Bucuresti

Dezvoltare personala pentru adolescenti

Detalii curs

Telefon
0212302006
Categorie
Cursuri educatie
Modificat
acum 5 ani si 2 saptamani
Vizualizari
1172

Voteaza & Distribuie

Prezentare curs

Multi parinti se tem de plecarea de acasa a copiilor lor, mai ales pentru a studia intr-o tara straina, la mii de kilometri distanta. Insa aceasta plecare poate insemna o evolutie spectaculoasa a tinerilor si dezvoltarea lor in timp record. In multe cazuri nu este nevoie de studii de un an sau de un semestru, ci chiar doua saptamani pot contribui semnificativ la responsabilizarea tinerilor, maturizarealor si cresterea increderii in fortele proprii.

A studia in strainatate, pentru orice perioada de timp, reprezinta o experienta extrem de benefica pentru dezvoltarea personala a tinerilor, descrisa de multi dintre cei care o traiesc ca fiind decisiva pentru viitorul lor. Experientele multiculturale le-au deschis noi perspective tinerilor romani si i-au ajutat sa isi formeze visele pe care sa le transforme mai tarziu in realitate.

In ultimii ani tot mai multi adolescenti romani participa la schimburi de experienta sau in tabere internationale, in cadrul carora cunosc tineri din intreaga lume. Provocarea de a iesi din zona lor de confort si din rutina, intalnirea cu oameni din medii culturale cu totul diferite si necesitatea de a se descurca pe cont propriu intr-un spatiu nou, i-au facut sa vada cu alti ochi locul lor in aceasta lume.

Multi dintre ei s-au intors avand obiective mai clare si mai multa determinare in ceea ce priveste viitorul lor, educatia si cariera pe care isi doresc sa o urmeze. Practic, au prins mai multa incredere si au devenit mai motivati prin simplul fapt ca au fost pusi in fata unor situatii noi carora le-au facut fata: un mediu nou si sansa de a se afirma prin propriile forte.

Cei care vor sa testeze efectele uneiexperiente de studiu in strainatate pot incepe cu o tabara de limba engleza intr-un campus universitar din Marea Britanie sau chiar Statele Unite ale Americii, unde tinerii invata engleza de la profesori nativi alaturi de colegi din toata lumea. Avantajele unui astfel de program tin in primul rand de siguranta tinerilor. Ei sunt cazati in campusuri ale unor universitati si colegii de top si au alaturi in permanenta o intreaga echipa de supraveghetori.

“Bineinteles ca am avut emotii cand fiica mea a plecat anul trecut intr-o tabara de engleza in Marea Britanie, dar stiam ca e o experienta prin care e bine sa treaca si ca este in siguranta acolo. Cand s-a intors e deschis calatoria cu un mare “WOW”, dar eu am putut observa foarte clar efectele: a devenit mai responsabila, mai sigura pe ea, parca stie mult mai bine cine e si ce vrea, ceea ce e foarte important in adolescenta”, marturiseste Mirela Horumba, parinte si psiholog.

Taberele internationale de limba englezaofera si cu totul alte perspective asupra invatarii pentru ca participantii iau contact cu stilul britanic de predare, ce ofera o experienta de invatare placuta si eficienta, intr-un cadru relaxat. Centrul de invatare a limbii engleze Shakespeare School, ce foloseste metode de predare interactive si dinamice, asemanatoare cu cele britanice, organizeaza de multi ani tabere in Marea Britanie si le recomanda tuturor celor care isi doresc sa se dezvolte pe plan personal si academic si sa isi imbunatateasca perspectivele in cariera.