilota etc. la sistemul intern al acestuia nu mai ajunge suficient aer si se produce supraincalzirea circuitelor. In situatiile cele mai fericite, laptopul tau doar va functiona dificil sau se va bloca frecvent. Dar in cele mai urate cazuri, se produc inclusiv arderi ale placii de baza. Ca prin urmare, acesta e un obicei de care trebuie sa scapi.

Cum rezolva OnLaptop aceasta problema si la ce servicii mai poti apela cu ajutorul lor Fiind un service laptop in Bucuresti specializat in tot ceea ce inseamna probleme mai mult sau mai putin complexe, OnLaptop are intreaga expertiza de care ai nevoie ca sa solutionezi situatia.

Asadar, in momentul in care laptopul tau se blocheaza, evita sa iei alte actiuni in afara celei de a-l inchide si de a te deplasa cu el la centrul specializat de reparatii laptop. Iar daca timpul nu este de partea ta, nu uita ca-l poti trimite in service chiar si serviciul de ridicare si returnare. Il gasesti disponibil pe pagina principala unde poti face o solicitare astfel incat laptopul tau sa fie preluat in cel mai scurt timp.

Odata ajuns in fata specialistilor, nu uita sa le mentionezi specialistilor toate problemele intampinate astfel incat sa se gaseasca cele mai potrivite solutii. Laptopul va fi verificat folosind o serie de instrumente profesionale, urmand ca in acelasi fel sa fie adus si la o conditie optima de functionare, intr-un timp scurt. Daca problema e memoria mult prea incarcata si nu poti renunta la anumite fisiere, acestia iti pot sugera adaugarea unei memorii RAM extra sau utilizarea unor accesorii complementare (stocarea in hard drive-uri, pe stick-uri de memorie etc.).

Solutii sunt variate indiferent de context, iar problema ta isi va gasi si ea rezolvare cu usurinta.

Autor