Bucuresti

Anunt Diamant Bucuresteni.ro - publicitate online

Site-ul bucuresteni.ro este un site care doreste sa promoveze evenimentele din Bucuresti si nu numai, sa puna la dispozitia utilizatorului cea mai performanta harta electronica a Bucuresti-ului, si in acelasi timp sa ofere posibilitatea firmel...
https://www.bucuresteni.ro/site/publicitate/

Dieta după naștere - Cum să-ți recapeți tonusul în 6 pași simpli?

Dieta după naștere - Cum să-ți recapeți tonusul în 6 pași simpli?

Detalii

Categorie
Stil de viata
Modificat
acum 1 an si 2 luni
Vizualizari
484

Voteaza & Distribuie

Prezentare

Slăbitul după naștere este o provocare intimidantă pentru majoritatea proaspetelor mămici. Din fericire, dieta după naștere nu implică reguli prea diferite față de dietele obișnuite dinaintea sarcinii. Secretul constă în echilibrul alimentar și activitatea fizică. Așadar, care sunt pașii pe care trebuie să-i urmeze tânăra mămică pentru a-și recupera silueta?

Îngrijirea postpartum influențează și sănătatea bebelușului


Orice dietă alimentară trebuie corelată cu activitate fizică pentru rezultate vizibile. Activitatea fizică nu trebuie începută imediat după naștere, ci în funcție de sfatul medicului. Include în rutină doar exerciții ușoare.

  • Mișcarea ușoară este esențială

Antrenamentele solicitante cresc nivelul acidului lactic, ceea ce modifică gustul laptelui matern. Alege exerciții ușoare de aerobic și practică-le 30 de minute zilnic de 5 ori pe săptămână.

  • Relaxarea nu trebuie neglijată

După sport combate febra musculară și revigorează-te prin masaj, yoga sau pilates. Astfel îți pregătești corpul și psihicul pentru somn. Doar 20 de minute în fotoliile de masaj Fujiiryoki sunt suficiente pentru a-ți redobândi tonusul fizic și mental. Programele speciale oferă un masaj adaptat nevoilor corpului tău, datorită funcției de scanare morfologică. Odată cu venirea unui nou membru în familie, timpul pentru ședințele de masaj este limitat.

În schimb, integrarea unui scaun japonez de masaj în căminul tău îți oferă posibilitatea de a-ți relaxa corpul cât timp doarme copilul. Nu trebuie să-ți faci probleme în privința intensității masajului electric. Dispozitivele permit reglarea intensității masajului, oferind o senzație blândă, asemănătoare masajului realizat de maseurii profesioniști. În timpul masajului, ascultă muzică de relaxare pe fundal, nu la căști. Amplifică efectele terapiilor alternative de relaxare cu ajutorul aromaterapiei. Studiile arată că aromele care calmează și reduc nivelul de cortizol sunt cele de lavandă, bergamotă, lemn de santal, lămâie sau ylang ylang.

  • Renunță la prăjeli

Evită să adopți diete restrictive care pot provoca un deficit de proteine în organism. Pierderile în greutate trebuie să se producă treptat prin eliminarea săptămânală a 300-500 de grame din masa corporală. Mănâncă de 5-6 ori pe zi, dar limitează-te la porții mici, bogate în alimente variate. Deși este mai comod să comanzi mâncare acasă, alimentația în perioada alăptării poate dăuna copilului. Când gătești acasă ai control asupra calității alimentelor și cantității de ingrediente. Gătește la cuptor, grătar sau la abur, deoarece alimentele prăjite pierd nutrienții esențiali pentru dietă.

  • Slăbește mâncând sănătos

Calciul din consumul de lactate este esențial pentru hrana femeilor care alăptează. Axează-te pe iaurturi naturale, brânză de vaci, brânzeturi nefermentate. Este important să se evite consumul de usturoi, hrean, sfeclă sau ceapă, ori alte alimente cu miros puternic ce pot modifica gustul laptelui. Pentru creșterea aportului de vitamine prin suplimente alimentare se va solicita în prealabil opinia unui medic.

Dieta trebuie să cuprindă de asemenea, legume, cereale integrale și fructe, deoarece conțin glucide care furnizează organismului energie. Din regimul alimentar nu trebuie să lipsească peștele și fructele oleaginoase, surse valoroase de lipide. Pentru a nu intoxica organismul cu metale grele care se regăsesc în mod obișnuit la peștii mari, se recomandă speciile oceanice, mici. Consumul peștelui gras este o sursă valoroasă de Omega-3 care contribuie la dezvoltarea sistemului nervos al copilului.

  • Evită tentațiile riscante

Dacă ai poftă de dulce, prepară chipsuri sau sticksuri din fructe.Dacă simți nevoia pentru gustări între mese, ține la distanță tentațiile nocive. Orientează-te către gustări compuse din nuci, semințe, migdale, caju sau fistic. Sunt sățioase, gustoase și cresc cantitatea de fibre și minerale în organism. Abține-te de la ciocolată, deoarece se numără printre alimentele care modifică gustul laptelui. Cel mult, consumă maxim 2-3 pătrățele de ciocolată neagră pe zi.

  • Hidratarea stimulează lactația

Hidratarea joacă de asemenea un rol esențial în procesul de slăbit. Este recomandat consumul unui pahar de apa de fiecare dată când alăptezi. Studiile au descoperit că laptele matern conține apă în proporție de peste 80%. Consumă apă între mese pentru a preveni indigestia și pentru a stimula lactația. Aportul necesar de lichide poate fi suplimentat și prin consumul de ceaiuri. Optează pentru ceai de tei, mușețel, anason sau fenicul.

După cum s-a specificat la începutul articolului, dieta postpartum nu e prea diferită față de rutina obișnuită de care corpul are nevoie pentru a se menține sănătos. Ai grijă să nu cazi în capcana numărării caloriilor. Este riscant și o pierdere de timp. Concentrează-te pe alimente cu valoare nutritivă, iar silueta își va reveni de la sine. Atunci când mănânci sănătos și îmbini sportul cu terapiile de relaxare, organismul se recuperează mai rapid decât ai fi crezut.

Sursa foto: unsplash.com, fujiiryoki.ro

Anunt Diamant Euroinstal

Euroinstal Bucuresti - este un jucător important în domeniul instalațiilor termice, sanitare și de ventilație, cu o experiență de peste 24 ani în domeniu.
https://euro-instal.ro