Bucuresti

Anunt Diamant Euroinstal

Euroinstal Bucuresti - este un jucător important în domeniul instalațiilor termice, sanitare și de ventilație, cu o experiență de peste 24 ani în domeniu.
https://euro-instal.ro

Ești somat pentru o executare silită? Iată de ce ai nevoie de un avocat specializat

Ești somat pentru o executare silită? Iată de ce ai nevoie de un avocat specializat

Detalii stire

Categorie
Stiri afaceri - economie
Modificat
acum 1 an si 3 saptamani
Apartine de
Plum Media
Vizualizari
518

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Ai un contract încheiat cu un partener care te acuză de neplată și te amenință cu executarea silită? Pentru a gestiona situația în favoarea ta, indiferent de gradul de vinovăție, cea mai bună variantă este contactarea unui avocat. În continuare îți vom explica de ce ai nevoie de un avocat specializat în executări silite și care pot fi consecințele în funcție de situația în care te afli.

Ce inseamna executare silita!


Executarea silită este o procedură de garantare a plății unei sume de bani stipulată printr-un contract. Astfel, dacă ai încheiat un contract prin care îți asumi că plătești o anumită sumă de bani în condiții prestabilite, ești obligat să o faci. Dacă refuzi sau te afli în neputința de a achita obligația bănească, cealaltă parte poate apela la executarea silită, ce se poate obține prin concursul unui executor judecătoresc, în urma încuviințării procedurii de către o instanța de judecată. Practic, inițial vei fi reclamat la judecătorie, se va deschide un proces de încuviintare a executării silite pe numele tău și vei fi obligat, prin diferite mijloace, să plătești creanța.

Există o listă întreagă de acte (titluri executorii) prin care ești expus la o executare silită, de la contracte de vânzare-cumpărare, contracte de închiriere sau alte acte autentice notariale până la contracte de credit si de ipotecă sau hotărâri judecătorești pronunțate de către instanțele de judecată.. În cele ce urmează vom detalia câteva situații concrete și comune în care se aplică executarea silită și rolul avocatului în desfășurarea procesului.

Executari silite Bucuresti


Unele dintre cele mai comune creanțe sunt cele bancare, ce decurg din încheierea unui contract cu o bancă. Sunt cunoscute sub numele de ,,rate” și dacă nu sunt plătite la timp, duc la o serie de penalizări și, în final, la scandețare anticipată a creditului și la executare silită. Dacă știi că te afli în situația în care nu mai poți plăti ratele, apelează la un avocat de executări silite. Acesta te va însoți la o întrunire cu un reprezentant al băncii, cu care vei discuta posibile soluții pentru a nu ajunge la executare silită. Fie ți se vor întârzia ratele, fie creditul va fi restructurat, însă dacă încalci termenii stabiliți, se vor aplica penalități pentru suma restantă.

În cazul extrem, dacă se dovedește că nu poți plăti ratele sau ai deteriorat bunul pentru care ai făcut creditul (casa, de exemplu), banca poate micșora termenul de plată (scadența) și te obligă să plătești anticipat întreaga sumă rămasă. Ți se va trimite o notificare de scadență anticipată și dacă au trecut 90 de zile de când ai primit-o și nu ai plătit, banca poate demara procedura de executare silită împotriva ta.

Cum te ajută avocatul specializat din București în acest caz? Acesta va analiza întreaga situație, se va asigura că până în momentul de față nu ai fost rău-platnic și, foarte important, se va asigura că banca a trimis notificarea în termenii stabiliți. Dacă nu a făcut-o sau a făcut-o prea târziu, procedura de executare silită se poate anula. Oricum ar sta situația, ai nevoie de un avocat care să te reprezinte în instanță și să-ți apere cauza.

Avocat executare silita


Un alt caz comun pentru care se poate demara procedura deexecutare silită este atunci când în urma nerespectării unei obligații contractate cu un creditor, se procedează la urmărirea/valorificarea unui bun dobândit și garantat printr-un contract de ipotecă mobiliară sau imobiliară.

Ești în situația în care ai făcut o înțelegere cu ani în urmă cu o cunoștință, iar rezultatul a fost că ți-ai construit casa pe terenul acesteia? Această speță este des întâlnită în mediul rural, iar din punct de vedere legal se numește dreptul de superficie. În momentul în care una dintre părți nu își respectă partea de înțelegere, o poate ataca în instanță pe cealaltă în speranța câștigului. Este o situație complicată, dar care se poate descurca dacă apelezi la serviciile unui avocat specializat în executări silite și contestarea lor. În cele ce urmează vom discuta despre metoda prin care poți anula legal executarea silită ce ți s-a impus.

Contestatie la executare


Pentru a putea fi executat silit, contractul pe care l-ai încheiat trebuie să întrunească câteva condiții obligatorii. Numele părților trebuiesc trecute în contract, la fel și obligația de plată, clară, stipulată ,,negru pe alb”. Dacă suma nu este trecută în totalitate în contract, cererea de executare silită pe care o primești este nulă. Avocatul te va ajuta să strângi dovezile plății, așa cum sunt facturile și chitanțele.

De preferat este să nu se ajungă până în sala de judecată, deoarece este costisitor și ocupă mult timp. Primul pas este înțelegerea amiabilă, la care vei fi însoțit sau reprezentat de avocat. Vor fi semnate angajamente de plată și autentificate de un notar. Dacă s-au semnat astfel de angajamente, nu mai poți fi dat în judecată pentru neplată. Cu toate acestea, dacă tu continui să nu plătești chiar și după noi convenții, creditorul te poate reclama în instanță și poate cere executarea silită.

Serviciile unui avocat specializat în executări silite și în contestarea lor sunt esențiale pentru a diminua consecințele. Specialistul va analiza cazul tău, te va ajuta să strângi dovezi și să întocmești dosarul de documente necesare. La orice întrunire pe care o vei avea cu creditorul, poți fi însoțit de avocat, pentru a se asigura că nu vei avea parte de un litigiu. Dacă îi oferi o procură notarială, avocatul se poate prezenta în locul tău și rezolva problema fără să trebuiască să fii și tu prezent.

Înțelegerile amiabile nu au dat roade și creditorul insistă să demareze procedurade executare silită? Ai un termen de 15 zile de la primirea somației de plată în care poți ataca procedura nelegală, timp în care este necesar să formulezi și să depui o contestație la executare, demers la care vei fi ajutat de avocat și vei beneficia de tot suportul de cunoștiințe juridice ale acestuia.

Anunt Diamant Brol Medical Center

Brol Medical Center este o clinica privata situata in centrul orasului Timisoara avand o experienta de aproape 21 de ani in chirurgia estetica. Incepand din anul 2009 clinica isi desfasoara activitatea intr-un spital ultramodern.
https://www.brol.ro