Bucuresti

„Dejunul unei frunze” de Marina Debattista

„Dejunul unei frunze” de Marina Debattista

Detalii articol

Categorie
Articole arta / cultura
Modificat
acum 7 luni si 2 saptamani
Vizualizari
178

Voteaza & Distribuie

Prezentare articol

Carte nouă de poezii pentru copii

În această toamnă s-a lansat o carte de poezii pentru copii elegantă și amuzantă: Dejunul unei frunze. Este cartea de debut a autoarei de origine română Marina Debattista, doctor în fizică și profesor ce susține cursuri de popularizare a științei în cadrul Universității Oxford din Marea Britanie.
Un fizician care scrie poezie nu are cum să-și ocolească pasiunea pentru știință. Copiii află ce mănâncă frunzele (supă de rază de soare!), de ce Marte are o crăpătură (de la o cosmică uzură!) și cum s-a golit de zâne, gărgărițe și păpădii livada prin care trece acum autostrada. Facem cunoștință cu personaje amuzante sau de-a dreptul stranii, precum Domnișoara Tarabă și Domnul Tărăboi, Domnul Măr și Doamna Mare, dar și căpcăuni, pitici de grădină și eroi antici, de pildă Orest sau Sardanapal. Știați ce tip modest a fost Orest? Și ce banal Sardanapal?

Marina Debattista s-a născut în București. Din 1990 a plecat din țară - mai întâi în SUA, pentru a-și continua studiile de fizică, apoi în Marea Britanie, unde s-a stabilit. În prezent, Marina ține cursuri de fizică pentru adulți la Universitatea Oxford. Tema cursului interdisciplinar pe care îl va susține vara aceasta este „Luna la Shakespeare, Harriot și Galileo”. Marina este pasionată de traduceri din literatura comic-absurdă pentru copii, precum și de procesul de tipărire manuală a cărților.

„Dejunul unei frunze” are prețul de 33,6 lei și este disponibilă pe site-ul editurii, precum și în librăriile partenere ale Editurii Frontiera. De asemenea, cartea face parte din campania POVEȘTI PENTRU ADVENT, aflată în desfășurare pe site-ul editurii până la sfârșitul lunii noiembrie. În cadrul campaniei, orice comandă de minim 150 de lei beneficiază de 25% reducere. Această campanie promoțională vine în pregătirea campaniei de Advent (1-24 decembrie), când Editura Frontiera va dezvălui în fiecare zi activități-surpriză legate de cărțile din portofoliu.