Bucuresti

Energie Verde la preturi mai avantajoase!

Energie Verde la preturi mai avantajoase!

Detalii stire

Categorie
Stiri casa si gradina
Modificat
acum 3 saptamani si 1 zi
Apartine de
Perspektive Vision
Vizualizari
97

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Un numar tot mai mare de gospodarii aleg sa instaleze panouri solare in casa lor pentru a contribui la reducerea costurilor cu energia. Folosind puterea pe care o generati pe propriul acoperis, puteti economisi sute de lei in fiecare an si puteti deveni mai putin dependent de reteaua electrica.

Mai pe scara larga, energia solara este, de asemenea, o alegere excelenta, durabila si ecologica. Energia solara nu ajuta doar la reducerea facturilor de energie electrica. Are, de asemenea, beneficii uriase pentru planeta noastra. Electric Up 2022 – Pana la 100.000 Euro Nerambursabili, poate fi accesat de catre origine folosind platforma site-ului mgmenergo.com ! Prin programul Electric Up 2022 orice firma poate accesa pana la 100.000 Euro in scopul instalarii de solutii cu panouri fotovoltaice si statii de incarcare vehicule electrice. Rezultatul final al proiectului este ca firmele din Romania sa consume mai multa energie verde. Iar surplusul de energie produs de propriul parc voltaic va fi injectat in reteaua nationala de distributie.

Apa este una dintre cele mai pretioase resurse naturale ale noastre. Traim pe cel mai uscat continent de pe planeta si riscam sa ramanem fara apa dulce in viitor. Productia traditionala de energie electrica poate folosi mii de litri de apa in fiecare an. Apa este folosita pentru racirea generatoarelor, procesarea si rafinarea combustibilului si transportul combustibilului prin conducte. Cu toate acestea, generarea de energie prin panouri solare nu foloseste nicio apa. Functionarea celulelor solare fotovoltaice nu necesita deloc apa pentru a genera electricitate, reducand presiunea asupra acestei resurse pretioase. Singura apa necesara este apa de ploaie pentru a curata in mod natural panourile atunci cand devin putin murdare!

Aerul pe care il respiram ne poate ajuta sau impiedica sanatatea si bunastarea noastra. Generarea de energie electrica din combustibili fosili poate genera dioxid de carbon daunator si gaze metan care scad calitatea aerului pe care-l respiram. Respirarea zilnica a aerului de proasta calitate poate avea consecinte grave asupra sanatatii noastre. Poluarea aerului a fost legata de astm si alergii, bronsita, pneumonie, dureri de cap, anxietate, atacuri de cord si chiar unele tipuri de cancer. Folosirea soarelui pentru a genera din ce in ce mai multa energie inseamna din ce in ce mai putine emisii daunatoare din arderea combustibililor fosili. Generarea de electricitate din panouri solare nu produce emisii nocive, iar cu cat mai multe case si intreprinderi se bazeaza pe energia solara inseamna mai putine emisii toxice de la combustibilii fosili in aerul nostru.

Eliberarea de gaze toxice in atmosfera, cum ar fi dioxidul de carbon, metanul si protoxidul de azot, nu doar contribuie la poluarea aerului, ci contribuie si la cresterea efectului de sera. In timp ce efectul de sera este un proces natural care incalzeste suprafata Pamantului la o temperatura acceptabila, activitatile umane, cum ar fi arderea combustibililor fosili, au crescut cantitatea de gaze cu efect de sera din atmosfera noastra. Acest lucru a dus la efectul de sera sporit, care ne incalzeste pamantul mai repede decat oricand. In ultimii ani, acest lucru a fost legat de o serie de evenimente meteorologice catastrofale, cum ar fi inundatii, cicloane, furtuni, caldura extrema si seceta. Generarea de energie electrica din panouri solare nu produce niciun fel de gaze cu efect de sera si, prin urmare, poate ajuta la reducerea efectului schimbarilor climatice daca este utilizata pe scara larga. Cu energia solara care alimenteaza o casa sau o afacere, nu exista nicio ardere a combustibilului si nicio emisie din productia de energie.

Energia solara este una dintre cele mai curate surse de energie si este o modalitate extrem de eficienta de a mentine gospodaria mai eficienta si durabila. Panourile solare nu folosesc apa pentru a genera electricitate, nu elibereaza gaze nocive in mediu, iar sursa de energie este abundenta si, cel mai bine, gratuita. Folosirea energiei solare in locul retelei inseamna, de asemenea, ca reduceti nevoia ca energie care emite dioxid de carbon sa fie produsa pentru retea in numele vostru. Utilizatorii de energie din Romania pot compensa oriunde intre jumatate si o tona de dioxid de carbon pentru fiecare megawat/ora de energie solara pe care o utilizeaza. Chiar si cu un sistem mic instalat in casa voastra, poti contribui la reducerea amprentei de carbon.

Sursele de energie solara sunt masive. Daca am putea valorifica toata lumina soarelui care straluceste pe pamant doar pentru o ora, am putea folosi acea energie pentru a alimenta intreaga lume timp de un an intreg. Soarele folosit in productia de energie solara este gratuit si exista din abundenta. Pe de alta parte, combustibilii fosili se epuizeaza rapid. Reducerea dependentei noastre de aceste resurse finite si profitarea de o sursa abundenta si gratuita de energie, cum ar fi lumina soarelui, ar putea insemna preturi mai mici la energie, emisii de gaze cu efect de sera reduse si un viitor energetic mai puternic si mai stabil.

De la reducerea gazelor cu efect de sera, imbunatatirea calitatii aerului si conservarea apei noastre pretioase, energia solara poate ajuta la reducerea dependentei noastre de combustibilii fosili si la scaderea preturilor la energie pentru anii urmatori.

Celulele solare instalate de pe acoperis vor functionaca o mica centrala electrica care poate genera suficienta energie pentru casa. In calitate de proprietar, instalarea acestor panouri va poate ajuta sa va asigurati locatia cu energie electrica eficienta si, de asemenea, sa va imbunatatiti securitatea retelei. In plus, utilizarea surselor regenerabile va poate ajuta sa economisiti bani prin reducerea facturilor la utilitati. De asemenea, poate ajuta la evitarea dezastrelor naturale sau cauzate de oameni din cauza schimbarilor climatice. Deoarece multi dintre furnizorii de energie de astazi pot provoca poluarea aerului, atunci utilizarea energiei solare poate fi o modalitate ideala de a lupta impotriva schimbarilor climatice si de a contribui la un viitor mai durabil.