Bucuresti

De să mergi într-un service autorizat pentru rescrierea Bios

De să mergi într-un service autorizat pentru rescrierea Bios

Detalii

Categorie
Stiri Tehnologie
Modificat
acum 3 saptamani si 1 zi
Vizualizari
237

Voteaza & Distribuie

Prezentare

Dacă foloseşti în mod frecvent laptopul sau calculatorul, deja ştii că sunt multe situaţiile în care acestea manifestă disfuncţionalităţi asupra cărora tu nu poţi acţiona. Specialiştii în domeniu sunt întotdeauna pregătiţi să intervină cu profesionalism, astfel încât orice problemă să fie remediată rapid.

Intervenţiile autorizate


A folosi toate facilităţile oferite de un laptop presupune respectarea câtorva recomandări, privind atât folosirea, cât şi întreţinerea şi repararea. Nu este indicată intervenţia neautorizată asupra acestor echipamente, chiar dacă deţii câteva date în domeniu. Cea mai eficientă metodă prin care poţi prelungi viaţa unui laptop şi te poţi bucura de toate facilităţile oferite, este cea prin prin care apelezi la specialiştii unui service laptopuri Bucuresti.

Service-ul autorizat


Ori de câte ori te confrunţi cu o problemă manifestată de laptopul tău, intervenţia autorizată este obligatorie. Fie că este necesară o curăţare periodică, fie că o parte componentă trebuie schimbată sau se impune o rescriere bios, laptopul tău va avea nevoie de o diagnosticare prealabilă, tocmai pentru ca tehnicienii să se convingă de cauza care a generat disfuncţionalitatea şi să poată interveni concret. Apelând la un service autorizat, beneficiezi de diagnosticare gratuită, efectuată în momentul în care predai laptopul, dar şi de un cost estimativ care ar acoperi contravaloarea intervenției. În cazul în care pe parcursul efectuării reparaţiei apar şi alte probleme, vei fi informat şi ţi se va cere acceptul pentru o intervenţie suplimentară celei iniţiale.

Rescrierea Bios


Dacă laptopul tău nu mai porneşte, nu mai afişează nimic sau nu se mai încarcă, atunci este posibil să fie nevoie de o rescriere Bios. Bios reprezintă componenta software care face legătura dintre partea hardware şi sistemul de operare. Astfel, de acest aspect depinde verificarea componentelor şi pornirea laptopului, încărcarea sistemului de operare de pe hard disk, dar şi efectuarea legăturilor dintre sistemul de operare şi componentele laptopului.

Vei solicita o rescriere Bios unui service autorizat atunci când este necesară rezolvarea unor probleme de fabricaţie, atunci când un update nu s-a putut efectua din varii motive sau în situaţia în care ai uitat parola pentru Bios, context în care nu mai poţi intra în meniul Bios sau nu mai poţi accesa laptopul. Ajutorul specialiștilor este necesar deoarece această intervenţie presupune dezasamblarea laptopului, dezlipirea cipului de pe placa de bază şi notarea lui cu versiunea de bios modificată. Având în vedere complexitatea intervenţiei, nu este recomandată efectuarea acasă, ci într-un mediu autorizat.