Bucuresti

Despre continuitate in promovarea elitelor actuale romanesti - Primul sezon Round Table Bucuresti

Detalii stire

Categorie
Stiri Cultura
Modificat
acum 5 luni si 2 saptamani
Vizualizari
520

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

În perioada 22 septembrie – 10 noiembrie 2015, în Studioul de Operă și Multimedia al Universității Naționale de Muzică s-a desfășurat primul sezon al întâlnirilor Round Table București. Seria spectacolelor – conferință moderate de reputatul muzicologValentina Sandu - Dediu a cuprins opt ediții dedicate unor personalități remarcabile ale societății românești.

Round Table București se va relua, cu cel de-al doilea sezon, în primăvara anului următor printr-o serie de opt noi ediții, păstrând aceleași coordonate în format interactiv. „După opt seri de marți am învățat atâtea despre București și muzicile sale, la o masă rotundă înconjurată la rându-i de proiecțiile și interpreții de pe scenă și de un public receptiv în sală. Cu toții am urmărit cu admirație, cu interes, cu amuzament, și mereu destinși, profilul sofisticat al Maiei Morgenstern și al lui Răzvan Mazilu,spontaneitatea excentrică a lui Aurelian Octav Popa, credința în avangardă a luiOctavian Nemescu și cea în versatilitatea interpretativă a lui Răzvan Suma,eleganța vorbelor Vioricăi Flintașu, noblețea firească a Ioanei Pârvulescu și «coda» fermecătoare a lui Ștefan Gheorghiu, sunt cuvintele moderatorului despre acest prim sezon.
Cele opt seri Round Table București au avut în prim plan artiști ce provin din domenii diferite ale muzicii, artelor spectacolului, literaturii sau managementului cultural, proiectul reușind să aducă în atenția publicului poveștile de succes dar și provocările care fac parte din viața profesională a fiecărui invitat.

Valentina Sandu – Dediu: „Programul proiectului a urmărit promovarea artiștilor români ce s-au făcut remarcați pe scenele internaționale, printr-un efort de redobândire a unei mentalități frumoase: aceea de a ne valorifica elitele actuale românești.”

Aflat la confluența dintre emisiune culturală transmisă în direct și conferință pe teme vaste propuse de fiecare invitat, formatul serilor de marți a permis existența intermediilor artistice susținute de numeroși invitați surpriză, dar și proiecții cinematografice, oferind publicului prezent experiența unui eveniment cultural inedit.„Calitățile acustice deosebite ale Studioului Multimedia au contribuit, fără îndoială, la reușita acestui prim sezon Round Table București”, a completat Valentina Sandu – Dediu.

Și în prezent, Ateneul Român rămâne unul dintre locurile preferate ale vârfurilor societății bucureștene
Un moment aparte a fost rezervat de fiecare dată Bucureștiului, invitații acceptând provocarea de a-și alege locul preferat din Capitală, locul cu cele mai importante semnificații personale și profesionale. Patru dintre cele opt personalități invitate au optat pentru Ateneul Român: Maia Morgenstern, Ioana Pârvulescu, Aurelian - Octav Popa și Ștefan Gheorghiu, în timp ce Răzvan Suma a vorbit despre Sala Radio, Viorica Flintașu despre Muzeul Satului, Octavian Nemescu despre Conservatorul bucureștean, iar Răzvan Mazilu despre Teatrul Odeon.