Bucuresti

Anunt Diamant Euroinstal

Euroinstal Bucuresti - este un jucător important în domeniul instalațiilor termice, sanitare și de ventilație, cu o experiență de peste 24 ani în domeniu.
https://euro-instal.ro

Discutia despre salariul net intre colegi

Discutia despre salariul net intre colegi

Detalii stire

Categorie
Stiri afaceri - economie
Modificat
acum 1 an si 1 luna
Apartine de
Bossnet
Vizualizari
1736

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Probabil te-ai intrebat la un moment dat daca esti platit dupa merit. Probabil ca v-ati gandit si la modul in care salariul dvs. se compara cu al colegilor care fac acelasi tip de munca. La multe companii, nu exista doar o cultura a tacerii in jurul valorii de a discuta despre salariul net sau brut, ci poate fi chiar o regula, indiferent daca este comunicata verbal sau scrisa.

A fost mult timp considerat tabu sa discutati cat castigati cu colegii tai. Dar adevarul este ca ai voie sa vorbesti despre salariu cu colegii, prin lege. Legea nationala privind relatiile de munca este in vigoare de aproape 90 de ani. Aceasta lege inlatura "regulile" de confidentialitate a salariului la majoritatea companiilor si pentru majoritatea angajatilor si spune ca este permisa discutia cu privire la salariu.

De ce angajatorii nu vor sa discutati despre salarii la locul de munca

Este destul de simplu: daca ai afla ca un coleg care face aceeasi treaba ca tine castiga mai multi bani, ai fi de inteles suparat, nu? Este posibil ca angajatorii sa nu scrie o regula specifica, dar pot spune lucruri precum "Discutarea salariilor "creeaza tensiune". Pastrarea secretului salariului ar putea permite angajatorilor sa fie platiti inegal, economisind banii companiei, dar pastrand oamenii intr-o cultura a secretului si a inechitatii.

Pentru a studia relatia dintre transparenta salariilor, cifra de afaceri si satisfactia la locul de munca, au selectat un grup de angajati si le-au aratat un site web care listeaza salariile tuturor angajatilor. Ei au descoperit ca angajatii care au fost platiti peste media nu au fost afectati de utilizarea site-ului web, in timp ce cei care au fost platiti mai putin decat salariul minim din domeniul in care activau au devenit mai putin multumiti de munca lor si au mai multe sanse sa inceapa cautarea unui loc de munca.

Acest rezultat arata de ce angajatorii au un stimulent sa pastreze salariul net secret daca vor incerca sa plateasca ceva mai putin decat mediana. Daca sunteti unul dintre cei multi carora li se aplica aceasta lege, este, de asemenea, ilegal ca angajatorul dvs. sa ia masuri de represalii impotriva dvs. pentru ca aveti astfel de conversatii. In plus, ar fi ilegal ca angajatorul dvs. sa aiba o regula de munca, o politica sau un contract de angajare care va interzice sa discutati despre salariul dvs. cu colegii de munca.

Companii cu transparenta salariala


Doar aproximativ 20% dintre companii practica transparenta salariala deschisa. Dar, pe masura ce tot mai multe companii publica cel putin intervalele de salariu pentru pozitiile deschise, aceasta tendinta este in crestere.

Anunt Diamant Brol Medical Center

Brol Medical Center este o clinica privata situata in centrul orasului Timisoara avand o experienta de aproape 21 de ani in chirurgia estetica. Incepand din anul 2009 clinica isi desfasoara activitatea intr-un spital ultramodern.
https://www.brol.ro