Bucuresti

Sezatoare literara de Sanziene

Detalii

Categorie
Manifestari culturale
Modificat
acum 7 ani si 10 luni
Vizualizari
1135

Reprezentari

DataOraLocatie
Duminica 23 iunie 2013 

Voteaza & Distribuie

Prezentare

Eveniment ARCEN - "Sezatoare literara de Sanziene"

Asociatia Romana pentru Cultura, Educatie si Normalitate - ARCEN organizeaza, in seara zilei de duminica, 23 iunie, incepand cu ora 19:00, in curtea interioara a Scolii Centrale din Bucuresti (str. Icoanei, nr. 3-5), evenimentul Sezatoare literara de Sanziene.

Textul propus de aceasta data spre lectura si exegeza literara este nuvela lui Mircea Eliade, „In curte la Dionis", lectura care va fi facuta de actorii Andreea Mateiu si Tudor Aaron Istodor.

Pentru ca sarbatoarea „Sanzienelor" este unul dintre evenimentele anului care imbina armonios religiosul È™i tradiÈ›iile romaneÈ™ti precreÈ™tine, pentru ca iubim folclorul autohton È™i nu ne eschivam de la a pastra tradiÈ›iile seculare, ne vom imbraca cu bluzele tradiÈ›ionale romaneÈ™ti, marcand astfel debutul Zilei Universale a Iei, iniÈ›iata de comunitatea online La Blouse Roumaine, sarbatorita in premiera, in acest an, de catre romanii de pretutindeni.

Bluzele tradiÈ›ionale romaneÈ™ti, muzica in spiritul romanÈ›elor interbelice, lectura din nuvela lui Eliade È™i discuÈ›iile pe care le vom iniÈ›ia ulterior cu publicul, toate sunt elemente care vor defini evenimentul de Sanziene si vor introduce participantii in atmosfera gradinilor de vara bucureÈ™tene din anii ’30.

Șezatoarea literara de Sanziene este așadar o invitație pe care ARCEN o adreseaza bucureștenilor, o invitație de a patrunde in spațiul fantastic al literaturii lui Mircea Eliade, spațiu in care se poate redescoperi sensul sarbatorii și al tradiției in viața omului și bucuria de a vedea dincolo de ceea ce ochii vad in fiecare zi.

Intrarea la eveniment este gratuita, iar participanții la Șezatoare sunt așteptați sa vina imbracați in ii și costume tradiționale.

Evenimentul „Șezatoare literara de Sanziene" face parte din Programul „Lectura la lumina felinarelor", initiat de ARCEN in anul 2010.