Bucuresti

Despre intamplari si personaje cu Anca Vieru

Detalii lansare de carte

Categorie
Lansari de carte
Modificat
acum 1 an si 3 saptamani
Vizualizari
626

Reprezentari

DataOraLocatie
Joi 19 februarie 201519:00

Voteaza & Distribuie

Prezentare lansare de carte

Despre întîmplări şi personaje cu Anca Vieru, la Bucureşti

Editura Polirom vă invită joi, 19 februarie, de la ora 19.00, la Librăria Humanitas Kretzulescu din Bucureşti (Calea Victoriei, nr. 45), la prezentarea volumului de debut Felii de lămîie, semnat de Anca Vieru şi apărut la Editura Polirom, în colecţia „Ego. Proză”, disponibil în curînd şi în ediţie digitală.

Vor vorbi, alături de autoare: Florin Iaru şi Marius Chivu.

Felii de lămîieeste o colecţie de povestiri ca nişte sentimentalisme urbane, cînd ironice, cînd triste, uneori cu accente groteşti, în care se regăsesc tineri căsătoriţi şi cupluri blazate, adolescente confuze şi vecine curioase, oameni ai străzii, corporatişti, un sculptor în gheaţă, o fată cu părul de culoarea coniacului văzut în soare, o clasă de elevi care a pierdut un ochi de iepure, un poştaş pensionar care vrea să-şi schimbe numele.

„Am scris volumul în decurs de doi ani, la început lucram în paralel și la un roman, pe care l-am lăsat deoparte pentru o perioadă. Povestirile s-au așezat mai bine, multe dintre ele s-au născut dintr-o idee venită în timp ce mă înghesuiam la metrou sau din replici auzite pe stradă, care apoi nu-mi dădeau pace pînă nu se transformau în întîmplări și personaje.” (Anca Vieru)

Filtre lansare de carte

Perioada: Astazi, Saptamana curenta, Luna curenta