Bucuresti

Doina Rusti invitata la Budapesta de Uniunea Scriitorilor Maghiari

Doina Rusti invitata la Budapesta de Uniunea Scriitorilor Maghiari

Detalii stire

Categorie
Stiri Cultura
Modificat
acum 2 luni si 2 saptamani
Vizualizari
572

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Romanul Mata Vinerii de Doina Rusti a aparut recent la Editura Orpheusz (Budapesta), in traducerea lui Szenkovics Eniko. Titlul in limba maghiara al romanului este Arto receptek konyve (Cartea bucatelor rele).

La invitatia Uniunii Scriitorilor Maghiari, Doina Rusti se intilneste cu cititorii sai din Budapesta, in data de 24 octombrie, ora 17.00, la Magyar Naplo Konyvesbolt (Budapest, VIII. kerulet, Jozsefkrt. 70).

Vor vorbi despre roman:
Eros Kinga
Kiraly Farkas
Szenkovics Eniko, traducatoarea romanului

Citeste actrita: Kubik Anna

Cu acest prilej, lui Szenkovics Eniko ii va fi decernat un important premiu pentru traducere.

Dintre romanele Doinei Rusti, ea a mai tradus Lizoanca (cu sprijinul CENNAC) si Zogru (prin bursa „Franyo Zoltan”, oferita de guvernul maghiar). Lizoanca s-a bucurat de succes, intrind in topul 2015, alcatuit de Magyar Nemzet, alaturi de Houellebecq si de Gyorgy Dragoman.

Romanul Mata Vinerii, aparut anul trecut la Polirom, in prestigioasa colecţie „Fiction Ltd” si reeditat in Top 10+, a mai fost tradus si in limba germana. Romanul are ca tema bucataria magica a romanilor.

Mata Vinerii - o jubilatie stilistica, o literatura vitala, cum era Parfumul lui Suskind pina la un punct si Laur al lui Evgheni Vodolazkin, de la alt punct, mai departe.” (Dan C. Mihailescu)

Doina Rusti, scriitoare de top a literaturii contemporane, unanim apreciata pentru forta epica, pentru originalitatea si eruditia romanelor sale, multi-premiata si tradusa in numeroase limbi, este autoarea a zece romane, intre care amintim: Fantoma din moara (2008); Manuscrisul fanariot (2015); Lizoanca (2009); Zogru (2006) si Mata Vinerii (2017).