Bucuresti

Evolutia tenorului George Valentin Dragomir

Detalii articol

Categorie
Articole arta / cultura
Modificat
acum 7 ani si 4 luni
Vizualizari
924

Voteaza & Distribuie

Prezentare articol

Tenorul George Valentin Dragomir a absolvit sectia canto a Liceului de Muzica "Dinu Lipatti", in prezent este student in anul IV la Facultatea de Muzica din cadrul Universitatii "Transilvania " din Brasov , este solist al Institutiei Tinerilor Muzicieni, collaborator permanent al Fundatiei "Remember Enescu" – Bucuresti.


Tanarul tenor activeaza si pe plan managerial, dupa mai bine de 3 ani in care a condus stagiunea "Bucuriile sufletului", acum in prezent se afla la carma artistica a Institutiei Tinerilor Muzicieni, unde in cadrul stagiunii 2010-2011 a evoluat in rolul lui Monostatos din Opera "Die Zauberflote" de Wolfgang Amadeus Mozart alaturi de intreaga echipa a Institutiei Tinerilor Muzicieni, insa o mare realizare persoanala , dar profesionala a sa, o constituie debutul sau in rolul Canio din Opera I Pagliacci de Ruggiero Leoncavallo .


Rolul Canio este un rol de anvergura, un rol important care necesita o baza tehnica destul de solida, experienta , voce de tenor dramatico-wagnerian dupa cum scrie si maestrul Ion Piso intr-una dintre minunatele sale carti legate de Arta Cantului – Canto.George Valentin Dragomir a interpretat in debut acest rol in luna noiembrie 2010 , a fost primit de catre public foarte bine, apreciat pentru modul in care a condus partitura, dar si pentru expresivitatea si modul in care a dat viata acestui rol. Jocul scenic a fost asadar foarte bogat, expresiv, conduita sa profesionala a fost de buna calitate si de inalta clasa. Nu pot sa nu fac o simpla constatare asupra solistilor care au alcatuit restul superbei distributii, soprana Gabriela Argherescu (Nedda), baritonul Andrei Dumitrescu (Tonio), baritonul Liviu Keller (Silvio), tenorul Lucian Moisescu (Beppe) , toti au fost la mare inaltime, prestatiile lor vocale,scenice fiind la inaltime.


Tenorul George Valentin Dragomir a lucrat cu doamna profesor Anca Hertea in timpul studiilor liceale, apoi in particular a avut onoarea sa lucreze cu maestrul Corneliu Fanateanu . In cadrul facultatii a lucrat cu prof.conf.univ.dr Claudia Pop in primii 2 ani de studiu,apoi s-a transferat la clasa lect.univ.drd. Alexandru Petrescu.


Progresul vizibil al tenorului George Valentin Dragomir apare din primavara anului 2010, dupa ce finalizeaza un Master-Class cu maestrul Eduard Tumagianian , desfasurat la Opera Nationala Bucuresti. Un merit insa cu totul deosebit in evolutia tenorului l-a avut desigur si pregatirea sa cu maestrul Gabriel Nastase – tenor


Tanarul tenor a inceput sa abordeze atat arii grele din repertoriul liric, dar si rolul Canio, fiind foarte sigur pe posibilitatile sale actuale , dar si tehnica care s-a imbunatatit foarte mult odata cu anul 2010 in care a avut destul de multe realizari profesionale.


Omul George Valentin Dragomir trebuie evidentiat atat prin calitatile sale vocale care tind spre profesionalism, dar sa nu uitam implicarea sa ca manager cultural pe care a avut-o si pe care a condus-o cu multa siguranta dar si cu succes.


George Valentin Dragomir are o voce de tenor mai rara, o voce puternica, plina de armonice, un acut metalic, insa placut. Este o voce intr-o totala ascendenta profesionala de care cu siguranta vom auzi si in viitorul apropiat, o voce cu care Romania in cativa ani se va putea mandrii , o voce care va rasuna pe marile scene ale lumii, acesta este viitorul pe care eu i-l prezic tenorului George Valentin Dragomir.De Andrei Marinescu